UMC Întâlnire pentru rezolvarea problemelor privind Covid 19 în industria maritimă

 
  • Întâlnire a Comitetului pentru Siguranța Maritimă (MSC) din cadrul Organizației Maritime Internaționale, în perioada 4-11 noiembrie.
  • Scopul evenimentului a fost identificarea măsurilor corespunzătoare pentru a face față provocărilor cu care se confruntă întreaga industrie maritimă în contextul pandemiei.
  • A participat și prorectorul UMC, Conf. univ. dr. ing. Radu Hanzu-Pazara.

 
În perioada 4-11 noiembrie, a avut loc cea de-a 102-a sesiune a Comitetului pentru Siguranța Maritimă (MSC) din cadrul Organizației Maritime Internaționale. Universitatea Maritimă din Constanța a participat la lucrări prin reprezentantul său, prorector Conf. univ. dr. ing. Radu Hanzu-Pazara.

Întâlnirea s-a desfășurat online și s-a axat pe identificarea măsurilor corespunzătoare pentru a face față provocărilor cu care se confruntă întreaga industrie maritimă în contextul pandemiei cu noul coronavirus. Printre altele, s-a ajuns la un acord privind dezvoltarea, până la sfârșitul acestui an, a unui modul integrat în sistemul GISIS care să centralizeze și să disemineze informațiile furnizate de statele membre cu privire la situația din porturi, astfel încât companiile de shipping să poată planifica și organiza cât mai eficient schimbul de echipaje.

De asemenea, membrii comitetului au luat notă de analiza impactului pandemiei de COVID-19 asupra învățământului de marină elaborată de Camera Internațioanlă a Marinei Comerciale (ICS) și Asoaciația Internatională a Universităților de Marină (IAMU).
Din dialogul celor două instituții a rezultat că majoritatea universităților de marină și-au transferat cursurile în sistemul online, voiajele de practică au fost reprogramate sau chiar anulate iar schimbul de cadeți s-a efectuat cu dificultate.

Printre recomandările formulate de ICS și IAMU se numără întărirea colaborării dintre operatorii economici din industria maritimă și instituțiile de învățămînt de marină, o mai mare flexibilitate din partea IMO în privința efectuării voiajului de practică obligatoriu și redactarea unui ghid pentru reglementarea învățământului de marină la distanță și pentru desfășurarea cursurilor STCW în regim online, situații considerate definitorii pentru noua normalitate post pandemie.

Universitatea Maritimă din Constanța face parte din Asociația Internațională a Universităților de Marină din anul 2000 iar prorectorul Radu Hanzu-Pazara este membru în grupul de lucru al Comitetului IAMU pentru relația cu IMO, transmite rectorul UMC, Violeta-Vali Ciucur.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța UMC, achiziție de energie electrică de la Tinmar Energy SA (DOCUMENT)

09 Apr 2024 380

Protocol de colaborare, încheiat între UMC și Patronatul Național al Femeilor de Afaceri din IMM

28 Mar 2024 784

Universitatea Maritimă Constanța organizează primul curs de Securitate Cibernetică în Domeniul Maritim al Uniunii Europene

22 Mar 2024 446

UMC organizează primul exerciţiu internaţional de simulare a răspunsului la un atac cibernetic asupra unei infrastructuri critice în Portul Constanţa

20 Feb 2024 797

Remus Zăgan, ales președinte al Senatului Universității Maritime din Constanța. Averea și interesele (DOCUMENTE)

19 Feb 2024 1340

Gabriel Raicu, ales noul rector al Universității Maritime din Constanța

07 Feb 2024 1685

Elevii de liceu au acces la simulatoarele și laboratoarele UMC

17 Jan 2024 645

Proiectul de extindere a Bazei Nautice a UMC a ajuns la final!

19 Dec 2023 444

Proiectul de extindere a Bazei Nautice a UMC a ajuns la final

19 Dec 2023 721

Locuri de muncă Constanța Universitatea Maritimă din Constanța scoate la concurs un post de administrator patrimoniu. Se cere vechime în muncă

08 Nov 2023 844

Angajări Constanța Universitatea Maritimă din Constanța angajează șef serviciu achiziții publice. Ce trebuie să faci

08 Nov 2023 905

Polaris Holding Studenții de la Ingineria și Protecția Mediului în Industrie-UMC au vizitat stația de sortare și reciclare (FOTO)

31 Oct 2023 793

ANOFM organizează bursa locurilor de muncă pentru absolvenți. Iată unde

18 Oct 2023 846

Știri Constanța Universitatea Maritimă a primit vizita reprezentanților NYK Shipmanagement Singapore (FOTO)

10 Oct 2023 1026

„O pierdere pentru Universitatea Maritimă din Constanța și cu siguranță și o pierdere pentru familie“ - Ing. Laurențiu Sîrbu a încetat din viață

01 Oct 2023 1582