Trei angajaţi ai Rompetrol, declaraţi cetăţeni de onoare ai oraşului Năvodari. Alexandru Nicolcioiu, printre ei (galerie foto)

Rafinăria Petromidia Năvodari a sărbătorit 40 de ani de activitate, pe 5 septembrie,  printr-o ceremonie de amploare, care a strâns, în localitatea vecină a Constanţei, oficiali, jurnalişti şi invitaţi de pe două continente, din România, Moldova, Bulgaria, Georgia şi Kazahstan. La eveniment, trei angajaţi au primit titlul de Cetăţean de onoare de la primarul din Năvodari, Florin Chelaru.
 
Prezent la evenimentul din 5 septembrie, Florin Chelaru a vorbit cu emoţii în faţa conducerii Rompetrol şi KazMunayGas. „Pentru mine Rompetrol înseamnă la fel de mult ca şi pentru dumneavoastră. Aici m-am născut ca specialist. Urez Rompetrol şi prietenilor noştri la mulţi ani!
Am venit din dubla postură de primar şi coleg şi am să încerc să vorbesc cu dumneavoastră din calitatea de prieten. Am 12 ani de când am învăţat cum să ţin o instalaţie sub control. Vreau să mulţumesc conducerii Rompetrol pentru continuitate. Rompetrol se scrie cu litere din ce în ce mai mari. Mă bucur să spun că am lângă oraşul Năvodari o societate prosperă.
 
Mă simt dator faţă de Rompetrol şi pentru tot ce aţi făcut pentru mine. Eu şi Consiliul Local avem un proiect important - asfaltarea drumului care leagă platforma cu autostrada. Am semnat contractul cu societatea care se va ocupa de lucrări. Am pe masă proiectul şi autorizaţia. La finele lunii vom da startul lucrărilor. Vom avea patru benzi şi o pistă pentru biciclete”, a spus primarul Florin Chelaru.
 
Trei angajaţi ai Rompetrol au fost numiţi cetăţeni de onoare ai oraşului Năvodari în cadrul unei ceremonii care a avut loc chiar la locul de muncă. În faţa conducerii române şi cazace, cei trei angajaţi au primit titlul din mâinile primarului din Năvodari.
 
„Eu, care am lucrat la Rompetrol, ştiu că nu pot să premiez o întreagă societate printr-o hotărâre de Consiliu Local. Toţi cei care sunt aici sau pe platformă merită să fie declaraţi cetăţeni de onoare. Dar ne-am limitat la trei personalităţi ale societăţii: Laurenţia Ţiclete, Dumitru Nicului şi Alexandru Nicolcioiu”, a conchis primarul din Năvodari. Precizăm că Alexandru Nicolciou a fost unul dintre primii angajaţi ai rafinăriei Petromidia, iar în prezent este consilier al CEO-ului KMG International, Yedil Utekov, şi fost director general al rafinăriei Petromidia.
 
Petromidia a pornit pe 29 iunie 1979 prima instalaţie. Este prima zi în care s-a prelucrat ţiţei, momentul fiind marcat de pornirea instalaţiei de distilare atmosferică împreună cu facilităţile din fluxul tehnologic, parcul de ţiţei, de benzină, motorină, păcură. Produsele rezultate se vindeau pe piaţa internă şi la export prin terminalul din Constanţa. De atunci, lucrurile au mers doar în direcţie crescătoare. În anul 2018, au fost doborâte 11 recorduri, cu niveluri istorice atinse la materiile prime procesate (5,92 milioane de tone), produse petroliere obţinute (5,78 milioane tone), producţia de benzine (1,36 milioane tone) şi motorine (2,75 milioane tone), combustibil de aviaţie (317 mii tone) sau gradul de utilizare a capacităţii de rafinare (91,98%).
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Persoană decedată într-un accident rutier în apropierea Rafinăriei de la Năvodari. Două victime, printre care și un copil, rănite (GALERIE FOTO)

20 Jul 2022 7662

A trecut un an de la explozia de la fabrica Celco din Constanța

04 Jul 2022 682

A fost activat Planul Roșu de Intervenție Un an de la explozia de la Rafinăria Petromidia! Cum a avut loc tragedia

02 Jul 2022 877

Atac cibernetic asupra Rompetrol. Nu au fost afectate datele privind conturile clienților

03 May 2022 953

Fiica uneia dintre victimele din explozia de la Rafinăria Petromidia a dat în judecată compania! Când începe procesul

19 Mar 2022 2623

Rafinăria Petromidia Năvodari, în oprire tehnologică programată

04 Mar 2022 1169

ZIUA-n amiaza mare Comisarul șef al Gărzii de Mediu Constanța, detalii despre poluare și explozia de la Petromidia

25 Feb 2022 1325

„Plecăm toți, ne întoarcem toți!“ Cine este pompierul erou care s-a aflat în mijlocul incendiului izbucnit la Rafinăria Petromidia

21 Feb 2022 1258

Retrospectivă Anul 2021 marcat de incendii devastatoare la Constanța. De la Explozia de la Petromidia la incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase și blocul de pe strada Nicolae Grindeanu (GALERIE FOTO+VIDEO)

27 Dec 2021 2994

KMG International Rompetrol Rafinare reîncepe livrările de carburanți, inclusiv pe segmentul diesel

28 Sep 2021 2560

Start într-o nouă ediție a programului Rompetrol - „Pregătit pentru Carieră”

02 Sep 2021 1481

Rompetrol anunță repornirea Rafinăriei Petromidia

17 Aug 2021 7043

Al treilea decedat în deflagrația de la Petromidia Năvodari va fi înmormântat astăzi

22 Jul 2021 1245

„Nu credeam că sunt în stare să jelesc mai mult de-atât” Ce a postat soția tânărului decedat în deflagrația de la Petromidia când a aflat că a murit și al treilea coleg

18 Jul 2021 1872

Explozia de la Petromidia. Al doilea pacient rănit a decedat

18 Jul 2021 3765