Trei proiecte cu finanțare europeană, semnate de Cristian Radu, primarul Mangaliei

  • Primarul Mangaliei, Radu Cristian, a semnat încă trei proiecte cu bani europeni, se arată într-un comunicat remis de Primăria Mangalia.

Primarul Mangaliei, Radu Cristian, a semnat, vineri, în prezența vicepremierului Raluca Turcan și a ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș, contractele de finanțare UE pentru încă trei proiecte de modernizare a infrastructurii din oraș și stațiuni.

La conferința de presă organizată în stațiunea Neptun, au mai participat deputatul PNL, Bogdan Huțucă, directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională - Sud Est (ADR-SE), Luminița Mihailov, precum și prefectul județului Constanța, George Niculescu.

Cele trei proiecte, în valoare totală de peste de 9 milioane de euro, se referă la construcţia unei baze sportive moderne, construcția de locuințe sociale, dar și reabilitarea Grădinii de Vară ”Farul”, din localitate. Noul complex sportiv, la standarde europene, va fi ridicat pe locul fostei baze sportive “Pescăruş”, din Mangalia.

Acesta va avea două bazine de înot - unul semiolimpic și unul pentru persoanele cu dizabilități, dar și un teren de sport multifuncțional. Ce de-al doilea proiect cu bani europeni este destinat construcţiei de locuinţe sociale, pe locul fostelor clădiri insalubre de la marginea cartierului de case al orașului, demolate de autoritățile locale.

Aici, se lucrează deja la amenajarea unui centru pentru copiii cu dizabilităţi. Cel de-al treilea proiect vizează modernizarea Grădinii de Vară “Farul” şi asfaltarea străzilor Rozelor, Şos. Constanţei, Ştefan cel Mare, precum şi B-dul 1 Decembrie. Referitor la absorbția fondurilor europene de către Primăria Mangalia, vicepremierul Raluca Turcan a afirmat că cele trei proiecte, dar și cele peste 50 de milioane de euro atrase de Primăria Mangalia, în ultimii 8 ani, contribuie la dezvoltarea orașului și creșterea calității vieții locuitorilor.

”Este o bucurie și o oportunitate ca primarul Radu Cristian să-și continue mandatul la Mangalia. Vorbesc de oportunități valorificate, care înseamnă folosirea banilor europeni. La Mangalia, avem un primar campion în atragerea fondurilor europene, dovadă fiind și cele trei contracte semnate astăzi”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan.


La rândul său, primarul Mangaliei, Radu Cristian, a subliniat că în ultimii 8 ani, Primăria Mangalia a reușit să atragă peste 50 de milioane de euro, în modernizarea orașului și stațiunilor.

”Numai în ultimii patru ani, am reușit să semnăm 11 proiecte europene. Avem 6 proiecte în execuție, alte două în implementare, precum și cele trei proiecte semnate astăzi, cu care vom intra în teren, în cursul anului viitor. Pe următoarea axă de finanțare, avem proiecte pentru reabilitarea stațiunilor Venus, Jupiter, Cap-Aurora și Olimp. Avem investitori care vor să vină în stațiunile noastre pentru că există multe spații verzi și ne preocupăm să le protejăm”, a precizat primarul Radu Cristian.


Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a declarat că populația trebuie să aibă încredere în administrațiile locale, care muncesc să atragă bani europeni, așa cum este cazul Mangaliei.

”Se poate vedea, din cifre, cum a reușit Primăria Mangalia să atragă fonduri peste Constanța. Municipiul Constanța a avut o sumă predefinită de 40-50 milioane de euro, în schimb Mangalia a trebuit să se lupte și a câștigat o sumă chiar mai mare”, a declarat ministrul.


Conform declarațiilor directorului ADR – SE, Luminița Mihailov, absorbția fondurilor europene este benefică pentru cei care fac performanță. ”Sunteți una dintre administrațiile superperformante în atragerea banilor europeni”, a precizat reprezentantul ADR - SE.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Posibila afectare a imparțialității“ Cazul judecătorului Epure, președintele Curții de Apel Constanța, azi pe masa Consiliului Superior al Magistraturii

04 Mar 2021 1316

Medalii la atletism Mădălina Manole, campioană naţională. Pe podium au urcat şi Cristian Radu, şi Roxana Constantin

01 Mar 2021 3009

Integra Wood Sbs SRL, parteneră de afaceri cu Arhiepiscopia Tomisului, în insolvență! Se cere atragerea răspunderii

23 Feb 2021 1253

La Campionatul Balcanic de atletism, Cristian Valentin Radu şi-a îmbunătăţit recordul personal la triplusalt

16 Feb 2021 2373

Atletism Mădălina Manole şi Cristian Radu participă la Campionatul Balcanic

11 Feb 2021 2220

Ce „spune“ Codul de Procedură Penală despre achitarea definitivă a lui Radu Mazăre și a Sorinei-Gina Hortolomei-Moscu

19 Jan 2021 2731

Exclusiv! Radu Mazăre și Sorina-Gina Hortolomei- Moscu, achitați definitiv!

18 Jan 2021 13349

Pronunțarea în dosarul lui Radu Mazăre, de la Constanța, amânată

15 Jan 2021 904

Pronunțarea în dosarul lui Radu Mazăre, de la Constanța, amânată

08 Jan 2021 1282

Fostul primar al Constanței a luat cu executare la prima instanță Judecătorii Marius Cristian Epure și Adriana Ispas, așteptați să se pronunțe azi în dosarul lui Radu Mazăre

08 Jan 2021 3847

Pronunțare amânată în dosarul lui Radu Mazăre, de la Curtea de Apel Constanța

21 Dec 2020 1244

Radu Mazăre, achitat ori condamnat! Totul se decide azi, la Constanța. Cine sunt magistrații care au avut în atenție dosarul

21 Dec 2020 2330

Radu Mazăre, al 19-lea termen în dosarul de la Curtea de Apel Constanța

11 Dec 2020 1047

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 08 decembrie 2020

09 Dec 2020 865

Ce s-a întâmplat cu procesul deschis de BNR împotriva beneficiarilor de top ai retrocedărilor din Portul Tomis

05 Dec 2020 1250