Un nou spital de Pediatrie la Constanța Se decide în ședința de Guvern. Un imobil aparținând DSP Constanța ar putea trece în domeniul privat al statului (DOCUMENTE)

Un proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de astăzi este unul care face referire la Constanța.

Este vorba despre  actualizarea valorii de inventar a unui imobil - teren + construcţie - aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Sănătăţii - Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa și şi trecerea construcţiei aparţinând imobilului din domeniul public în domeniul privat al statului, pentru scoaterea din funcţiune, în vederea valorificării sau, după caz, casării. 

 Proiect privind actualizarea valorii de inventar a unui imobil - teren + construcţie - aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Sănătăţii - Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa, precum şi trecerea construcţiei aparţinând imobilului din domeniul public în domeniul privat al statului, pentru scoaterea din funcţiune, în vederea valorificării sau, după caz, casării., scrie în conținutul proiectului. 


Potrivit documentului, Ministerul Sănătății - Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța are în administrare imobilul proprietate publică a statului situat în municipiul Constanța, str. Vifor Haiduc nr. 32., înregistrat în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului la poziția nr. MF 34358, sub denumirea ”Spital Palas – clădire și teren”.


Date despre imobil 

Imobilul este format din teren în suprafață de 3.258 mp și o clădire cu suprafața construită de 397 mp, suprafața construită desfășurată de 1.588 mp și regimul de înălțime Ri=D+P+2E;
este înscris în cartea funciară nr. 244587 Constanța.

Imobilul înregistrat sub denumirea ”Spital Palas – clădire și teren” în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului a fost reevaluat potrivit dispozițiilor Ordonanței
Guvernului nr. 81/2003 privind reevaluarea şi amortizarea activelor fixe aflate în patrimoniul instituţiilor publice, aprobată prin Legea nr. 493/2003, cu modificările și completările ulterioare, și ale Ordinului Ministrului Finanțelor Publice nr. 3471/2008 pentru aprobarea Normelor metodologice privind reevaluarea și amortizarea activelor fixe aflate în patrimoniul instituțiilor
publice., se mai arată în documentul oficial. 

Dat fiind faptul că reevaluarea imobilului a condus la apariția unei diferențe între valoarea reevaluată a imobilului și valoarea lui din inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public

al statului, este necesară actualizarea valorii imobilului din inventarul centralizat.


Vă redăm în continuare conținutul oficial al hotărârii:

ART. 1

Se aprobă actualizarea valorii de inventar, ca urmare a reevaluării, a imobilului – teren + construcție -, înregistrat la Ministerul Finanțelor cu nr. MF 34358, aflat în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Sănătății – Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța, potrivit datelor prevăzute în anexa nr. 1.

ART. 2

(1) Se aprobă trecerea din domeniul public în domeniul privat al statului a construcției aparținând imobilului cu nr. MF 34358, având datele de identificare prevăzute în anexa nr. 2. (2) Trecerea în domeniul privat al statului se face pentru scoaterea din funcțiune, în vederea valorificării sau, după caz, casării construcției prevăzute la alin. (1). (3) Imobilul cu nr. MF 34358, care rămâne în proprietatea publică a statului după trecerea în domeniul privat al statului a construcției de la alin. (1), are denumirea, valoarea de inventar și datele de identificare prevăzute în anexa nr. 3.

ART. 3

Ministerul Sănătăţii își va actualiza în mod corespunzător datele din evidența cantitativvalorică și, împreună cu Ministerul Finanțelor, va opera modificările în anexa nr.15 la Hotărârea Guvernului nr.1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1020 și 1020 bis din 21 decembrie 2006, cu modificările şi completările ulterioare.

