Trei români sunt de negăsit după ce uraganul Irma a lovit regiunea Caraibe

Trei români care se aflau pe insula Saint Marteen din Oceanul Atlantic, au fost surprinşi de uraganul Irma care a lovit mai multe insule din Caraibe. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pentru a obține informații despre situaţia românilor afectaţi de uragan.

Potrivit comunicatului oficial, MAE are în atenţie cazul celor trei cetăţeni români aflați în insula St. Marteen, care nu mai pot fi contactaţi în urma uraganului Irma.

Prin intermediul Ambasadelor României la Paris și Haga, au fost efectuate demersuri pe lângă autoritățile franceze respectiv olandeze, pentru obținerea de informații privind existența unor cetățeni români în zona afectată.

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, comunicarea cu autoritățile din zona afectată se efectuează cu dificultate.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul misiunilor diplomatice, este pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcție de solicitări.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cofetăria Silvian, reacţie după controlul efectuat de comisarii CJPC Constanţa

20 Sep 2017 34275

Precizări MAE Patru români au fost evacuați în urma uraganului Irma

11 Sep 2017 2095

Atenţionare de călătorie pentru SUA. Sunt condiții meteorologice severe pentru statul Florida cauzate de evoluţia uraganului Irma

11 Sep 2017 2162