Ţin cursuri de istorie şi management cultural Politicieni constănţeni - de la tribuna Parlamentului, la catedra universitară

Consilieri locali şi judeţeni, foşti miniştri, subsecretari de stat şi parlamentari. Sunt personaje care, dincolo de implicarea politică, au o profesie. Mulţi dintre ei şi-au clădit o carieră la catedră sau, din contră, abia acum încep să „cocheteze” cu predarea în diferite instituţii de învăţământ.
În ceea ce îi priveşte pe politicienii constănţeni, o parte dintre ei sunt deja profesori universitari doctori, în vreme ce alţii încep acum să ţină cursuri în universităţi, urmând concomitent şcoala doctorală.
 
Consilierul judeţean liberal Doina Carp este profesor la Universitatea Maritimă Constanţa. Carp este, de asemenea, preşedinta Organizaţiei Judeţene de Femei a PNL Constanţa. Liberala a fost consilier judeţean şi în mandatul 2008 - 2012.
Colegul său din Consiliul Judeţean Constanţa, Anghel Panait, este profesor universitar la Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Ovidius” Constanţa. Panait este, în acelaşi timp, directorul APDRP.
Şi în Consiliul Local Municipal Constanţa regăsim cadre universitare. Este vorba despre social-democrata Marioara Cojoc, conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii „Ovidius”, şi despre colegul său de partid, Valentin Ciorbea, profesor universitar doctor în aceeaşi instituţie de învăţământ.
Nu în ultimul rând, consilierul local PSD Răducu Popescu activează şi el în învăţământul superior. Este conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Educaţiei Fizică şi Sport a Universităţii „Ovidius” Constanţa. După intrarea la guvernare a PSD, Popescu a devenit inspectorul şcolar general al judeţului Constanţa.
 
Între Parlament şi universităţi
 
Şi parlamentarii constănţeni se împart între proiecte de lege, interpelări şi şedinţe de plen şi cursuri ţinute în faţa studenţilor. Este cazul deputatului FC Dănuţ Culeţu, fost prefect al judeţului Constanţa. Culeţu predă „Finanţe, credit, bănci” la Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii „Andrei Şaguna” din Constanţa. În 2012, deputatul Colegiului 9 a avut cursuri şi la Universitatea „Ovidius”.
Mai mult sau mai puţin surprinzător, senatorul PP-DD din Colegiul 3, Marian Vasiliev, predă şi el un curs la Universitatea „Andrei Şaguna”. Este vorba despre un curs de Comunicare politică. Parlamentarul constănţean îşi face, în prezent, doctoratul. Vasiliev nu ratează nicio ocazie pentru a menţiona că a fost ziarist. În mentalul colectiv, actualul senator nu a rămas însă ca reprezentant al presei, ci drept, la un moment dat, cel mai tânăr primar din ţară. Avea 26 de ani când a fost primar al oraşului Murfatlar, pe atunci Basarabi.
Senatorul liberal Puiu Haşotti este conferenţiar universitar în cadrul Facultăţii de Istorie şi Ştiinţe Politice a Universităţii „Ovidius” Constanţa. Din 1995, fostul ministru al Culturii este doctor în ştiinţe istorice.
 
Foşti directori de companii şi autorităţi naţionale - o viaţă la catedră
 

Fostul deputat PSD Lucian Băluţ este profesor universitar doctor inginer în cadrul Universităţii Maritime Constanţa. Deşi anul acesta a fost, timp de câteva luni, directorul general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, Băluţ este cunoscut mai ales drept un personaj care şi-a dedicat întreaga viaţă carierei universitare. Lucian Băluţ a fost şi preşedintele Organizaţiei Municipale a PSD Constanţa.
Şi liberalul Andrian Mihei este profesor universitar doctor, dar la Academia Navală Mircea cel Bătrân. Fostul parlamentar a fost, vreme de câteva luni, directorul Autorităţii Navale Române, funcţie din care a fost revocat în timpul scandalului pavilionului maritim românesc.
 

Un subsecretar de stat ţine cursuri de cultură şi identitate etnică
 
De câţiva ani, fostul deputat UDTTMR Aledin Amet s-a alăturat corpului profesoral din învăţământul universitar. Nu full time, ce-i drept. Actual subsecretar de stat în cadrul Departamentului pentru Relaţii Interetnice din subordinea Guvernului României, Aledin Amet predă „Management cultural” şi „Cultură şi identitate etnică” la Universitatea „Andrei Şaguna” din Constanţa. Momentan, fostul parlamentar şi-a suspendat cursurile din cauza programului extrem de încărcat, însă, cel mai probabil, potrivit declaraţiilor sale, le va relua în semestrul II.
 
Facultatea de Ştiinţe Economice via DJST
 
Un alt politician constănţean care „cochetează” cu o eventuală carieră didactică este liberalul Claudiu Teliceanu. Actualul director executiv al Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Constanţa predă, pe perioadă determinată, la Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii „Ovidius” Constanţa. Amintim că Teliceanu a fost liderul Organizaţiei Judeţene de Tineret a PNL Constanţa.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Magistrații și-au declinat competența într-unul dintre dosarele deschise de fostul senator liberal, Puiu Hașotti

15 Feb 2024 874

Fostul parlamentar PNL, Puiu Hașotti a deschis un nou proces împotriva Senatului României

18 Jul 2023 4963

Magistrații i-au redat pensia specială fostului senator PNL, Puiu Hașotti!

21 Mar 2023 1279

Magistrații de la Tribunalul Constanța îi redau pensia specială fostului senator PNL, Puiu Hașotti! Decizia nu este definitivă

11 Nov 2022 3300

Hașotti află luna viitoare dacă primește sau nu pensia specială

24 Oct 2022 1157

Au pătimit apărând credinţa şi demnitatea poporului român. 9 martie - Ziua Deținuților Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989 (VIDEO)

09 Mar 2022 2351

ZIUA-n amiaza mare Puiu Hașotti - „Clasa politică a României s-a depreciat. Dezbaterea politică din parlament este o rușine“

19 Feb 2022 2769

ZIUA-n amiaza mare Puiu Hașotti. „Eu cred că au fost trei etape în PNL”

18 Feb 2022 1985

ZIUA-n amiaza mare Puiu Hașotti cel mai cunoscut politician liberal al Constanței

17 Feb 2022 3163

#AdrianV.Rădulescu - ctitorul Marele avocat Istrate Micescu, naşul de botez al istoricului Adrian V. Rădulescu. Aducere-aminte împreună cu senatorul Puiu Haşotti

12 Oct 2018 3617

Editorial Nea Puiu şi-a amintit că este liberal. Şi că ideile lui, cele învechite, nu mai corespund cu ale celor de acum

09 Sep 2017 3215

Fostul senator Puiu Hașotti a demisionat din PNL

06 Sep 2017 2716

justitiecurata.ro Veteranul Hașotti a dispărut de pe listele PNL Constanța. Iulian Iancu, „omul Gazprom”, deschide lista PSD la Senat

02 Nov 2016 3059

Propunere legislativă Protejarea patrimoniului naţional, în atenţia senatorului PNL Puiu Haşotti

29 Jul 2016 3299

Puiu Hașotti a fost desemnat președinte interimar la PNL Medgidia

27 Jul 2016 2646