Trofeul calităţii, la cea de-a X-a ediţie CCINA şi Sterk Plast SRL, în fruntea clasamentului (galerie foto)

CCINA_1.jpgDe zece ani consecutiv, în luna decembrie, Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa prin Centrul Regional de Promovare a Proprietăţii Intelectuale, în colaborare cu Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci Bucureşti organizează festivitatea „Trofeul calităţii".

În acest context, ieri, 11 societăţi constănţene au fost invitate la ediţia jubiliară a festivităţii „Trofeul calităţii", în care au fost premiate pentru activitatea depusă în domeniul creativităţii, concretizată prin solicitarea de titluri de protecţie la OSIM Bucureşti (brevete de invenţie, mărci, desene şi modele industriale). Astfel, pe locul X-a s-au clasat două societăţi: Intercom Topaz SRL şi Elion Import Export SRL. Locul IX-a a revenit Universităţii Ovidius pentru 11 cereri brevete de invenţie, iar locul al VIII-lea Primăriei Municipiului Mangalia pentru 14 cereri de înregistrare marcă. Urmează locul VII, care a revenit societăţii Ro-Credo SRL, şi locul VI-a care a fost adjudecat de societatea Rompetrol Rafinare SA. Pe poziţia a V-a s-a clasat societatea Dobrogea Grup SA, iar pe poziţia a IV - Murfatlar România SA.

ccina_3692.jpgUrmează pe locul al IIII-lea societatea Ostrovit SA, iar pe locul al II-lea societatea As-Plastik Rom SRL. Trofeul creativităţii a fost câştigat de societatea Sterk Plast SRL, pentru 103 cereri de înregistrare desene şi modele şi pentru 97 de certificare de înregistrări desene şi modele eliberate. Noutatea celei de-a zece ediţii a evenimentului a fost anunţată de Florin Popa, consilier DG şi coordonator naţional Centre Regionale. „Pentru că CCINA Constanţa este singura Cameră de Comerţ din ţară care organizează separat "Trofeul calităţii" de „Topul firmelor". De aceea, pentru această ideea originală şi pentru cele zece ediţii organizate, CCINA Constaţa primeşte din partea OSIM un trofeu", a declarat Florin Popa, care a înmânat trofeul directorului CCINA Constanţa, Dănuţ Jugănaru. „Mulţumim OSIM, cu care avem o colaborare frumoasă, pentru acest premiu. Credem în continuare în organizarea a astfel de evenimente, deoarece inovarea şi brevetele sunt părţi importante ale dezvoltării economiei. Din păcate sunt puţine firme din Constanţa care se ocupă de inovare. Se putea şi mai bine. Cred că dacă ne vom uni forţele, vom reuşi să facem mult mai multe în acest domeniu", a precizat Dănuţ Jugănaru.

Seminar, dedicat brevetului

După finalizarea festivităţii, a urmat seminarul „Brevetul de invenţie naţional/european - instrument necesar inovării". Tematica seminarului, susţinută de specialişti din cadrul Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci Bucureşti, a fost următoarea: „Elemente de strategie referitoare la întocmirea documentaţiei şi completării cererilor de brevet", „Documentarea pentru depunerea cererilor de brevet", „Utilizarea brevetului de invenţie în tranzacţii comerciale", „Creşterea capacităţii de CDI în contextul Uniunii Inovării - soluţii oferite mediului de afaceri şi organizaţiilor inovative". Moderatorul seminarului va fi Florin Popa, consilier DG şi coordonator naţional Centre Regionale.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident rutier grav pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din Constanța. Implicate o motocicletă și un autoturism. O victimă

27 Jul 2021 4953

LIVE Forum economic franco-român organizat la Constanța

17 Jun 2021 898

CCINA Constanța Eveniment b2b Digital Transformation of the Blue Economy 2021

24 Feb 2021 526

Festivitatea Topul firmelor din judeţul Constanţa 2019, organizată de CCINA, în online

08 Dec 2020 949

3 decembrie 1949 - Decret privind înființarea Camerei de Comerț Exterior a României

03 Dec 2020 856

#DobrogeaDigitală Ion Dănuț Jugănaru, directorul general CCINA Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

19 Nov 2020 1386

CCINA premiază excelenţa în afaceri Topul firmelor din județul Constanța, ediţia 2020

05 Nov 2020 1467

CCINA Constanța Curs de calificare "Administrator de condominii"

16 Sep 2020 1159

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanța Webinarul și evenimentul de matchmaking Blue Growth

02 Jun 2020 797

Când își va relua activitatea Curtea de Arbitraj Comercial și Maritim Constanța

05 May 2020 1124

Măsuri de restrângere a activității CCINA Constanța pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului COVID 19

18 Mar 2020 1004

CCINA Constanţa despre avizarea cazurilor de forță majoră în contextul pandemiei COVID 19

16 Mar 2020 1037

Vizita Excelenței Sale Nurbakh Rustemov, la Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa (galerie foto)

27 Feb 2020 851

CCINA Constanţa deschide sezonul cumpărăturilor din această primăvară. Târgul Naţional TINIMTEX, la o nouă ediţie

18 Feb 2020 3092

Delegaţie din Voivodina în vizită la CCINA Constanţa. A fost semnat un acord de cooperare

13 Feb 2020 1285