Imobiliare

Trecerea la nivel stație CF Constanța de pe strada Caraiman, modernizată. Certificatul de urbanism, emis de municipalitate (document)

Compania Naţională Căi ferate, CFR SA Sucursala Regională CF Constanţa a obţinut, pe data de 31 mai, de la Primăria Constanţa, certificatul de urbanism nr. 649 pentru modernizarea trecerii la nivel stație CF Constanța, situată pe strada Caraiman, linia CF 813, km 226+236.
 
Reamintim că respectivul contract, „Modernizare trecere la nivel staţia CF Constanta, km 226+236“, a fost scos la licitaţie, în luna martie 2017, de Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, în valoare estimată totală de 841.009 lei.
 
Lucrarea se face pe liniile căii ferate existente, în locul trecerii la nivel cu dale de beton, improprii pentru circulaţia auto în depline condiţii de siguranţă, la vitezele şi sarcinile de pe aceste treceri la nivel.

Lucrarea se avizează de către CNCF „CFR” SA conform Ordinului CNCF „CFR” SA nr. 10.1/364/2001, completat cu ordinele 1/1337/2001, 1/4553/2004 și 1/8/94/2008, precum și de către AFER, conform Ord. MT 290/2000, Anexa 4 cap. II art.7 pct. 2. Documentaţia de execuţie a lucrărilor este supusă verificării efectuate de către specialişti verificatori de proiecte atestaţi MLPAT (MTCT, MDLPL), iar caietul de sarcini, din cadrul proiectului tehnic, trebuie însuşit de către CNCF „CFR” SA şi avizat de către AFER. Lucrările de modernizare a trecerii la nivel se vor executa de constructori autorizaţi şi agrementaţi de AFER pentru lucrări la infrastructura feroviară, conform prevederilor OMT nr. 290/ 2000. Pentru executarea lucrărilor sunt necesare următoarele avize: certificatul de urbanism, avizul C.N.C.F. „CFR” S.A. Sucursala București, acordul CFR, autorizaţia MTI şi autorizaţia de construire. La realizarea obiectivului se vor avea în vedere prevederile ord. M.T.C.T. 290/2000 privind obligativitatea autorizării şi supravegherii din punct de vedere tehnic, de către AFER, a tuturor furnizorilor de produse şi/sau servicii în domeniul transportului feroviar. Contractantul va asigura prin mijloace proprii sau prin colaborare cu unităţi de specialitate efectuarea tuturor încercărilor şi determinărilor rezultate din aplicarea prezentului caiet de sarcini şi a normelor de referinţă. 

Contractantul este obligat să efectueze, la cererea justificată a beneficiarului, verificări suplimentare, faţă de prevederile prezentului caiet de sarcini. Contractantul este obligat să asigure adoptarea măsurilor tehnologice şi organizatorice care să conducă la respectarea strictă a prevederilor prezentului caiet de sarcini. Contractantul este obligat să ţină evidenţa zilnică a cantităţilor realizate şi a condiţiilor de calitate la executarea terasamentelor, cu rezultate obţinute în urma determinărilor şi încercărilor de laborator. În cazul în care se vor constata abateri de la prezentul caiet de sarcini, beneficiarul va dispune refacerea lucrărilor şi luarea măsurilor care se impun. Cantităţile de lucrări indicate în listele de cantităţi sunt calculate în funcţie de profilurile finale aprobate şi nu vor include cantităţile suplimentare necesare aplicării propriei tehnologii a Contractantului. Toate materialele folosite la lucrare, vor fi însoțite la recepție de instrucțiuni de lucru privind montarea, exploatarea, întreținerea și repararea produsului și vor fi predate beneficiarului având certificat de calitate. Materialele, echipamentele și instalațiile care se încadrează în categoria produselor feroviare critice conform Ord. MT 290/2000, pot fi utilizate numai după omologare/agrementare AFER. Elementele constitutive de interoperabilitate (materiale) puse în operă vor fi conform cu Specificațiile Tehnice Internaționale, normele naționale și cu standardele europene armonizate (EN) la data utilizării caietului de sarcini.

Montarea dalelor elastice 

Lăţimea trecerii la nivel de la km 226+236 este de 12 m, care va fi amenajată cu dale elastice unite printr-un sistem modular de cuplare și fixat prin presiune în cale, atât la interiorul cât și exteriorul ei. Dalele elastice au următoarele dimensiuni prevăzute în documentele de referinţă şi în specificaţiile tehnice ale producătorilor: dalele interioare 1475x222x1200mm, dalele exterioare 732x260x1200mm.

