Ucraina Florin Cîțu, întrevedere cu omologul ucrainean și cu Secretarul pentru Energie al SUA

  • Vizita prim-ministrului României, Florin Cîțu, în Ucraina, la Kiev, pentru participarea la Summitul Platformei Internaționale Crimeea.
 
Prim-ministrul Florin Cîțu a efectuat astăzi, 23 august 2021, o vizită în Ucraina, la Kiev, pentru a participa la Summitul de lansare a Platformei Internaționale Crimeea, inițiativă a Ucrainei menită să consolideze politica de nerecunoaștere a anexării ilegale a peninsulei Crimeea. În delegație a participat și ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu.

În cadrul Summitului, prim-ministrul român a susținut intervenția națională, ocazie cu care a anunțat asocierea României la Platforma Crimeea și a reiterat sprijinul constant al țării noastre pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, precum și angajamentul ferm față de politica de nerecunoaștere a anexării ilegale a peninsulei Crimeea.


Totodată, prim-ministrul Cîțu a exprimat sprijinul României pentru aspirațiile europene și euroatlantice ale Ucrainei și a arătat că realizarea acestora trebuie susținută de un proces de reformă care să aducă beneficii pentru toți cetățenii ucraineni, inclusiv cei de etnie română. Prim-ministrul României a menționat că amenințările și provocările externe pot fi mai bine gestionate dacă statele acționează pentru soluționarea problemelor bilaterale.

În marja Summitului, prim-ministrul Florin Cîțu a avut o întrevedere cu omologul ucrainean, Denys Shmyhal, ocazie cu care a reiterat disponibilitatea României de a avansa cooperarea bilaterală, inclusiv prin organizarea în acest an a unei noi sesiuni a Comisiei mixte interguvernamentale privind cooperarea economică, industrială și tehnico-științifică. Totodată, cei doi premieri au exprimat dorința de a impulsiona cooperarea sectorială, cu prioritate în domeniul transporturilor și infrastructurii și pentru deschiderea punctelor de trecere a frontierei comune. În acest context, a exprimat dorința României de a fi asigurată respectarea drepturilor persoanelor aparținând minorității române.

Tot în marja Summitului, premierul Florin Cîțu a avut o întrevedere cu Secretarul pentru Energie al SUA, Jennifer Granholm. În cadrul discuțiilor, au fost abordate aspecte de interes comun pentru impulsionarea implementării Acordului interguvernamental România-SUA în domeniul energiei nucleare, precum și a cooperării bilaterale în ceea ce privește utilizarea noilor tehnologii în domeniul energiei nucleare civile.
 
Sursă foto: Facebook/ Florin Cîțu
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial de la DNA Fostul premier, Florin Cîțu, urmărit penal în cazul achiziției de vaccinuri anti-Covid 19

06 Dec 2023 723

Florin Cîțu, despre dosarul aflat la DNA „Mi-am îndeplinit atribuţiile de prim-ministru cu respectarea legislaţiei în vigoare. Am încredere în justiţie“

06 Dec 2023 736

Fostul premier Florin Cîţu s-a prezentat la sediul DNA! Va fi sub acuzare pentru abuz în serviciu, în dosarul privind achiziţia de vaccinuri împotriva COVID-19

06 Dec 2023 752

Senatorul PNL Florin Cîţu le va cere colegilor din partid să voteze pentru ridicarea imunităţii sale parlamentare

27 Nov 2023 771

SURSE DNA vrea ridicarea imunității pentru fostul premier Florin Cîțu, în dosarul vaccinurilor

23 Nov 2023 965

Florin Cîțu, după demisia de la șefia Parlamentului - „Preşedintele partidului şi secretarul general mi-au cerut demisia“

29 Jun 2022 1397

Florin Cîțu a demisionat de la conducerea Senatului

29 Jun 2022 1361

Înlăturarea lui Florin Cîțu de la șefia Senatului, posibil să fie discutată astăzi

29 Jun 2022 1100

Florin Cîțu - „Nu se poate discuta Codul fiscal aşa, golăneşte”

20 Jun 2022 1215

Președintele Senatului, Florin Cîțu, înconjurat de femeile din PNL la Consiliul de Coordonare Local al PNL Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Jun 2022 2311

Cîțu, la evenimentul ”Senatul copiilor” „Copiii trebuie implicaţi tot mai mult în procesul de decizie cu privire la chestiunile care îi privesc“ (VIDEO)

01 Jun 2022 1558

Florin Cîțu susține menţinerea Codului fiscal în forma actuală

16 May 2022 1199

Florin Cîțu Curtea Constituțională a României este mai mult decât importantă pentru noi toţi

10 May 2022 1575

Florin Cîțu „Legea offshore va fi votată miercuri şi va merge imediat la Camera Deputaţilor“

09 May 2022 1580

Hackerii de la Killnet au pus chipul lui Florin Cîțu pe fotomodele din Baywatch, după ce președintele Senatului i-a ironizat (FOTO)

02 May 2022 1867