Ţuţuianu, despre ofertanţii pentru Muzeul de Istorie „Au dificultăţi în a înţelege ce dotări trebuie să oferteze în această etapă a contractului de lucrări“


Pentru a doua oară deja pe anul acesta, licitaţia pentru salvarea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa a fost anulată. Motivul oficial, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, este că ofertanţii înscrişi în cursă „au dificultăţi în a înţelege ce dotări trebuie să oferteze în această etapă a contractului de lucrări“. Cu toate acestea, preşedintele CJC a dat asigurări că s-a revizuit documentaţia pentru acest proiect şi că cel mai târziu săptămâna viitoare se va organiza o nouă licitaţie.

După cum arătam în ediţia precedentă, licitaţia pentru atribuirea contractului privind reabilitarea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, finanţat cu fonduri europene, a fost anulată pentru a doua oară. Pe site-ul oficial al achiziţiilor publice se arată faptul că "abateri grave de la prevederile legislative afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului". Contractul are o valoare de 13.132.373,33 de lei, adică peste 2,9 milioane de euro, şi este finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014 - 2020.

Singura ofertă depusă pentru acest contract a venit din partea asocierii Actaeon Invest (lider de asociere) - Research Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L. şi Princer SA.

Legat de contractul de finanţare privind proiectul „Reabilitarea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie”, preşedintele CJC, Marius Horia Ţuţuianu ne-a declarat că acesta a fost semnat în anul 2018. În 2019, potrivit sursei citate, Consiliul Judeţean Constanţa a lansat procedura de achiziţie ce are ca obiect „Servicii de proiectare (PT + DDE), servicii de asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţie lucrări aferente proiectului Reabilitarea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie”.

"În cadrul primei etape a procedurii", a explicat Ţuţuianu, "singura ofertă depusă a fost declarată inacceptabilă. Astfel, ofertantul, în speţă S.C. Actaeon Invest SA – lider de asociere, Princer SA şi Research Consortio Stabile Societa Consortile ARL a depus contestaţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, autoritate ce a dispus reevaluarea ofertei". CJC s-a conformat dispoziţiei CNSCşi a reevaluat oferta depusă şi, în urma reevaluării, a decis anularea procedurii.

"Motivul anulării", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, "este întemeiat pe faptul că în urma reevaluării, autoritatea contractantă a constatat că cei care depun oferte au dificultăţi în a înţelege ce dotări trebuie să oferteze în această etapă a contractului de lucrări".

Legat de acest aspect, Marius Ţuţuianu a subliniat: "Menţionez că acest aspect se regăseşte şi în cuprinsul consilierii metodologice transmise de către Agenţia Naţionale pentru Achiziţii Publice".

Nu în ultimul rând, preşedintele CJC a dat asigurări cu privire la o nouă licitaţie: "Consiliul Judeţean Constanţa a revizuit documentaţia urmând ca cel târziu săptămâna următoare să se reia procedura de achiziţie a contractului Servicii de proiectare (PT + DDE), servicii de asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţie lucrări aferente proiectului Reabilitarea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie”.



Citeşte şi:


Licitaţia pentru reabilitarea Muzeului de Istorie, anulată pentru a doua oară


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizia de ultimă oră a ministrului Culturii! Vizat Muzeul „George Enescu”

10 Jan 2024 867

Licitaţia pentru Muzeul de Istorie rămâne anulată. A expirat termenul pentru contestaţii. Când se reia procedura

21 Nov 2019 2313

Licitaţia pentru reabilitarea Muzeului de Istorie, anulată pentru a doua oară

13 Nov 2019 2429

Un pas înainte pentru Muzeul de Istorie. Oferta Actaeon Invest, supusă evaluării financiare

29 Oct 2019 1586

Sprijin de la ANAP pentru CJC, la licitația pentru Muzeul de Istorie Țuțuianu - „Măsura s-a luat pentru a se atribui contractul fără a încălca prevederile legale“

14 Oct 2019 1588

Reabilitarea Muzeului de Istorie. Singura ofertă depusă, respinsă pentru o neînţelegere? (document)

12 Oct 2019 2567

CJC, obligat să reevalueze oferta Actaeon Invest pentru reabilitarea Muzeului de Istorie. Afaceriştii ce primesc o nouă şansă la contract

28 Sep 2019 3323