Turcii ne recomandă sistemul remuneraţiei pe criterii de performanţă „Discuţii încununate de succes” între ministrul Sănătăţii din Turcia şi oficialii români (galerie foto)

Aflat în România timp de două zile, Ministrul Sănătăţii din Turcia, Mehmet Müezzinoğlu, s-a aflat vineri şi la Constanţa, şi la Medgidia, unde a avut o serie de întâlniri cu reprezentanţii comunităţilor turcă şi tătară din România, ai oamenilor de afaceri turci, cu prefectul şi cei doi subprefecţi ai judeţului Constanţa, precum şi cu directorul Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, Constantin Dina.

În dimineaţa zilei de vineri, delegaţia turcă a vizitat Muftiatul Cultului Musulman din România şi sediul Radio T, următoarea oprire fiind la Instituţia Prefectului, unde au fost primiţi de prefectul Eugen Bola şi de cei doi subprefecţi, Radu Volcinschi şi Iucsel Selamet. În cadrul întrevederii, au fost prezentate aspecte ce ţin de viaţa economică şi socială a judeţului Constanţa. În calitate de subprefect numit în funcţie la recomandare şi cu susţinerea comunităţilor etnice din judeţul Constanţa, Iucsel Selamet a pus accent în intervenţia sa pe avantajele de care se bucură minorităţile etnice în România, pe rolul important pe care acestea îl au în luarea deciziilor majore de la nivel local până la nivel naţional.

Ministrul turc al Sănătăţii, dar şi ambasadorul Republicii Turcia la Bucureşti, Ömür Şölendil, au apreciat în intervenţiile lor unitatea comunităţilor turcă şi tătară din România care îşi păstrează nealterate valorile culturale şi religioase şi au mulţumit totodată statului român pentru drepturile de care se bucură cele două comunităţi. Ambasadorul Ömür Şölendil a mai menţionat că vizita ministrului Sănătăţii din Turcia se înscrie în seria demersurilor pentru strângerea relaţiilor dintre cele două ţări. „Prietenii noştri români ne întâmpină întotdeauna cu o căldură deosebită”, a punctat în final diplomatul turc.

Schimburi de experienţă şi simpozioane anuale

Cum vizita delegaţiei din Turcia în România s-a derulat în plină sărbătoare pentru comunitate, în aceste zile musulmanii din întreaga lume sărbătorind Kurban Bayramul, oaspeţii au participat şi la tradiţionala întâlnire cu membrii comunităţilor turcă şi tătară, organizată de Consulatul General al Republicii Turcia la Constanţa şi Asociaţia Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea.
Aici, reprezentantul Guvernului de la Ankara a vorbit despre colaborarea dintre ministerele sănătăţii din Turcia şi România: „Între ministerele sănătăţii din Turcia şi România există o colaborare şi protocoale mai vechi. Am revizuit împreună cu Ministerul Sănătăţii din România protocolul de colaborare din domeniul sănătăţii şi am decis de comun acord că sunt puncte care trebuie modificate şi actualizate. Am decis, de asemenea, să organizăm simpozioane pe teme medicale, într-un an în România şi într-un an în Turcia şi am discutat despre investiţiile în domeniul sănătăţii din România. România are experienţă în domeniul medicinei de urgenţă şi vom vedea cum vom putea valorifica noi această experienţă. În acelaşi timp, vom vedea ce vom putea să le învăţăm noi pe cadrele medicale din România. Le-am recomandat şi reprezentanţilor sistemului sanitar românesc sistemul de remuneraţie pe criterii de performanţă, care, odată aplicat, în Turcia a dat rezultate. Din punctul meu de vedere, discuţiile au fost încununate de succes. Există multe domenii în care putem colabora”, a conchis ministrul Mehmet Müezzinoğlu, care a ţinut să precizeze că a adresat omologului său din România invitaţia de a face o vizită oficială în Turcia.

Sprijin din partea UDTTMR

„Salutăm prezenţa domnului ministru în România şi în mod special la Constanţa. Personal, am o părere foarte bună despre sistemul sanitar din Turcia şi cred că am putea avea o serie de avantaje de pe urma unor colaborări în domeniu. Comunitatea tătară pe care o reprezint în calitate de preşedinte salută, de asemenea, prezenţa întregii delegaţii din Turcia şi îşi exprimă convingerea că relaţiile dintre cele două state vor fi marcate de un trend ascendent, manifestându-ne sprijinul în acest sens”, a declarat preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep, care i-a înmânat ministrului Sănătăţii din Turcia o plachetă cu însemnele uniunii şi un mesaj de mulţumire din partea comunităţii.

În Constanţa, delegaţia din Turcia a vizitat şi Geamia Hunchiar şi Moscheea Carol I, iar la Medgidia ministrul Sănătăţii Mehmet Müezzinoğlu şi ceilalţi membri au participat la o ceremonie organizată la bustul lui Atatürk din Parcul Central unde au fost depuse şi coroane, iar la Colegiul Naţional „Kemal Atatürk” au servit masa în compania elevilor de acolo.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța O nouă societate, deschisă în Năvodari. Iată cine o conduce

18 Apr 2024 402

Care sunt tendințele sezonului estival 2024

13 Apr 2024 444

Istoria Dobrogei - Bibliografie „Itinerarul lui Antoninus” (sec. III)

12 Apr 2024 1204

Cel mai complex exercițiu organizat și condus de Forțele Navale Române, Sea Shield 24”, în plină desfășurare (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 450

MApNExercițiul multinațional „Sea Shield 24”

08 Apr 2024 328

Exercițiu militar de amploare la Constanța! Peste 2000 de militari se vor antrena pe Marea Neagră (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Apr 2024 617

Militari din 12 țări participă la Constanța la exercițiul multinațional „Sea Shield 24”

05 Apr 2024 649

Cetățeni cu domiciliul în Turcia și-au deschis firmă la Constanța

03 Apr 2024 571

Tragedie în Turcia! Cel puțin 29 de persoane au murit într-un incendiu izbucnit într-o discotecă

02 Apr 2024 937

O companie din Turcia deschide o fabrică uriașă în România. Tehnologia va folosi deșeurile

31 Mar 2024 880

Grupul MEMORIAL Hospitals și-a deschis porțile la Constanța! „Scopul este să fim aproape de pacienții noștri!” (VIDEO)

24 Mar 2024 1908

O nouă firmă de construcții deschisă în municipiul Constanța de un cetățean turc

23 Mar 2024 518

Firme Constanța O nouă societate deschisă la Costinești de doi cetățeni turci. Iată cu ce se ocupă

23 Mar 2024 505

LIVE MEMORIAL, unul dintre cele mai mari grupuri medicale din Turcia, inaugurează o reprezentanță oficială în Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

22 Mar 2024 1741

Captură în PTF Negru Vodă, județul Constanța! Ce au găsit polițiștii de frontieră într-un autoturism sosit din Turcia (GALERIE FOTO)

20 Mar 2024 521