Un nor toxic va ajunge în România. Până luni se va extinde în toată țara

  • Vulcanul din La Palma generează un nor de poluanți care ajunge în România duminică.

Norul toxic va intra în țară prin vest, pe la Timișoara, și se va întinde peste toată țara până luni seară. Așadar, România va fi sub norul de particule și compuși chimici rezultați din acea zonă, a declarat la Digi24, Silviu Gurlui, profesor la Facultatea de Fizică.

Timp de două zile ar putea fi deasupra țării. România poate fi sub norul de particule și compuși chimici rezultați din acea zonă.

Aceste efect e posibil să fie mult mai important pe termen lung prin procesele care au loc la înălțimi foarte mari în timp, pot apărea compuși chimici secundari și de modificare măcar locală a acestor proprietăți legate de aerosolii din atmosferă la înălțimi foarte mari, care produc efecte pe termen lung legate de climă, a declarat Silviu Gurlui.


Profesorul de fizică sugerează  persoanelor care stau afară, mai ales în zona de vest, să poarte mască, deoarece sunt condiții pentru o poluare mai mare.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța





 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Tulcea Mesaje false distribuite pe rețele de socializare referitoare la un „nor toxic”, format în urma bombardamentelor din Ucraina

22 Mar 2022 1378

Explozie Alertă la Barcelona (video)

12 Feb 2015 2116