Tulcea A început prohibiția generală la pescuit
Sursa foto: IJJ Tulcea 
 
 
  • Prohibiţia generală a pescuitului în România a început marţi în toate apele naturale din România, conform Ordinului nr. 561/2023/11/2024 aprobat de Ministerul Agriculturii şi Ministerul Mediului, activitatea comercială şi recreativă urmând să fie reluată în bazinele naturale pe data de 8 iunie, cu unele excepţii.

Prohibiţia va dura 60 de zile în habitatele piscicole naturale, iar în apele care constituie frontieră de stat cu Ucraina, inclusiv în golful Musura, va dura 45 de zile, pescuitul urmând să fie interzis în perioada 16 aprilie - 30 mai, inclusive, potrivit Agerpres.

În perioada 9 aprilie - 7 iunie, pescuitul în scop comercial, recreativ şi familial este interzis inclusiv în complexul Razim-Sinoe şi în lacurile litorale.

Perioada de prohibiţie a pescuitului se stabileşte în funcţie de perioada de reproducere a resursei acvatice, aşa încât aceasta să fie protejată, în vederea unei exploatări durabile.

În perioada prohibiţiei, pescarii recreativi îşi pot desfăşura activitatea în complexe lacustre private, în condiţiile ordinului aprobat de Ministerul Agriculturii şi cel al Mediului.

Citește și
Sancțiuni aplicate de jandarmii tulceni la sfârșit de săptămână

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ARBDD Prohibiție de pescuit pentru știucă! Ce trebuie să știe pasionații de pescuit

31 Jan 2024 802

Știați că.... Prohibiția sau Experimentul Nobil a fost impusă sub presiunea unor mișcări religioase

16 Jan 2015 1625