Un nou pas făcut în extinderea capacității Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța!


A fost Ședință de Consiliu Local ieri, 25 mai.

Pe ordinea suplimentară a ședinței s-a aflat un proiect ce a vizat Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

Este vorba despre proiectul de hotărâre nr. 242/2023 privind aprobarea organigramei şi a statului de funcţii ale Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. Proiectul aprobat l-a avut ca iniţiator pe primarul Vergil Chițac.


Proiectul inițial a fot redenumit

Facem precizarea că proiectul a fost redenumit sub forma "Elaborare studiu de fezabilitate, caiet de sarcini pentru obiectivul de investiții Consolidarea, reorganizarea, extinderea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Constanța și eficientizarea energetică, ca urmare a incendiului din 01.10.2021" în "Elaborare studiu de fezabilitate pentru obiectivul de investiții "Extinderea capacității Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța prin construire corp nou cu regim de înălțime D+P+4E - ambulatoriu integrat - cabinete medicale, laborator, secție imunodeprimați/ boli infecțioase emergente și reemergente și compartiment terapie intensivă corespunzător, spații administrative, spații învățământ. Alocația bugetară rămâne nemodificată.


Nu trebuie să uităm! Nu avem voie să uităm!

La data de 11 octombrie 2021 a izbucnit incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, care a fost exact ca un vârf de iceberg care lovește în sistemul sanitar fragil, în plină pandemie de COVID-19.


În spital se aflau 113 persoane, iar la Terapie Intensivă erau zece pacienți. Șapte persoane și-au pierdut viața în urma acestei tragedii, iar celelalte trei persoane ce erau internate în Secția de Terapie Intensivă au murit în zilele următoare. Cele șapte persoane decedate în urma incendiului din Constanța sunt Iliana Satcâu (decedată la Spitalul de Boli Infecțioase), Georgeta Alupoaie (decedată la Spitalul Militar), Maria Cristescu (decedată la Spitalul Județean), Paraschiva Datcu (decedată la Spitalul de Boli Infecțioase), Negisar Bevlit (decedată la Spitalul de Boli Infecțioase), Angela Paladi (decedată la Spitalul de Boli Infecțioase) și Maria Stoica (decedată la Spitalul de Boli Infecțioase).

Pacienții se aflau în saloanele ATI, pentru a se salva de Covid-19, iar corpul lor fragil a suferit arsuri sau s-a intoxicat de fum. Imaginile care au apărut în presă la două luni după incendiu sunt încă adânc întipărite. O structură veche de aproape un secol, afectată de un incendiu puternic au format un crunt sfârșit pentru cei internați.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



Citește și: LIVE VIDEO+TEXTȘedință ordinară a Consiliului Local Constanța. Se votează eliberarea din funcție a viceprimarului Florin Cocargeanu (DOCUMENTE+VIDEO)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.