Un nou asociat cooptat în societatea Turbo Marine SRL


În Monitorul Oficial al României a fost publicată hotărârea nr. 01/21.08.2019 a Adunării Generale a Acționarilor societății
Turbo Marine SRL.

Ogrinji Petru și Sen-Ogrinji Suszana, în calitate de asociați ai societății Turbo Marine SRL, au luat în Adunarea Generală din data de 21.08.2019 mai multe decizii.

Astfel, s-a decis cesiunea la valoarea nominală a câte 2 părți sociale din cele pe care le deține fiecare asociat către Coteț Adrian. După cesiune, structura capitalului social va fi următoarea: Ogrinji Petru va deține 8 părți sociale, a câte 10 lei fiecare, în valoare de 80 lei, reprezentând 40% din capitalul social, Sen-Ogrinji Suszana - 8 părți sociale, a câte 10 lei fiecare, în valoare de 80 lei, reprezentând 40% din capitalul social, Coteț Adrian va deține 4 părți sociale, a câte 10 lei fiecare, în valoare de 40 lei, reprezentând 20% din capitalul social. Asociații vor participa la profit și pierderi proporțional cu aportul la capitalul social.

Se completează actul constitutiv al societății cu art. 15, având următorul conținut: „Părțile sociale pot fi transmise între asociați. Asociații necesionari au drept de preempțiune la achiziționarea părților sociale ce se cesionează, proporțional cu procentul pe care îl dețin din capitalul social. Asociatul cedent are obligația de a comunica o notificare către asociați prin care să arate numărul părților sociale pe care dorește să le înstrăineze, precum și valoarea de înstrăinare, urmând a i se comunica, în termen de 30 de zile de Ia primirea notificării, dacă doresc sau nu să achiziționeze părțile sociale. În cazul în care nu există asociat interesat să cumpere părțile sociale, asociatul ce dorește să cesioneze poate înstrăina părțile sale sociale și terților, dar numai Ia prețul oferit asociaților. Transmiterea părților sociale către asociați și către persoane din afara societății este permisă numai dacă a fost aprobată de asociați, reprezentând cel puțin două treimi din capitalul social. Adunarea Generală decide prin votul asociaților, reprezentând cel puțin două treimi din capitalul social. Hotărârile asociaților se iau în Adunarea Generală“.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ARSVOM bagă în reparații șalupa de salvare Artemis! Valoarea contractului și firma câștigătoare (DOCUMENT)

25 Aug 2023 955

ARSVOM Constanța Cine va repara șalupa Apollo? (DOCUMENT)

18 Jun 2023 1442

Sute de contracte de achiziții publice Totul despre firmele implicate în dosarul lui Daniel Manole, directorul Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare

01 Jul 2021 3620