Un nou protest pe două roţi în Constanţa. Motivele nu s-au schimbat în ultimii trei ani - lipsa pistelor pentru biciclete, ignorarea persoanelor cu dizabilităţi şi o primărie netransparentă!

Pe 23 septembrie 2018 are loc al şaptelea Marş al Bicicliştilor din Constanţa. Punctul de întâlnire a bicicliştilor este platoul din faţa Casei de Cultură din Constanţa. Organizatorii susţin că motivele de protest nu s-au schimbat din 2015, de la prima ediţie. Motivele organizării protestului din această lună sunt: neaplicarea măsurilor de siguranţă rutieră,
inexistenţa infrastructurii pentru biciclete în programele de reabilitare a străzilor şi bulevardelor, încurajarea transportului motorizat în defavoarea pietonilor şi bicicliştilor, lipsa unei viziuni a administraţiei oraşului pentru creşterea calităţii vieţii, neaplicarea măsurilor de eficientizare a transportului public prin asigurarea de benzi dedicate, lipsa accesibilizării spaţiului public pentru persoanele cu dizabilităţi şi lipsa de transparenţă şi de informare.

La ediţia din 23 septembrie vor fi lansate public trei întrebări către Primăria Constanţa:
  • Câte întâlniri de informare a cetăţenilor despre planificarea mobilităţii urbane durabile vor fi organizate de Primăria Constantei în următoarea perioadă?
  • Câte străzi vor fi accesibilizate la nevoile persoanelor cu dizabilităţi de Primăria Constanţei în următoarea perioadă?
  • Câte trasee cu piste pentru biciclete vor fi făcute în următoarea perioadă de către Primăria Constanţa?
 
Organizatorii marşului se delimitează de orice mesaj sau acţiune politică ce poate fi asociată acestui protest şi susţin că acţiunea nu are nicio conotaţie politică, fiind în fapt o acţiune care vizează politicile de dezvoltare urbană.
„Considerăm că mediul politic este de fapt destinatarul final al acestui marş, astfel că invităm orice membru de partid care doreşte să se alăture marşului să o facă mai degrabă instituţional, prin decizii administrative care să conducă la o dezvoltare sustenabilă a oraşului”, susţin organizatorii marşului la ediţia din toamnă: Tomis Bike Constanţa; Baricada Verde; Masa Critică Constanţa şi Verde Urban.
 
Plecarea în marş se va face la ora 17.00 din faţa Casei de Cultură din Constanţa. Traseul marşului: bulevardul Alexandru Lăpuşneanu - bulevardul 1 Decembrie 1918 - stânga bulevardul Ferdinand - dreapta bulevardul Tomis - dreapta Primărie - dreapta strada Traian - întoarcere sens giratoriu Poarta 2 - strada Traian - strada Negru Vodă - stânga strada Mircea cel Bătrân - stânga bulevardul Mamaia - dreapta bulevardul Tomis - dreapta strada Soveja - întoarcere sens giratoriu Soveja/Primăverii - dreapta bulevardul Alexandru Lăpuşneanu - întoarcere sens giratoriu Dobrogea (Păpădie) - bulevardul Alexandru Lăpuşneanu - zona Dacia - Casa de Cultură. 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.