ART. 4

Anexele nr. 1, 2 și 3 fac parte integrantă din prezenta hotărâre

Amintim că, Proiectul cu privire la înființarea noului Spital de Pediatrie de la Constanța se schimbă. Directorul DSP Constanța, Cristina Schipor, a precizat, întrebată de jurnaliștii ZIUA de Constanța, de situația de la spital, că fosta clădire, scheletele care este pe terenul din zona Palas va fi demolată pentru că CNI-ul are nevoie de un teren gol. Așadar, nu va fi reconsolidată și modernizată clădirea veche, ci va fi ridicat un nou spital. Costurile de demolare urmează să fie acoperite de către DSP Constanța, însă restul proiectului va fi acoperit financiar de către CNI.
 
„Chiar de dimineață (n.r. 26 ianuarie 2021) am avut o ședință cu Grupul de lucru deoarece așa cum toți mi-ați spus întrebarea de ce nu se demolează și nu se reconstruiește un spital nou, la ședința pe care am avut-o preliminară grupului tehnic de a intra în comisia tehnică, ni s-a recomandat să demolăm toată clădirea de acolo pentru a se construi un spital nou. Adică noi trebuie să dăm CNI-ului un teren gol.
 
Asta presupune că vom depune documentația pentru un certificat nou de urbanism de la Primăria Constanța. Primăria ne-a susținut și nu o să dureze mult. În sensul că va fi construcție nouă, dar CNI ne va finanța spitalul. Singurele costuri pe care CNI-ul nu le suportă vor fi costurile de demolare, dar aceste costuri noi o să le prevedem în bugetul nostru și el vom suporta noi.
 
Ce va fi puțin mai... cu un timp mai lung, pentru că acum pentru o demolare va trebui să aplicăm pentru o hotărâre de guvern pentru demolare. Am vorbit cu domnul ministru Rafila, i-am expus problema și ne va susține pentru a obține hotărârea de guvern”, a spus Cristina Schipor, director DSP Constanța.
 
Reamintim că Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa anunţa publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul de reabilitare a Spitalului de Pediatrie Constanța.


Citește și: 

Modificări importante pentru Spitalul de Pediatrie Constanța! Clădirea veche va fi demolată


Certificat de Urbanism pentru construirea unui nou spital de pediatrie la Constanța
 

În secțiunea Documente a materialului puteți consulta actele proiectului. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mai mulți prefecți și subprefecți, eliberați din funcție de Guvern. Cine sunt cei numiți în funcțiile rămase vacante

11 Apr 2024 671

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 11 aprilie 2024

11 Apr 2024 256

ANR repară Capitănia Portului Mangalia! Care este valoarea contractului și cine se va ocupa de lucrări

10 Apr 2024 471

Măsuri pentru sprijinirea categoriilor de cupluri mamă-nou-născut defavorizate! Ce prevede Ordonanța de Guvern adoptată astăzi

09 Apr 2024 396

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 09 aprilie 2024

09 Apr 2024 299

Vești bune pentru elevi și părinți! Activitățile din „Săptămâna Verde“ vor fi finanțate din Fondul pentru mediu

06 Apr 2024 695

Hotărârea de Guvern privind organizarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor publice, atacată la Curtea de Apel Constanța

05 Apr 2024 386

Guvern Se va moderniza calea ferată Predeal – București – Constanța. Valoarea investiției este de 2,16 miliarde lei (DOCUMENT)

04 Apr 2024 825

Guvern Scutirea de la plata contribuţiilor sociale pentru concediile medicale în cazul unor categorii de pacienți

04 Apr 2024 404

Școlile vor primi bani pentru activitățile din Programul Național „Săptămâna verde” !

04 Apr 2024 466

Guvern S-a stabilit cadrul de funcționare a mecanismului Contractelor pentru Diferență

04 Apr 2024 431

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu -04 aprilie 2024

04 Apr 2024 332

Viitorul stadion de la Constanța Ministrul Adrian - Ioan Veștea - „Am trimis către Guvernul României memorandumul de finanțare“

02 Apr 2024 1647

Guvernul RomânieiActele normative adoptate în cadrul ședinței Guvernului României din 28 martie 2024

28 Mar 2024 979

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 28 martie 2024

28 Mar 2024 365