Un deputat AUR de la Constanța anunță „pe surse" că angajații Asociației de Dezvoltare Durabilă Constanța ar încasa salarii cu multe zerouri!


 
  • Parlamentarii AUR, deputatul Viorel Dumitru Focșa și senatorul Sorin Mateescu au avut o întâlnire cu președintele Asociației pentru Dezvoltare Durabilă a județului Constanța
  • După întâlnire, deputatul Focșa a anunțat într-o postare pe o rețea de socializare ce salariu încasează Ana-Maria Vătămanu
  • Parlamentarul refuză să facă publică sursa informației sale, negată de Vătămanu
  • Președintele ADD declarat că afirmațiile deputatului Foșca cu privire la Asociație nu sunt reale și va reveni în următoarele zile cu precizări, inclusiv referitoare la retribuția angajaților

Parlamentarii AUR, deputatul Viorel Dumitru Focșa și senatorul Sorin Mateescu au avut o întâlnire cu Ana-Maria Vătămanu, președintele Asociației pentru Dezvoltare Durabilă a județului Constanța.
 
Aceștia au dorit să afle mai multe despre activitatea Asociației și colaborarea cu administrația județeană (CJ Constanța).
 
„Am vrut să aflu mai multe despre această ADD( Agenția de Dezvoltare Durabilă) la Constanța care, mie personal mi-a ridicat multe semne de întrebare încă de la înființare, mai ales că doar Brașovul mai are așa ceva pe lângă CJ.

Suspiciuni și întrebări se ridică mai ales când văd că mai există încă o Direcție de Proiecte în cadrul CJ Constanța, compusă din 72 de angajați, direcție care ar trebui să genereze proiecte de dezvoltare a județului, o dezvoltare "durabilă", nu drumuri asfaltate de pe care sare asfaltul la 6 luni.
 
Curios, numărul de ore de muncă alocate de angajații Direcției de Proiecte, pentru proiectele aflate în lucru, a crescut cu 910 ore în martie 2022 față de luna precedentă.
 
Este bine de știut că, fondul lunar de salarii alocat celor 72 de angajați ai Direcţiei de Proiecte al CJC depășește 270.000 lei, iar lista de cheltuieli se poate verifica de cei interesați.


 
Pentru ce plătim atâtea structuri la nivel de județ dacă era nevoie de o asociație?”, scrie deputatul Focșa într-o postare pe Facebook și în continuare tot el pare să aibă și răspunsurile.
 
„Spre surprinderea mea, am avut parte de un dialog deschis, despre funcționarea și bugetul ADD, despre numărul angajaților, (despre salariile vehiculate subiectul a rămas cam în aer, neclar pentru mine!), precum și despre câteva dintre proiectele aflate fie în formă de idee, fie aproape de finalizare”, mai afirmă deputatul AUR, după care tot el citează din surse demne de încredere că angajații ADD au salarii brute cuprinse între „2500 lei (șofer) și 40.000 lei (șef instituție). Media salarială brută este 15.100 lei, adică un salariu mediu net de 8800 lei” , notează deputatul Focșa.
 
Acesta mai afirmă că potrivit art. 33 alin 1 din Legea 153/2017, salariații au obligativitatea publicării listelor funcțiilor și a veniturilor salariale.
 
Mai departe, parlamentarul AUR spune că Asociația de Dezvoltare Durabilă ar avea un buget anual estimat de aproape 3 milioane de lei, mare parte din această sumă (aproximativ 2 milioane) fiind asigurată de cele două instituții publice fondatoare (CJC și Primăria Constanța).
 
Și menționează că primăria Constanța ar fi anunțat că în 2021 (perioada martie –decembrie) ar fi achitat către ADD contribuția de membru fondator în valoare de
 770.297.5 lei.
 
„Am căzut de acord să îi prezentăm mai multe idei de proiecte ce vizează dezvoltarea județului Constanța, propuneri care pot veni inclusiv din partea dumneavoastră. În fond, obiectivul tuturor parlamentarilor și al autorităților constănțene ar trebui să fie același: să fie mai bine, pentru toți.
 
