Turismul religios stopat de pandemie! La pelerinajul de Sf. Andrei se poate ajunge doar cu mașina personală

pelerinajul la pestera sfantului andrei se desfasoara in conditii speciale imagini de la fata locului
  • Sărbătoarea de Sf. Andrei este una de maximă importanță pentru dobrogeni și nu numai
  • Pelerinajul la peșteră aduce an de an mii de persoane pentru a se ruga pentru ce au nevoie
 
Anul acesta nu mai sunt restricțiile de anul trecut în data de 30 noiembrie, când creștin-ortodocșii sărbătoresc Sf. Apostol Andrei, marcat prin pelerinaj la peștera din Ion Corvin. Ce este important de știut este că pelerinii pot veni la peșteră, dar nu în grupuri organizate (autocare, microbuze), ci cu mașina personală. Așadar, turismul religios este blogat de reglementările actualte conforme cu pandemia de COVID-19.
 
Totodată, la procesiunile și/sau pelerinajele religioase este obligatorie purtarea măștii, astfel încât să acopere gura și nasul. Așadar atât enoriașii, cât și preoții trebuie să poarte masca conform legislației.

 
Silviu-Iulian Coșa: „Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei este un moment de mare importanță pentru noi, întreaga comunitate de credincioși din țară, cu precădere pentru cei din Dobrogea. Pelerinajul la mănăstirea aflată în zona Ion Corvin va fi permis, conform legislației actuale, dar cu respectarea mai multor reguli, gândite de autorități special pentru protecția sanitară a fiecărui participant.
 
Astfel, purtarea măștii este obligatorie pe tot parcursul pelerinajului, personalul de cult se va asigura că este păstrată o distanță de cel puțin 2 metri între participanți și va realiza un triaj observațional (cine prezintă semne, cum ar fi tuse, strănut, rinoree nu va avea acces). Totodată, aceștia vor trebui să dezinfecteze periodic toate obiectele și suprafețele frecvent atinse. Toate aceste măsuri preventive sunt cuprinse în ordinul comun al Ministerului Sănătății și al Secretariatului de Stat pentru Culte nr. 685/939/2021 privind regulile de protecție sanitară care trebuie respectate la organizarea procesiunilor și/sau pelerinajelor religioase.
 
Participanții pot proveni și din afara localității în care va avea loc pelerinajul, dar nu pot ajunge acolo folosind transporturi organizate sau curse ocazionale, conform art. 4, pct. 3 din anexa 3 a HG 1183/2021.
 
Așadar, nimeni nu poate interzice dreptul la credință, autoritățile doar facilitează desfășurarea unui eveniment religios, cu respectarea unor norme pe care, personal, le consider de bun simț. Fac apel la conștiința tuturor enoriașilor. Același lucru îl așteptăm și de la personalul de cult, care va beneficia de sprijinul și ghidarea forțelor MAI”.

 
Citește și

Pelerinajul de Sf Andrei. Ce spune prefectul județului Constanța. Se va ține, sau nu?


Curtea de Apel Constanța a respins acțiunea pentru pelerinajul la Peștera Sfântului Andrei!


Pelerinaj cu scandal. Ce spune ÎPS Teodosie. Dar autoritățile. Mesajul lui Orban. Cine poate merge la pelerinaj
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Prefectul județului Constanța, despre anul electoral și agenda publică a anului 2024!

15 Jan 2024 1038

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa ​„Ca perfect pot spune că 2023 a fost anul întoarcerii depline la normalitate“ (VIDEO)

31 Dec 2023 964

Declarații de avere Constanța Silviu Iulian Coșa, prefectul județului Constanța, avere și interese (DOCUMENTE)

01 Dec 2023 2392

LIVE VIDEO+TEXT Administrația Canalelor Navigabile anunță astăzi demararea lucrărilor de modernizare și extindere a porturilor Luminița și Ovidiu

22 Nov 2023 1434

#Dobrogea145 Silviu Iulian Coșa, prefectul județului Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei (VIDEO)

14 Nov 2023 1158

Trei ani de mandat Prefectul județului Constanța a depus jurământul pe 15 octombrie 2020

15 Oct 2023 1058

ZIUA LIVE. Grup de lucru pentru modificarea legislației Prefectul județului Silviu Coșa declară război vizei de flotant!

05 Oct 2023 2046

ZIUA LIVE Prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa - „Nu resping ideea unei cariere politice. Nu am un țel legat de o funcție politică în continuare“ (VIDEO)

05 Oct 2023 1036

ZIUA LIVE Prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa - „În ziua de astăzi sunt copii care vor să meargă la școala din cartier și nu pot din cauza celor cu viză de flotant“ (VIDEO)

05 Oct 2023 905

ZIUA LIVE Prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa - „Nu se pune problema unui caz Crevedia în județul Constanța“

05 Oct 2023 1104

ZIUA LIVE Au instituțiile statului din Constanța o atitudine echilibrată și onestă în relația cu cetățeanul?

04 Oct 2023 1360

Știri Constanța Primarul de la Fântânele, despre prima lui zi de școală- „Era altă epocă, alte timpuri“ (VIDEO)

11 Sep 2023 1137

Știri Constanța Silviu Coșa - „Au existat și nemulțumiri, legate de suprapopularea școlilor“

08 Sep 2023 789

Prefectul Județului Constanța, Silviu Iulian Coșa, la ceas aniversar! Împlinește 53 de ani

11 Jul 2023 1564

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, mesaj pentru copii și părinți de 1 iunie

01 Jun 2023 908