Montarea acestora și ordinea de execuție se realizează conform specificațiilor tehnice ale producătorului. Pentru realizarea fundației din beton monolit necesare montării bordurilor T, drumul de ambele părți ale căii se va desface sistemul vechi rutier pe cca 1,80 m de la marginea exterioară a șinei și va fi excavat pe întreaga lungime a trecerii la nivel până la adâncimea necesară. Pentru montarea bordurilor ce fac legătura dintre plăcile exterioare și suprastructura drumului se va realiza o fundație de beton care necesită excavarea până la 60 cm de la NSS. Bordurile au rolul de a asigura stabilitatea și protecția marginilor plăcilor elastice exterioare. Fundația se va realiza din beton (monolit sau prefabricat) minim C20/25 de dimensiuni 40 x 30 cm și servește ca suport pentru borduri. În cazul betonului monolit trebuie avută în vedere o durată minimă de întărire de 3 zile.
Pentru izolarea prismei căii de fundație, se va realiza un cofraj la capul traverselor. Întinderea unui strat de mortar M100 de 2 cm grosime pe fundație și montajul bordurilor. Între bordură și racordarea la drum se va prevedea un rost adânc de 4 cm, care se va umple prin turnare cu mastic.

Responsabili de atribuirea contractului

Persoanele cu funcţii de decizie din cadrul entităţii contractante responsabile de organizarea, derularea şi finalizarea procedurii de atribuire în cadrul CNCF CFR SA Bucureşti - Sucursala Regională CF Constanţa au fost: Maer Dorin Ioan - director, Anton Radu - şef Revizorat SC, Mega Joiţa - director adjunct economic, Sbingheci Vasilica - şef Serviciu Financiar, Negrilă Mihaela Ecaterina - şef Divizie Investitii, Stanca Dan - şef Serviciu Pregatire Verificare Tehnică Proiecte, Moisei Gigi Claudiu - şef Divizie Linii, Ruxanda Aurelian - şef Serviciu LAT, Tiron Gabriela - şef Serviciu PDFCF - Economic, Ciobanu Alina - Economist – Serviciul Comercial, Tocaci Georgeta - şef Serviciu BAI, Răceanu Camelia - şef Oficiu Juridic, Butoi Marcel - jurist Oficiul Juridic, Nacu Camelia- Jurist Oficiul Juridic, Popescu Adriana Jurist Oficiul Juridic, Belu Daniela Luminiţa - şef Serviciu Achiziţii Publice, Toader Daniel Marius - economist, Serviciul Achiziţii Publice.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta caietul de sarcini publicat de Compania Naţională Căi ferate, CFR SA Sucursala Regională CF Constanţa.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trecerea la nivel a drumului Poarta 1 - Gara Maritimă pe liniile CF, reabilitată (document)

19 Sep 2018 406

Trei societăţi vor livra echipament feroviar pentru Societatea Regională Căi Ferate Constanţa. Care sunt acestea (document)

14 Sep 2018 485

Protest al călătorilor, în gara din Eforie Nord! S-au pus în faţa locomotivei. Iată motivul (galerie foto+video)

10 Sep 2018 4653

Razie în zona Gării CFR Constanța. Polițiștii locali au depistat mai mulți taximetriști „pirați“ (galerie foto)

28 Aug 2018 1634

Cine va spăla lenjeria de pat de la dormitoarele de personal CF din Revizia de Vagoane Constanţa, Mangalia şi Medgidia (document)

27 Aug 2018 452

CN Căi Ferate CFR Instalaţiile de pe raza Secţiei Constanţa şi a Staţiei Babadag, reabilitate de Compania Construcţii Feroviare (document)

25 Aug 2018 380

Compania Construcţii Feroviare a câştigat o licitaţie organizată de CN Căi Ferate CFR. Ce lucrări va efectua pe raza secţiei Constanţa (document)

24 Aug 2018 430

Meniu de sărbătoare, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL pacienţilor din Constanţa, de Adormirea Maicii Domnului

15 Aug 2018 734

Suspect de furt de pe plaja din Mamaia depistat de polițiștii locali în Gara CFR din Constanța (video)

14 Aug 2018 632

UPDATE. Imagini de la eveniment. Accident rutier în municipiul Constanța, în apropierea Gării CFR. Două mașini implicate (galerie foto+video)

03 Aug 2018 1784

Imagini de la eveniment. Accident rutier pe bulevardul 1 Mai din Constanța, în zona Gării CFR. O victimă (galerie foto + video)

02 Aug 2018 2868

O firmă din Piatra Neamț și-a adjudecat un contract de la Sucursala Regională CF Constanța. Va încasa peste 78.000 de lei (document)

01 Aug 2018 454

Situaţie absurdă pe strada Justiţiei. 12 familii riscă să rămână fără curent din lipsa unei semnături

01 Aug 2018 1801

La meciul de fotbal Dunărea Călăraşi - CFR Cluj vor fi prezenţi peste 80 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Constanţa

27 Jul 2018 680

CN APM Constanța SA a anunțat cui a atribuit contractul pentru verificarea și întreținerea liniei de contact pentru liniile CF (document)

27 Jul 2018 519

Incendiu auto în municipiul Constanţa în faţă la Kaufland. Intervin pompierii de la ISU Dobrogea. Maşina a fost complet distrusă (galerie foto+video)

18 Jul 2018 1700

Alertă la ISU Dobrogea. O locuință și un subsol de bloc din Medgidia au fost inundate. Pompierii, chemați în ajutor

08 Jul 2018 1362

SRTFC Constanța a semnat contractul de „furnizare Traverse” cu o firmă din județul Ilfov. Ce valoare are achiziția (document)

