Un nou pas pentru racordarea orașului Techirghiol la rețeaua de transport a gazelor

 
  • Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunță depunerea solicitării de mediu pentru racordarea localității Techirghiol la rețeaua de gaze
  • Pe 2 octombrie 2019, a fost semnat contractual de  concesiune a serviciului de utilitate publică de distribuție a gazelor naturale în orașul Techirghiol
 
Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul de racordare a orașului Techirghiol la rețeaua de transport a gazelor.
 
Este vorba de proiectul intitulat „Racord la rețeaua de transport a gazelor  naturale, stație de reglare și măsurare a presiunii (SRMP)  în oraș Techirghiol, județul Constanța și racord alimentare energie electrică”, propus a fi amplasat în oraș Techirghiol, str. Vulturului, nr.6, județul Constanța.
 
Informaţiile privind proiectul propus/memoriul de prezentare pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului din municipiul Constanta, str. Unirii, nr. 23, judetul Constanta şi la Megaconstruct S.A.  pentru SNTGN Transgaz S.A., reprezentat de director general Cătălin Daniel Ivan, cu adresa în municipiul București, str. Piata Unirii,  nr. 1, Corp Central, etaj 5.
 
Amintim că la 2 octombrie 2019, Primăria orașului Techirghiol a semnat contractul privind „Concesiune a serviciului de utilitate publică de distribuție a gazelor naturale în orașul Techirghiol”. Contractul a fost semnat de către primarul Iulian Constantin Soceanu și reprezentantul societății SC Megaconstruct SA.
 
Durata concesiunii este de maximum 49 de ani, începând de la data semnării contractului de concesiune. Valoarea totală a contractului este 10.325.292 lei fără TVA, acesta fiind atribuit în urma finalizării procedurii de licitaţie publică către SC Megaconstruct SA. Durata maximă de realizare a investiției este de 27 luni de la data emiterii de către concedent a ordinului de începere a lucrărilor.
 
În ofertă, concesionarul a prezintat graficul fizic și valoric de realizare a investiției, cuprinzând etapa I de realizare a proiectului tehnic, obținerea avizelor și a autorizațiilor de construire si etapa II de execuție a lucrărilor si punere în funcțiune. Etapa I de proiectare constă în obținerea avizelor și autorizațiilor de construire.
 
Pentru etapa I au fost alocate 90 de zile de la semnarea contractului și primirea ordinului de începere al serviciului de proiectare. Pentru etapa a II privind executarea lucrărilor au fost alocate 24 luni de la data obținerii autorizației de construire și primirea ordinului de începere a lucrărilor de execuție.
 
Totodată, amintim că pe portalul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa a fost stabilită data dezbaterii publice pentru proiectul inițiat de societatea SNTGN Transgaz SA Mediaș, privind conducta de transport gaze naturale Techirghiol-Ovidiu. Data la care va avea loc dezbaterea publică este 8 decembrie 2020. Proiectul va fi amplasat în jud. Constanța, mun. Constanța, oraș Ovidiu, oraș Techirghiol, com. Topraisar, com. Valu lui Traian, com. Cumpăna. Tipul deciziei posibile luate de Agenția pentru Protectia Mediului Constanța  poate fi emiterea acordului de mediu sau respingerea solicitării de emitere a acordului de mediu.

 

Megaconstruct SA


SC Megaconstruct SA are sediul în Bucureşti, Sectorul 3, Piaţa Unirii nr. 1, şi un capital social subscris de 9.439.300 de lei, integral vărsat. Firma se ocupă de „distribuţia combustibililor gazoşi, prin conducte”.
 

Acţionari persoane juridice sunt SC The Nova Group Investments Romania SA (cota de participare la beneficii şi pierderi de 0,30083% / 0,30083%) şi The Nova Group Investments B.V. (cota de participare la beneficii şi pierderi de 99,69917% / 99,69917%). Cătălin Daniel Ivan este administratorul firmei, potrivit Registrului Comerţului.
 
Citește și

Dezbatere publică Conducta de transport gaze natural Techirghiol-Ovidiu va traversa șase localități, inclusiv municipiul Constanța

Orașul Techirghiol, racordat la rețeaua de gaze. Contractul de lucrări a fost semnat de primarul Iulian Soceanu
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Șofer la un pas de comă alcoolică, depistat în trafic în localitatea Techirghiol. Ce alcoolemie avea bărbatul

24 Apr 2024 362

Deputatul Marian Crușoveanu Alternativa Techirghiol va redesena peisajul geografic al județului Constanța

24 Apr 2024 570

Sorin Grindeanu „Pas important pentru construcția unei noi autostrăzi - Alternativa Techirghiol”

23 Apr 2024 618

Proiectul de hotărâre pe ordinea de zi a ședinței CJ Constanța Se înființează Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor în comuna Topraisar (DOCUMENT)

22 Apr 2024 2344

Primăria Techirghiol a semnat un contract cu o firmă din Constanța. Ce va presta?

22 Apr 2024 395

Cumpărări directe Constanța Ce firmă prestează serviciile de reparare și de întreținere sistem de irigare la Techirghiol (DOCUMENT)

21 Apr 2024 480

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 766

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vânt

20 Apr 2024 617

Istoria Dobrogei Povestea lui Ioan Movilă și a înființării primei stațiuni pe litoral, Techirghiol

19 Apr 2024 5578

Constanța Femeie, reținută pentru înșelăciune – încasa avans pentru apartamente

19 Apr 2024 448

Licitații Constanța Primăria Techirghiol va reabilita Biblioteca Orășenească și Grădinița cu Program Prelungit (DOCUMENT)

17 Apr 2024 337

Locuri de muncă Constanța Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează. Detalii

17 Apr 2024 493

Contract în valoare de peste 3,7 milioane de lei Primăria Techirghiol a concesionat sistemul de iluminat public din oraș firmei Euro-Audit Service SRL (DOCUMENT)

16 Apr 2024 450

​Prefectul județului Constanța, în instanță alături de Primarul orașului Techirghiol. Dosarul, pe rolul Tribunalului

12 Apr 2024 489

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu în Techirghiol!

12 Apr 2024 544