Transilvania Investments scoate la vânzare 9 hoteluri pe litoral. Unde sunt plasate unitățile de cazare

imagine cu rol ilustrativ, foto: Unsplash
Nouă importante hoteluri din Eforie Sud și Eforie Nord, precum și alte active de pe litoralul românesc, vor fi scoase la licitație în perioada următoare, în urma deciziei Transilvania Investments de a-și repoziționa portofoliul pe care îl deține în sectorul ospitalității.

Propunerea va fi discutată în 29/30 noiembrie, în Adunarea Generală a Acționarilor companiei THR Marea Neagră, la care fondul de investiții deține 78,6% din acțiuni.


În ultimul an, Transilvania Investments a derulat o amplă analiză a tuturor activelor deținute în turism

În ultimul an, Transilvania Investments a derulat o amplă analiză a tuturor activelor deținute în turism, cu scopul final de a defini strategia de investiții pe termen lung în acest domeniu și de a maximiza randamentul acestora. Alături de echipa de consultanți implicată, fondul de investiții a decis concentrarea resurselor pe o parte din portofoliul actual, alte active urmând a fi scoase la vânzare sau închiriate., transmit reprezentanții Transilvania Investments

Dintre acestea, hotelurile Diana, Venus, Minerva, Jupiter, Complexul Bran Brad Bega din Eforie Nord și Capitol și Măgura din Eforie Sud oferă posibililor investitori acces la investiții în zone strategice de pe litoral, cu creșteri importante ale numărului de turiști în ultimii ani. Hotelurile sunt plasate pe sau în imediata apropiere a plajelor și sunt destinate în principal turismului de familie. Hotelurile însumează, în prezent, peste 1.000 de camere clasate la 2,3 sau 4.
 

„Ne dorim un proces transparent în tot ceea ce înseamnă transferul acestor active în proprietatea viitorilor investitori. În calitatea noastră de acționari majoritari, am propus partenerilor din THR Marea Neagră implementarea unor proceduri și termene clare, astfel încât toți cei interesați să aibă acces rapid la informațiile necesare în evaluarea unor decizii de achiziție”, spune Radu Roșca, președinte executiv Transilvania Investments.


Potrivit sursei citate, conform calendarului ce va fi discutat în AGA, toate activele propuse spre vânzare vor fi scoase la licitație publică nu mai târziu de 31 ianuarie 2023, pe măsură ce procedurile de evaluare vor fi finalizate. 

Transilvania Investments deține în prezent, prin companiile de turism din portofoliu, peste 8.000 de camere de hotel în întreaga țară, sectorul ospitalității acoperind 25% din portofoliul fondului. Fondul de investiții s-a implicat activ, în ultimul an, pentru a sprijini companiile la care este acționar majoritar în a găsi resurse financiare și umane care să sprijine procesul de eficientizare a activității. Primele rezultate la 9 luni publicate de către companiile din turism arată o evoluție pozitivă pentru anul în curs. 



Despre Transilvania Investments

Transilvania Investments este unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din România, listat pe Bursa de Valori București, sub simbolul TRANSI. Misiunea fondului este de a maximiza randamentele investitorilor, prin administrarea unui portofoliu complex de active ce include companii din sectoarele financiar, turism, real estate, energie și IT.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Ordinea de zi a AGEA THR Marea Neagră SA, completată. Ce puncte au fost adăugate?

05 Feb 2024 738

Justiție Constanța Compania Neptun Olimp SA, chemată în instanță de fosta SIF Transilvania! Iată motivul

04 Feb 2024 943

Turism Litoral Constanța Rezultate financiare 2022 ale THR Marea Neagră SA și Neptun–Olimp SA

17 Aug 2023 1123

Neptun Olimp SA ar putea intra în insolvență! S-a stabilit data procesului

12 Aug 2023 1498

Se cere insolvența Neptun Olimp SA!

06 Aug 2023 1254

Tomis Estival 2002 Adunare Generală Ordinară și Adunare Generală Extraordinară pentru acționarii societății cu sediul în Constanța

12 Jul 2023 955

Acționarii firmei din Constanța, Apollo Estival 2002 SA, convocați pentru două ședințe. Despre ce se va discuta?

12 Jul 2023 839

THR Marea Neagră SA nu va intra în insolvență!

28 Jun 2023 1464

Acționarii Apollo Estival 2002 SA, convocați în Adunare Generală Ordinară. Firma are sediul în județul Constanța

14 Jun 2023 1003

Celebra companie THR Marea Neagră SA ar putea intra în insolvență!

07 May 2023 1831

Acționarii COM CM SA, convocați în ședință la sfârșitul lunii aprilie. Ce se află pe ordinea de zi.

20 Apr 2023 1264

Acţionarii Utilaj Greu SA, convocați în Adunare Generală! Ce se află pe ordinea de zi

28 Oct 2022 953

Tribunalul Bucureşti a respins cererea SIF 3 Drepturile de vot aferente pachetului SCUT rămân valabile

22 Sep 2014 2024

Află ce a decis Tribunalul Bucureşti în procesul intentat COMCM de SIF Transilvania

19 Sep 2014 2177

Războiul între Frățilă și Fercală COMCM a vândut acțiuni din SCUT Constanța. SIF 3 Transilvania nu e de acord

29 Aug 2014 2122