Uber ajunge în Constanța Aylin Cadîr este primul utilizator care a încercat Uber în Constanța


 
  • Începând din această după-amiază, constănțenii pot comanda un Uber prin simpla apăsare a unui buton 
  • Cântăreața și actrița Aylin Cadîr este primul utilizator Uber din Constanța
  • Constanța este al șaselea oraș din România în care Uber este disponibil
 
Începând din această după-amiază, Uber va fi disponibil în Constanța, destinația de la malul Mării Negre preferată atât de români, cât și de turiști din alte colțuri ale lumii. Primul utilizator care a încercat Uber în Constanța este Aylin Cadîr, cântăreață și actriță a Teatrului Național din București născută în acest oraș, cunoscută pentru rolurile sale din producții TV românești. 
 
„Merg foarte des la Constanța și, pentru că nu am carnet de șofer, Uber este o opțiune excelentă pentru drumurile pe care le fac prin oraș, fie că e vorba de întâlniri de familie sau ieșiri cu prietenii. M-am bucurat foarte mult să aflu că acum am această opțiune sigură de transport în locul meu natal, orașul se simte mult mai conectat.” a spus Aylin. 
 
Constanța este al șaselea oraș din România în care Uber este disponibil, după lansarea serviciului în București în 2015, urmată de extinderea rapidă către Cluj, Timișoara, Brașov și Iași. La fel ca în celelalte orașe din România, șoferii parteneri din Constanța sunt licențiați pentru a transporta pasagerii în siguranță către destinațiile lor. În Constanța, Uber se lansează cu UberX, cel mai utilizat serviciu al companiei, care oferă acces la curse convenabile și sigure și un timp de așteptare de doar câteva minute.


„Ne bucurăm să lansăm Uber în Constanța, un loc atât de drag românilor care îl aleg an de an ca destinație de vacanță, mai ales acum, când călătoriile internaționale nu sunt recomandate. Colaborăm îndeaproape cu autoritățile locale pentru a oferi atât constănțenilor, cât și celor care vizitează orașul, o alternativă sigură de transport” a declarat Nicoleta Diaconu, Manager General Uber România 
 
Cum funcționează
 
  • Descărcă aplicația Uber pe telefonul tău și creează un cont
  • Aplicația se va deschide cu o întrebare simplă: „Încotro?”
  • După ce ai setat destinația, aplicația îți va arăta prețul călătoriei 
  • Urmărește statusul cursei și trimite localizarea pe hartă și timpul estimat de sosire prietenilor sau familiei 
  • Plătește numerar sau prin intermediul plății electronice
  • Oferă rating și feedback șoferului 
  • După finalizarea cursei, vei primi un e-mail cu o chitanță electronică, iar din contul tău Uber vei putea descărca factura fiscală 
 
Siguranța ca prioritate
 
Opțiunile generale de siguranță pentru pasageri disponibile în aplicația Uber includ accesul la informații despre șofer, afișând fotografia acestuia, modelul și numărul mașinii, alături de rating. Mai mult decât atât, pasagerii pot urmări cursele în aplicație, atât înainte de sosirea mașinii la locul de preluare, cât și în timpul călătoriei, și pot trimite statusul acesteia unui contact de încredere. 

 
În plus, Uber a lansat o serie de măsuri și proceduri pentru siguranță și igienă, pentru a ajuta comunitățile locale să se deplaseze cu ușurință în perioada pandemiei. Atât șoferii, cât și pasagerii trebuie să poarte mască în timpul curselor și sunt rugați să confirme că au înțeles și că respectă regulile de sănătate și siguranță recomandate de organizațiile mondiale de sănătate. 
 

În România, la fel ca în restul țărilor în care este prezent, Uber utilizează o tehnologie care verifică dacă șoferii poartă mască de protecție. Aceștia trebuie să-și facă un selfie înainte de a se conecta în aplicație. De asemenea, Uber a oferit șoferilor produse dezinfectante și a instalat în mod gratuit panouri separatoare în majoritatea vehiculelor. Aplicația le reamintește utilizatorilor să se spele pe mâini, să-și dezinfecteze mașinile și să țină geamurile deschise pentru a facilita ventilația în timpul curselor. 
 
Despre Uber 
 
Misiunea Uber este să creeze oportunitate prin mișcare. 
Am început în 2010 prin rezolvarea unei probleme simple: cum poți comanda o cursă doar prin atingerea unui buton? Peste 10 miliarde de curse mai târziu, dezvoltăm produse care să ducă oamenii cât mai aproape de destinație. Uber este o platformă care oferă lumii noi posibilități, schimbând modul prin care oamenii, mâncarea și lucrurile se deplasează în orașe.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atenție la țepele taximetriștilor! Care sunt metodele folosite pentru a păcăli călătorii (VIDEO)

02 Aug 2023 1461

În Constanța va opera o nouă flotă de transport alternativ Bolt/Uber! Cine sunt fondatorii firmei

18 Dec 2022 22603

Uber și Bolt, interdicție pentru tarifele diferențiate la orele de vârf. Ce spune Consiliul Concurenței

13 Oct 2022 1606

Consiliul Concurenţei propune reguli noi pentru Uber și Bolt

05 May 2022 1791

Respins la ITP?! Cele mai intalnite 11 motive

05 Mar 2021 8483

UPDATE Accident rutier în Mamaia Nord. Un autoturism a lovit, în plin, un copil

29 Jul 2020 4582

Federația Națională a Sindicatelor Șoferilor din România Scrisoare deschisă către comandantul Direcției Rutiere din Constanța. Are legătură cu flota UBER în municipiu

10 Jul 2020 2462

Parlamentarii au decis Urmează să fie publicat în Monitorul Oficial. Care este termenul pentru intrarea în legalitate a ridesharing-ului

24 Oct 2019 2518

Ce reglementări sunt pregătite pentru intrarea în legalitate a activităţii de tip ridesharing. Ce costuri implică (document)

27 Jun 2019 3120

OUG privind reglementarea activității de ridesharing, în dezbatere publică. Ce prevede noua lege

25 May 2019 1919

Ministerul Transporturilor a publicat spre consultare publică proiectul OUG privind activitățile de transport alternativ

23 May 2019 1226

Ce le recomandă ministrul Transporturilor şoferilor companiilor de ridesharing care au fost amendaţi de Poliţia rutieră

16 May 2019 1854

Taximetrişti din Constanţa în marş către Bucureşti. Protest împotriva ordonanţei pentru transportul alternativ gen Uber si Bolt (galerie foto)

17 Apr 2019 3668

Guvernul doreşte să elimine concurenţa Uber şi Clever. Proiectul de lege, aflat în dezbatere publică, prevede amenzi colosale

04 Mar 2019 2159

Studiu Consiliul Concurenţei analizează efectele economiei colaborative (sharing economy) asupra concurenței

23 Oct 2018 1680