Un deputat AUR de la Constanța anunță „pe surse" că angajații Asociației de Dezvoltare Durabilă Constanța ar încasa salarii cu multe zerouri!


 
  • Parlamentarii AUR, deputatul Viorel Dumitru Focșa și senatorul Sorin Mateescu au avut o întâlnire cu președintele Asociației pentru Dezvoltare Durabilă a județului Constanța
  • După întâlnire, deputatul Focșa a anunțat într-o postare pe o rețea de socializare ce salariu încasează Ana-Maria Vătămanu
  • Parlamentarul refuză să facă publică sursa informației sale, negată de Vătămanu
  • Președintele ADD declarat că afirmațiile deputatului Foșca cu privire la Asociație nu sunt reale și va reveni în următoarele zile cu precizări, inclusiv referitoare la retribuția angajaților

Parlamentarii AUR, deputatul Viorel Dumitru Focșa și senatorul Sorin Mateescu au avut o întâlnire cu Ana-Maria Vătămanu, președintele Asociației pentru Dezvoltare Durabilă a județului Constanța.
 
Aceștia au dorit să afle mai multe despre activitatea Asociației și colaborarea cu administrația județeană (CJ Constanța).
 
„Am vrut să aflu mai multe despre această ADD( Agenția de Dezvoltare Durabilă) la Constanța care, mie personal mi-a ridicat multe semne de întrebare încă de la înființare, mai ales că doar Brașovul mai are așa ceva pe lângă CJ.

Suspiciuni și întrebări se ridică mai ales când văd că mai există încă o Direcție de Proiecte în cadrul CJ Constanța, compusă din 72 de angajați, direcție care ar trebui să genereze proiecte de dezvoltare a județului, o dezvoltare "durabilă", nu drumuri asfaltate de pe care sare asfaltul la 6 luni.
 
Curios, numărul de ore de muncă alocate de angajații Direcției de Proiecte, pentru proiectele aflate în lucru, a crescut cu 910 ore în martie 2022 față de luna precedentă.
 
Este bine de știut că, fondul lunar de salarii alocat celor 72 de angajați ai Direcţiei de Proiecte al CJC depășește 270.000 lei, iar lista de cheltuieli se poate verifica de cei interesați.


 

Pentru ce plătim atâtea structuri la nivel de județ dacă era nevoie de o asociație?”, scrie deputatul Focșa într-o postare pe Facebook și în continuare tot el pare să aibă și răspunsurile.
 
„Spre surprinderea mea, am avut parte de un dialog deschis, despre funcționarea și bugetul ADD, despre numărul angajaților, (despre salariile vehiculate subiectul a rămas cam în aer, neclar pentru mine!), precum și despre câteva dintre proiectele aflate fie în formă de idee, fie aproape de finalizare”, mai afirmă deputatul AUR, după care tot el citează din surse demne de încredere că angajații ADD au salarii brute cuprinse între „2500 lei (șofer) și 40.000 lei (șef instituție). Media salarială brută este 15.100 lei, adică un salariu mediu net de 8800 lei” , notează deputatul Focșa.

 
Acesta mai afirmă că potrivit art. 33 alin 1 din Legea 153/2017, salariații au obligativitatea publicării listelor funcțiilor și a veniturilor salariale.
 
Mai departe, parlamentarul AUR spune că Asociația de Dezvoltare Durabilă ar avea un buget anual estimat de aproape 3 milioane de lei, mare parte din această sumă (aproximativ 2 milioane) fiind asigurată de cele două instituții publice fondatoare (CJC și Primăria Constanța).
 
Și menționează că primăria Constanța ar fi anunțat că în 2021 (perioada martie –decembrie) ar fi achitat către ADD contribuția de membru fondator în valoare de
 770.297.5 lei.
 
„Am căzut de acord să îi prezentăm mai multe idei de proiecte ce vizează dezvoltarea județului Constanța, propuneri care pot veni inclusiv din partea dumneavoastră. În fond, obiectivul tuturor parlamentarilor și al autorităților constănțene ar trebui să fie același: să fie mai bine, pentru toți.
 