Ce nu am înțeles încă, este, dacă cei 9 angajați ai ADD lucrează la atragerea de finanțări guvernamentale și europene pentru proiecte ce vizează dezvoltarea județului Constanța, atunci cu ce se ocupă cei 72 de angajați ai Direcției de specialitate a Consiliului Județean?
 
Voi căuta să am un dialog echilibrat și cu președintele Consiliului Județean, Mihai Lupu și sper sa fie însoțit de doamna director de Direcției, Georgescu Elena”, mai susține parlamentarul AUR.
 
Întrebat fiind care este sursa informațiilor sale, cu privire la sumele de bani vehiculate mai sus, deputatul Dumitru Viorel Focșa a spus că nu o poate dezvălui.

Contactată telefonic, președintele ADD, Ana-Maria Vătămanu a declarat că afirmațiile deputatului Foșca cu privire la Asociație nu sunt reale și va reveni în următoarele zile cu precizări, inclusiv referitoare la retribuția angajaților și președintelui Asociației de Dezvoltare Durabilă.
 
Vom reveni.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

AGA votează în luna octombrie declanşarea procedurii de selecţie a membrilor Consiliului de Administraţie al societăţii Mamaia SA

26 Sep 2022 470

Fiul unui fost lider UNPR a mai pus bazele unei firme cu profil de restaurant. În trecut, Ioniță senior a făcut business cu liberali de top

26 Sep 2022 766

Schimbare de sediu social pentru SRL-ul controlat de Cupșa, Mincă și Cocîrță, afaceristul care a cerut falimentul GSP Offshore SRL

24 Sep 2022 781

Constanța Conferința internațională cu tema Dinamica și Complexitatea Securității Maritime a României

23 Sep 2022 434

Fostul deputat PSD George Vișan, desemnat să ducă la îndeplinire hotărârile adoptate. AGA Argus SA a decis contractarea unui credit bancar important pentru retehnologizare

20 Sep 2022 857

Studiul Băncii Mondiale. Serviciile de sănătate, poluarea aerului și infrastructura rutieră, cele mai mari probleme ale orașelor din România (DOCUMENTE)

17 Sep 2022 555

Constanța ajută refugiații ucraineni cu bani dintr-o donație provenită din Taiwan. Fundația Consiliului Local, Pontica distribuie 1.000 de vouchere pentru alimente și bunuri de larg consum

17 Sep 2022 968

Familia Vizan își adaugă în portofoliu 50% din Marcom Group SRL. Ce alte afaceri are directorul general al Portului Constanța?

17 Sep 2022 1403

Modificări în Triumph Comtur SRL deținută de un fost viceprimar al Constanței. În ce alte companii mai este asociat și administrator?

16 Sep 2022 699

Trei terenuri aflate în concesiunea CNAPMC trec în administrarea Primăriei Limanu, Administraţia Rezervelor de Stat şi Inspectoratul General al Poliţiei Române

14 Sep 2022 634

Registrul Auto Român Constanța a refuzat oferta lui Jean Paul Tucan și se mută pe terenul unui SRL din Agigea înființat în 2021 și care figurează ca unitate autorizată ITP

14 Sep 2022 13375

Delegarea activităților de colectare, transport și transfer a deșeurilor municipale în județul Constanța, o licitație de aproape 130 de milioane de lei, atacată la CNSC

12 Sep 2022 707

ANR, ARR și CERONAV devin regii autonome de interes public național, sub autoritatea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii (DOCUMENTE)

12 Sep 2022 1825

Lucian Bode „Faptul că PNL este la guvernare, că suntem o voce puternică pe scena politică este rezultatul muncii de echipă“ (GALERIE FOTO)

10 Sep 2022 710

Acționarii furnizorului de energie termică din municipiul Tulcea, Energoterm au aprobat prelungirea unei linii de credit

09 Sep 2022 563