Tudor Chirilă ia atitudine ”E un moment bun să vorbim despre facultăţile de teatru în care profesorii de actorie fac avansuri studentelor”


 
  • În contextul declaraţiilor făcute de actriţa Viorica Vodă pe scena premiilor Gopo, marţi seară, când a mărturisit că a fost hărţuită sexual în teatru şi în cinematografie după rolul din „Filantropica” şi a avut nevoie de ani de terapie, unii dintre colegii ei de breaslă au reacţionat.

Actrița Viorica Vodă a făcut publice detalii cutremurătoare miercuri seară, 4 mai, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la lansarea filmului Filantropica, în cadrul Galei Premiilor Gopo. Ea a jucat rolul tinerei de care se îndrăgostește personajul principal, jucat de Mircea Diaconu. 

Aceasta a dezvăluit că a făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală la care a fost supusă în industria de cinema și teatru. 

Conform spuselor actriței, „a fost atat de credibilă” în rolul Dianei Dobrovicescu din pelicula Filantropica, regizat de Nae Caranfil, încât a fost hărțuită ani la rândul de regizori și directori de teatru. 

Momentul Vioricăi Vodă a fost marcat cu aplauze, însă Katia Pascariu, câștigătoarea marelui premiu pentru cea mai bună actriță, a precizat în discursul pe care l-a susținut că „s-a trecut cam repede” peste afirmațiile acesteia. 


Tudor Chirilă este de părere că este un bun moment pentru a se discuta despre hărţuirea şi abuzurile la care sunt supuse studentele de la actorie în facultate.


„Poate că e un moment bun să vorbim despre facultăţile de teatru în care profesorii de actorie fac avansuri studentelor sau în care profesori titulari la catedră se ocupă cu „pregătirea” pentru facultate. Poate ar fi momentul să vorbim şi despre stigmatizarea studentelor care refuză să se dezbrace complet la clasă în virtutea unor exerciţii de „actorie” care chipurile au rolul de a dezinhiba. (Cunosc un caz real a cărui poveste am aflat-o direct de la victima care într-un final a reuşit să schimbe şcoala) Da’ probabil că ne-ar pune pe toţi la punct una care şsteaptă un Ferrari de la vânătorul vieţii ei, maşina pentru care el va fi scutit de ruşinoasele drumuri la Mega Image”, a scris actorul pe Facebook. 

El i-a răspuns unui comentator: „În teatru, condiţionarea ascensiunii de favoruri sexuale e de notorietate. Dar o notorietate îngropată sub tăcere. Eu sunt actor, nu contabil şi vorbesc legat de domeniul în care activez şi ca o consecinţă a evenimentului de aseară”.
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O tânără din Constanța a impresionat juriul de la Vocea României. Tudor Chirilă s-a întors după 2 secunde (VIDEO)

10 Sep 2022 11674

Tudor Chirilă, de Ziua Copilului „România nu-şi iubeşte copiii. Încă o zi în care ne prefacem că sunt în centrul societăţii noastre“

01 Jun 2022 1311

Ziua de 28 mai, în istorie Tudor Chirilă împlinește 48 de ani. Câteva lucruri pe care nu le știai despre celebrul artist (VIDEO)

28 May 2022 1550

Fotoreportaj Vama Veche, trecut și prezent. Rockerii si motocicliștii rezistă (VIDEO)

01 May 2022 2633

Știați că….? La această dată s-a născut cântărețul Tudor Chirilă, fondatorul formației Vama

28 May 2021 1505

Fotoreportaj Viața boemă la rulotă în Vama Veche. Libertate și aventură pe malul mării

16 May 2021 6932

Protest al artiştilor de la Teatrul de Comedie din Capitală faţă de modificarea legilor justiţiei.(video)

08 Mar 2019 2283

Unul dintre juraţii emisiunii Vocea României împlineşte 44 de ani

28 May 2018 2269

Tudor Chirilă împlineşte astăzi 43 de ani

28 May 2017 4147

Tudor Chirilă vorbeşte despre proteste şi deciziile PSD

06 Feb 2017 2822

Tudor Chirilă ia atitudine. „Să publice în monitorul oficial și atunci mai vedem”

04 Feb 2017 2474

Tudor Chirilă ia apărarea protestatarilor „Românii din stradă nu vor să accepte niște ordonanțe date cu dedicație"

29 Jan 2017 2367

Cântăreţul Tudor Chirilă și-a anunțat prezența la protestul din Piața Universității

22 Jan 2017 2350

Tudor Chirilă Lui Gyuri îi datorez lansarea în muzică

26 Sep 2016 4018

Maia Morgenstern și Tudor Chirilă, în juriul Galei Tânărului Actor - HOP

17 Aug 2015 3125