Ce nu am înțeles încă, este, dacă cei 9 angajați ai ADD lucrează la atragerea de finanțări guvernamentale și europene pentru proiecte ce vizează dezvoltarea județului Constanța, atunci cu ce se ocupă cei 72 de angajați ai Direcției de specialitate a Consiliului Județean?
 
Voi căuta să am un dialog echilibrat și cu președintele Consiliului Județean, Mihai Lupu și sper sa fie însoțit de doamna director de Direcției, Georgescu Elena”, mai susține parlamentarul AUR.
 
Întrebat fiind care este sursa informațiilor sale, cu privire la sumele de bani vehiculate mai sus, deputatul Dumitru Viorel Focșa a spus că nu o poate dezvălui.

Contactată telefonic, președintele ADD, Ana-Maria Vătămanu a declarat că afirmațiile deputatului Foșca cu privire la Asociație nu sunt reale și va reveni în următoarele zile cu precizări, inclusiv referitoare la retribuția angajaților și președintelui Asociației de Dezvoltare Durabilă.
 
Vom reveni.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În ședința de Consiliu Local se aprobă bugetul pentru 2024 Mandatele administratorilor de la Termocentrale Constanța au fost prelungite!

28 Feb 2024 455

Ce i-au transmis membrii TNL Constanța, primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac

25 Feb 2024 816

Poliția Locală a cerut punerea în siguranță Lucrarea de artă decorativă amplasată pe peretele sudic al fostei piscinei olimpice a hotelului Parc din Mamaia a fost distrusă! (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Feb 2024 1837

Investigate anul trecut de Consiliul Concurenței Asfalt Dobrogea și Autoprima Serv din Constanța s-au luptat pentru contractul de reabilitare străzi în orașul Murfatlar. Cui a dat dreptate CNSC?

21 Feb 2024 676

Firme din Constanța AGA Aeroportului de la Mihail Kogălniceanu SA a prelungit mandatele administratorilor provizorii și pe cel al auditorului statuar

14 Feb 2024 714

CNAIR demarează investigatiile de teren pentru realizarea nodului rutier Peștera din județul Constanța (DOCUMENT)

13 Feb 2024 923

Firme din Constanța Familia Vlăescu se întoarce în businnes. Cine a părăsit Cinemax SRL?

11 Feb 2024 929

CNSC a cerut reevaluarea ofertelor Totul despre SRL-urile care au vrut să câștige lucrările de reabilitare și modernizare a Palatului Administrativ Constanța

09 Feb 2024 488

Compania deținută de familia Cârlig-Horga pierde la CNSC Este vizată licitația de aproape 1,5 milioane de euro privind iluminatul public, organizată de Primăria Constanța!

09 Feb 2024 520

Decizii importante luate în prima ședință a Adunării Generale a Acţionarilor Companiei Naţionale „Administrația Porturilor Maritime” Constanţa din 2024

08 Feb 2024 747

Primăria Techirghiol scoate la licitație un contract de peste 2.1 milioane de euro. Sunt vizate lucrări pe 11 străzi din oraș!

06 Feb 2024 527

Primăria susține că Meva Concept SRL, firma care derulează proiectul de mobilitate din centrul Constanței, face obiectul unei cercetări a Departamentului pentru luptă Antifraudă (DOCUMENTE)

05 Feb 2024 3802

Ședință a Comitetului Director al FPTR Problemele care blochează turismul românesc, în discuție

16 Jan 2024 655

Primăria Topraisar, județul Constanța, obligată de CNSC să reevalueze ofertele privind achiziția serviciilor de pază. Iată decizia Consiliului!

06 Jan 2024 2273

Firme Constanța Remunerația brută depășește 15.000 lei! Directorul economic al Termoficare Constanța SRL, mandat până în aprilie 2024!

31 Dec 2023 976