Trei ani de când Cazinoul din Constanța a reînceput să respire viață (FOTO+VIDEO)

  • La data de 15 ianuarie 2020, de Ziua Culturii Naționale și de ziua nemuritorului Mihai Eminescu, poet al cărui cânt Cazinoul în aude legănat de valuri, a avut loc deschiderea oficială a lucrărilor de consolidare, restaurare și modernizare a simbolului Constanței.
  • „Îl putem salva și o vom face. Va străluci!“ – a fost angajamentul luat pe 15 ianuarie 2020 față de toți cei ce iubesc Cazinoul de către inginerul Petre Badea, directorul general al Aedificia Carpați SA, antreprenorul lucrărilor.
  • De trei ani, în fiecare zi, Cazinoul ne arată că vrea și poate să strălucească și că deja o face!
  • În Galeria Foto puteți vizualiza mai multe imagini de la Cazino.
Bătrân, dar falnic și maiestuos, impunător și răbdător, Cazinoul din Constanța respiră acum, în văzut tuturor, viața care i-a fost negată practic ani la rând.
 
De trei ani, începând cu data de 15 ianuarie 2020, Cazinoul a început să creadă și să simtă că este iubit și că abandonul său a luat sfârșit.
 
La data de 15 ianuarie 2020, de Ziua Culturii Naționale și de ziua nemuritorului Mihai Eminescu, poet al cărui cânt Cazinoul în aude legănat de valuri, a avut loc deschiderea oficială a lucrărilor de consolidare, restaurare și modernizare a simbolului Constanței.
 
Rotițele începuseră să se miște, însă, cu două zile înainte, la data de 13 ianuarie 2020, ziua la care a fost semnat Ordinul ministrului Dezvoltării privind începerea lucrărilor la Cazinoul din Constanța.
 


Semnarea Ordinului a venit în urma contractului încheiat, la data de 20 decembrie 2019, de Compania Națională de Investiții cu asocierea câștigătoare a licitației publice pentru Cazino, formată din Aedificia Carpați SA (lider de asociere) & SC Remon Proiect SRL & SC Profesional Construct Proiectare SRL & Tehnoinstal SRL.
 .
Zeci de oameni i-au trecut pragul impunătorului monument, în cadrul festivităților oficiale de deschidere a lucrărilor din data de 15 ianuarie 2020.
 
Sute de oameni așteptau însă, la rândul lor, fiecare de unde se afla, vestea cea bună: că a început salvarea Cazinoului din Constanța!
 

Mult scepticism, greutăți neprevăzute, obstacole de depășit – toate acestea au însoțit încă de la început drumul întru renaștere al Cazinoului.
 
Răbdător și plin de speranță, însă, cu încredere în profesioniștii veniți să-l salveze, cu surprize desprinse dintr-o istorie nebănuită, bătrânul edificiu, alături de echipele ce lucrează întru renașterea sa, nu s-au lăsat intimidați de greutăți.

 


În vara anului 2022, schelele au fost demontate parțial, faldurile acestora au fost date jos, iar fațada de Nord a Cazinoului, cu adevărat spectaculoasă în urma muncii susținute pentru refacerea și consolidarea sa, a făcut să se taie respirația tuturor celor ce și-au odihnit ochii asupra edificiului.
 
La rândul lor, berbecii ce acompaniază Cazinoul în lunga sa veghe de la mal de mare au renăscut și ei, sub bagheta acelorași constructori dedicați.„Îl putem salva și o vom face. Va străluci!“ – a fost angajamentul luat pe 15 ianuarie 2020 față de toți cei ce iubesc Cazinoul de către inginerul Petre Badea, directorul general al Aedificia Carpați SA, antreprenorul lucrărilor.
 
Iar de trei ani, în fiecare zi, Cazinoul ne arată că vrea și poate să strălucească și că deja o face!
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 


Citește și
Cazinoul din Constanța, „dascălul“ blând și dedicat! (FOTO)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vestea renașterii Cazinoului din Constanța a ajuns și peste hotare! „Dacă pereții aceia ar putea vorbi, aș sta treaz toată noaptea să-i ascult“

23 Mar 2023 2239

Editorial Cazinoul din Constanța trebuie restaurat! Vocile deținuților politici care i-au trecut pragul trebuie făcute auzite

13 Mar 2023 1033

Proiectul de realizare a branșamentului electric aferent Cazinoului a revenit unei companii din Brașov (DOCUMENT)

12 Mar 2023 999

Senat Modificări în legislația privind reclamele audio-video pentru cazinouri, jocuri de noroc sau pariuri sportive!

01 Mar 2023 863

Au fost ridicate băncile de odihnă de pe Faleza Cazino din Constanța! Mobilierul urban, în curs de recondiționare (FOTO)

28 Feb 2023 1673

Două hoteluri vor răsări în stațiunea Mamaia, zona Cazino! Au fost eliberate autorizațiile de construire

09 Feb 2023 2432

Partidul condus de Viorica Dăncilă a organizat un marș pentru pace la Constanța (VIDEO)

29 Jan 2023 1950

Trei certificate de urbanism pentru investiția realizată de omul de afaceri Ionuț Nacee, în Constanța

28 Jan 2023 978

Editorial Cazinoul din Constanța, cu toată viteza înainte spre renaștere!

21 Jan 2023 2126

Imagini ce intră în istorie Spectaculoasă transformare a Cazinoului din Constanța! Migăloasa muncă a constructorilor, comprimată în cinci minute de vizionare (VIDEO+FOTO)

19 Jan 2023 6580

Judecătorii explică de ce a fost achitată societatea care a întocmit documentația pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța (MOTIVARE)

29 Dec 2022 1158

Cazinoul din Constanța, „dascălul“ blând și dedicat! (FOTO)

17 Dec 2022 3459

Strategii pentru păcănele

16 Dec 2022 1004

Bărbat găsit decedat în zona Cazino din Mamaia! (GALERIE FOTO+VIDEO)

06 Dec 2022 6050

Cazinoul și diferența dintre jocurile sale

28 Nov 2022 859