Trei ani de când Cazinoul din Constanța a reînceput să respire viață (FOTO+VIDEO)

  • La data de 15 ianuarie 2020, de Ziua Culturii Naționale și de ziua nemuritorului Mihai Eminescu, poet al cărui cânt Cazinoul în aude legănat de valuri, a avut loc deschiderea oficială a lucrărilor de consolidare, restaurare și modernizare a simbolului Constanței.
  • „Îl putem salva și o vom face. Va străluci!“ – a fost angajamentul luat pe 15 ianuarie 2020 față de toți cei ce iubesc Cazinoul de către inginerul Petre Badea, directorul general al Aedificia Carpați SA, antreprenorul lucrărilor.
  • De trei ani, în fiecare zi, Cazinoul ne arată că vrea și poate să strălucească și că deja o face!
  • În Galeria Foto puteți vizualiza mai multe imagini de la Cazino.
Bătrân, dar falnic și maiestuos, impunător și răbdător, Cazinoul din Constanța respiră acum, în văzut tuturor, viața care i-a fost negată practic ani la rând.
 
De trei ani, începând cu data de 15 ianuarie 2020, Cazinoul a început să creadă și să simtă că este iubit și că abandonul său a luat sfârșit.
 
La data de 15 ianuarie 2020, de Ziua Culturii Naționale și de ziua nemuritorului Mihai Eminescu, poet al cărui cânt Cazinoul în aude legănat de valuri, a avut loc deschiderea oficială a lucrărilor de consolidare, restaurare și modernizare a simbolului Constanței.
 
Rotițele începuseră să se miște, însă, cu două zile înainte, la data de 13 ianuarie 2020, ziua la care a fost semnat Ordinul ministrului Dezvoltării privind începerea lucrărilor la Cazinoul din Constanța.
 


Semnarea Ordinului a venit în urma contractului încheiat, la data de 20 decembrie 2019, de Compania Națională de Investiții cu asocierea câștigătoare a licitației publice pentru Cazino, formată din Aedificia Carpați SA (lider de asociere) & SC Remon Proiect SRL & SC Profesional Construct Proiectare SRL & Tehnoinstal SRL.
 .
Zeci de oameni i-au trecut pragul impunătorului monument, în cadrul festivităților oficiale de deschidere a lucrărilor din data de 15 ianuarie 2020.
 
Sute de oameni așteptau însă, la rândul lor, fiecare de unde se afla, vestea cea bună: că a început salvarea Cazinoului din Constanța!
 

Mult scepticism, greutăți neprevăzute, obstacole de depășit – toate acestea au însoțit încă de la început drumul întru renaștere al Cazinoului.
 
Răbdător și plin de speranță, însă, cu încredere în profesioniștii veniți să-l salveze, cu surprize desprinse dintr-o istorie nebănuită, bătrânul edificiu, alături de echipele ce lucrează întru renașterea sa, nu s-au lăsat intimidați de greutăți.

 


În vara anului 2022, schelele au fost demontate parțial, faldurile acestora au fost date jos, iar fațada de Nord a Cazinoului, cu adevărat spectaculoasă în urma muncii susținute pentru refacerea și consolidarea sa, a făcut să se taie respirația tuturor celor ce și-au odihnit ochii asupra edificiului.
 
La rândul lor, berbecii ce acompaniază Cazinoul în lunga sa veghe de la mal de mare au renăscut și ei, sub bagheta acelorași constructori dedicați.„Îl putem salva și o vom face. Va străluci!“ – a fost angajamentul luat pe 15 ianuarie 2020 față de toți cei ce iubesc Cazinoul de către inginerul Petre Badea, directorul general al Aedificia Carpați SA, antreprenorul lucrărilor.
 
Iar de trei ani, în fiecare zi, Cazinoul ne arată că vrea și poate să strălucească și că deja o face!
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 


Citește și
Cazinoul din Constanța, „dascălul“ blând și dedicat! (FOTO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Minivacanța de Rusalii la Mamaia Valuri de distracție și concerte senzaționale sub conceptul MAMMA MIA! SHOWTIME

14 Jun 2024 672

7 sfaturi pentru sloturile online pentru a văspori jocul

13 Jun 2024 304

Știri Constanța Pieton lovit de mașină în stațiunea Mamaia!

08 Jun 2024 1302

Apariție spectaculoasă pe plaja din stațiunea Mamaia! (VIDEO)

07 Jun 2024 1757

Remon Proiect SRL, proiectantul general al renașterii Cazinoului din Constanța, asistență tehnică pentru lucrările de la terasă și zidul de apărare. „Cazinoul nu poate fi «uitat»“ (DOCUMENT)

05 Jun 2024 759

Impactul Cinematografiei privind Notorietatea Jocului de Ruletă

04 Jun 2024 301

Restaurarea Cazinoului din Constanța, prin „ochii“ Uniunii Naționale a Restauratorilor de Monumente Istorice, într-un documentar realizat de Universitatea Tehnică de Construcții din București (VIDEO)

31 May 2024 1312

Constanța Ce evenimente sunt pregătite la finalul săptămânii pentru constănțeni și turiști?

30 May 2024 3800

Eveniment de mediu pe faleza Cazino, Constanța - ,,Green Week Escape Net”

27 May 2024 601

Descoperire tristă, lângă Cazino, în Constanța - Pui de delfin, mort pe plajă (FOTO+VIDEO)

20 May 2024 997

Zilele Constanței 2024 Multă mișcare, distracție, concursuri și premii la CSM Sport Corner (GALERIE FOTO)

18 May 2024 823

Mamaia, centrul distracției de 1 Iunie Evenimente de neuitat pentru întreaga familie organizate de OMD Mamaia Constanța

17 May 2024 624

De Zilele Constanței 2024, iubitorii de mișcare și distracție sunt invitați din nou la CSM Sport Corner

17 May 2024 910

Unde își pot petrece week-end-ul constănțenii și turiștii. Evenimentele pregătite

16 May 2024 1048

Dosarul Retrocedărilor Giurgiucanu, demers la Curtea de Apel contra municipalității pentru un teren din Mamaia!

12 May 2024 692