05 Jul 2018 499

Anunț RATC Constanța. Unde au startul liniile estivale

27 Jun 2018 694

CFR Călători cumpără imprimante pentru SRTFC Constanța. Ce firmă a câștigat licitația (document)

22 Jun 2018 592

De astăzi. Legături directe pe calea ferată între litoral și patru orașe mari din țară. Pe ce rute vor circula trenurile de călători

11 Jun 2018 853

Simpatizații PSD din Constanța au plecat din Gara CFR Constanța către București. Manifestarea PSD va avea loc de la 20.00 (galerie foto+video)

09 Jun 2018 3351

Stone Construct SRL - contract atribuit de Compania Națională de Căi Ferate CFR. Ce servicii va presta firma (document)

09 Jun 2018 567

Coridorul IV paneuropean, tronson Lehliu - Constanţa, va fi reparat de o societate germană (document)

31 May 2018 557

Ferestre spre cer sau altare în aer liber Troiţe ridicate în municipiul Constanţa. În memoria cui au fost înălţate şi de către cine (galerie foto)

30 May 2018 1512

Tribunalul Constanţa, veste proastă pentru Mihai Necolaiciuc, fost director general al CFR

26 May 2018 679

Undă verde de la municipalitate pentru patronul de la Ruana Clădire de opt etaje, în zona Spitalului CFR Constanța (galerie foto)

24 May 2018 3166

Licitaţie pentru un pod de cale ferată de pe linia 800 Bucureşti Nord - Constanţa. Care este acesta (document)

22 May 2018 740

Portul Constanța va putea fi vizitat cu autobuzul supraetajat într-un City Tour. Terminalul de pasageri al Portului Constanța va fi deschis accesului pietonal

18 May 2018 945

RATC Constanţa. Linia turistică CiTy Tour, introdusă cu prilejul Zilelor orașului Constanța

17 May 2018 1339

O firmă din Medgidia se va ocupa de reabilitarea clădirilor ce aparțin de CFR Constanța. Ce valoare are contractul (document)

11 May 2018 1458

Pasajul pietonal din zona Gării CFR Constanța inundat de ploaia torențială. Cum arată acum pasajul pietonal (galerie foto-video)

10 May 2018 1474

Flagrant în zona Gării CFR din Constanţa! Minoră şantajată de „reprezentantul“ unei agenţii de modelling. Poze nud şi topless

04 May 2018 4205

Arimex Comexim 2000 SRL, meniu delicios oferit de Ziua Muncii pacienţilor din Constanţa

03 May 2018 1438

Programul autobuzelor RATC Constanţa în perioada minivacanţei de 1 Mai

27 Apr 2018 854

Cursa gratuită prin Constanța și Mamaia cu un autobuz etajat, primită cu interes. Pe ce traseu a circulat autobuzul (fotoreportaj+video)

26 Apr 2018 1223

Numărul trenurilor către litoral, suplimentat în minivacanța de 1 mai. Prețul unei călătorii dus-întors București-Constanța va fi redus

25 Apr 2018 866

Editorial Un semnal de alarmă. De ce stăm din semafor în semafor. De ce nu se face sincronizarea pe verde

21 Apr 2018 1065

Licitaţie la SNTFC CFR Călători SA pentru salubrizarea vagoanelor de călători. Unul dintre loturi se referă la Constanţa (document)

12 Apr 2018 508

Constanța un oraș pustiu în prima zi de Paște. Nimic nu mișcă pe străzi (galerie foto)

08 Apr 2018 4694

O frumoasă troiţă în curtea Spitalului CFR Constanţa Arimex Comexim 2000 SRL şi Asociaţia Suflete Deschise au inaugurat o nouă fereastră spre cer (galerie foto)

07 Apr 2018 1818

Circulație feroviară în condiții de iarnă. Mai multe trenuri de legătură cu Constanța sunt anulate

22 Mar 2018 729

Mai multe trenuri care fac legătura cu Constanța, în continuare anulate din cauza vremii. Lista trenurilor anulate

20 Mar 2018 824

Mai multe trenuri care fac legătura cu Constanța anulate din cauza condițiilor meteo. Lista curselor anulate pentru data de 20 martie 2018

19 Mar 2018 822

Anunţ important de la CFR Călători! Trenuri anulate pe ruta Constanţa-Bucureşti. Lista completă

19 Mar 2018 954

Prefectul Constanţei a ajuns pe podul de la IPMC! Iată ce a declarat (video)

18 Mar 2018 3465

Ce spune CFR SA despre trenul răsturnat!

18 Mar 2018 1180

Constanța. Trafic îngreunat pe bulevardul 1 Mai din cauza filmărilor serialului The Romanoffs

15 Mar 2018 889

Piatra de temelie a troiţei ridicate de Asociaţia „Suflete deschise“ şi Arimex Comexim 2000 SRL în curtea Spitalului CFR Constanţa a fost sfinţită (galerie foto)

12 Mar 2018 2022

Trenurile care pleacă de la Constanța spre București, supraaglomerate. De ce s-a ajuns aici (galerie foto)

11 Mar 2018 1937