TNL doreste introducerea serviciului militar alternativ

Tinerii liberali resping reglementarea prin lege organica a serviciului militar obligatoriu, considerand ca soldatii in termen sunt mult mai putin motivati decat cei angajati * "Aceasta idee este nerealista si contravine cerintelor NATO, dar si vointei tinerilor romani, pentru ca acest sistem s-a dovedit depasit si chiar periculos, prin multiplele exemple de dezertari si sinucideri", a declarat, ieri, in cadrul Scolii de vara de la Costinesti, presedintele TNL, Dan MotreanuTineretul Partidului National Liberal respinge ideea promovata de ministrul de Interne, Ioan Rus, privind reglementarea prin lege organica a serviciului militar obligatoriu, considerand ca soldatii in termen sunt mult mai putin motivati decat cei angajati, a declarat, ieri, presedintele TNL, Dan Motreanu. "Ideea este nerealista si contravine cerintelor NATO, dar si vointei tinerilor romani, pentru ca acest sistem s-a dovedit depasit si chiar periculos, prin multiplele exemple de dezertari si sinucideri", a precizat Motreanu in cea de-a doua zi a Scolii politice a TNL de la Costinesti. El a spus ca, in special, la Jandarmerie este nevoie de profesionisti, in locul soldatilor in termen. "Ne aducem aminte de episoadele ultimei mineriade, cand soldati in termen de la Jandarmerie au refuzat sa respecte ordinele, punand in pericol siguranta nationala", a explicat liderul TNL. Referitor la costuri, Motreanu a mentionat ca o armata redusa numeric, dar profesionista, are cel mult aceleasi implicatii financiare ca o armata supranumerica, dar nemotivata. "Trupele de pompieri ar trebui demilitarizate si trecute in subordinea consiliilor judetene sau a primariilor. In privinta jandarmilor, credem ca ar fi indicat sa se instituie unitati mobile, profesioniste si bine echipate, care sa asigure rapid si eficient ordinea publica", a subliniat Motreanu. Tinerii liberali vor discuta, in zilele urmatoare ale Scolii politice, despre realizarea unui proiect legislativ privind introducerea serviciului militar alternativ, pe care vor sa-l depuna in cele doua Camere, prin intermediul parlamentarilor liberali, pana la sfarsitul lunii septembrie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 2

29 Mar 2024 167

DGABuzău/Un inspector ITM și un administrator de societate comercială, arestați preventiv pentru luare, respectiv dare de mită

29 Mar 2024 208

Accident rutier, în Constanța. O victimă este rănită (FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 2534

Rechizitoriu pentru cunoscutul bancher Gheţea Radu Graţian! Trimis în judecată, la Constanța, pentru ucidere din culpă! (VIDEO+DOCUMENT)

24 Mar 2024 841

Accident în Constanța UPDATE. O mașină a intrat în parapet, după ieșirea de pe bd. I.C. Brătianu spre Agigea

24 Mar 2024 1071

Mohammad Murad, candidat din partea AUR la Consiliul Județean Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Mar 2024 1131

#citeșteDobrogea Colonelul Anton Barbieri, un comandant italian pentru flota statului român

19 Mar 2024 1726

Exclusiv! Procurorii din Mangalia cer strămutarea! Pascu Matei Vlad ar putea fi judecat la o altă instanță

19 Mar 2024 1003

Știri Constanța azi O mașină s-a răsturnat la Cumpăna! (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 1493

Accident rutier cu victimă pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța! Implicate un autoturism și un autotren (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 1441

O șoferiță din Constanța s-a ales cu dosar penal pentru mai multe infracțiuni rutiere. Ce spun polițiștii (FOTO+VIDEO)

14 Mar 2024 844

LIVE VIDEO Părinții tinerilor uciși în tragedia de la 2 Mai, județul Constanța, au ajuns la locul accidentului (GALERIE FOTO+VIDEO)

14 Mar 2024 1144

Procesul 2 Mai Sebastian Olariu ar fi împlinit mâine, 22 de ani. Ce mesaj a transmis prietenul său (VIDEO)

14 Mar 2024 839

UPDATE Un nou termen la Judecătoria Mangalia în dosarul 2 Mai. Vlad Pascu și-a recunoscut faptele (GALERIE FOTO+VIDEO)

14 Mar 2024 1731

Știri Constanța UPDATE. Arde o casă în Valu lui Traian! (FOTO+VIDEO)

09 Mar 2024 1504