Top 2019 oameni de afaceri constănţeni care au investit în energie şi gaze


Aşa cum ne-a obişnuit, an de an, revista Capital publică Top 300 cei mai bogaţi români. Averile acestora oscilează de la an la an, unii trecând prin acumulări de venituri consistente, iar alţii coborând locuri bune în top.
 
Nici constănţenii nu se lasă mai prejos, zeci de afacerişti locali sau oameni de afaceri care şi-au mărit conturile bancare în urma afacerilor de la malul mării aflându-se în acest top. Averile oamenilor de afaceri - fie că sunt din industria farmaceutică sau hotelieră, fie că activează în domeniul agriculturii -, ale sportivilor şi ale investitorilor din judeţul Constanţa însumează sute de milioane de euro, reprezentând aproape 10 procente din Topul Capital.
 
Au fost oameni de afaceri care au câştigat mai mulţi bani din industria energiei eoliene sau a gazului. Una dintre cele mai puternice femei de afaceri este cea din spatele Butan Gas, de exemplu. Pe locul 21 se situează Veronica Guşă de Drăgan. Averea ei, chiar dacă este în declin, rămâne una dintre cele mai bogate femei din România. Este proprietara Veronika Holding, un grup de firme activ în România şi în mai multe ţări din Europa. Femeia de afaceri a reuşit să investească în diverse domenii precum GPL, energie regenerabilă, domeniul naval, medical sau piaţa imobiliară. Butan Gas este cea mai cunoscută locomotivă de business din ţară, prin care a investit şi a câştigat bani şi pe raza judeţului Constanţa. Averea sa este constantă, fiind vorba de 240-250 de milioane de euro, coborând 4 poziţii faţă de anul trecut.
 
Afaceristul bucureştean Claudiu Rădulescu a coborât câteva poziţii în top, clasându-se pe locul 31, cu o avere de 154-159 milioane de euro. El se ocupă de energie şi distribuţie de gaze naturale. Este acţionar la Luxten Lighting Company, companie care şi-a lăsat amprenta pe iluminatul municipiului Constanţa. De sărbători în 2019, Luxten s-a ocupat de decoraţiunile de Crăciun din oraş. Grupul Luxten are peste 1.400 de angajaţi şi este împărţit în 4 divizii, respectiv ETD (furnizare de electricitate), PLD (iluminat public), Luxten (producător de surse de luminat, accesorii, corpuri şi stâlpi) şi AEM (aparate de măsură). În 2018, CNAIR a atribuit companiei Luxten un contract în valoare de peste 21 de milioane de lei pentru întreţinere şi reparaţii la sistemul de iluminat din reţeaua de drumuri aflate în administraţia DRDP Constanţa.
 
Corneliu şi Bogdan Idu se clasează pe locul 54. Afaceriştii din domeniul portuar au crescut averea de la 80 de milioane de euro la 100-110 milioane de euro. Cei doi controlează compania Octogon Gas&Logistics. Proprietăţile firmei se ridică la 100-110 milioane de euro.
 
Pe locul 177 se poziţionează familia Muntmark. Averea lor se situează la aproximativ acelaşi nivel ca în 2018, fiind vorba de suma de 34-36 de milioane de euro. Grupul Monsson continuă să fie lider al dezvoltatorilor de parcuri eoliene din Uniunea Europeană. Andrei Muntmark a intrat în acţionariatul Gherman Properties, furnizor şi distribuitor de produse petroliere din Constanţa. Anul acesta, a obţinut de la Primăria Constanţa certificate de urbanism pentru refacerea fostului Hotel Bulevard în scopul organizării de spaţii de birouri.
 
Citeşte şi:
 
Top 2019 oameni de afaceri constănţeni care au investit în agricultură

Lista celor mai bogaţi constănţeni! Clasamentul oamenilor de afaceri pe 2019


Top 2019 oameni de afaceri constănţeni care au legătură cu domeniul sport


Top 2019 oameni de afaceri constănţeni care au investit în turism

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Top 300 Capital Ediţia 2018 Milionari în euro cu afaceri la Constanţa. Azi, Veronica Guşă de Drăgan şi fraţii Micula

06 Dec 2018 9963