UPDATE Un preot din Constanța, în stare gravă la spital. Mărturia disperată a soției. „Ne luptăm cu morile de vânt, avem piedici“


Un preot din Constanța se zbate între viață și moarte la Spitalul Județean, după ce ar fi ingerat o substanță necunoscută. 

Este vorba despre preotul Cătălin Moroșan. Acesta a ajuns în Constanța în 2019, iar în 2020 – la doar 27 de ani – a fost numit paroh al Bisericii „Sfântul Ștefan”.
 

Încercăm de 3 zile să facem transferul la un Spital de Specialitate din București al soțului meu Pr. Moroșan Cătălin dar ne luptăm cu morile de vânt, avem piedici la transfer., spune cu durere soția preotului. 


Credincioșii nu au contenit cu mesajele pe paginile de sociliazare de când au aflat de situația tragică a preotului.

„Să-i dea bunul Dumnezeu multă sănătate și putere! Indiferent de cauză, merită să-i fim alături cu rugăciunile noastre, dacă tot ne considerăm buni creștini! Am tot respectul pentru părintele Ioan Cătălin Moroșan, cu sau fără funcții. Este un om minunat, blând și bun, un bucovinean adevărat, dintr-o familie respectabilă – căreia îi doresc să treacă peste această grea încercare cu bine! Doamne ajută!”

 

„Să-i dea Dumnezeu sănătate, să-și revină cât mai repede. Este un preot foarte bun și un om bun. Doamne ajută pe cei bine credincioși!”



Iată postarea de pe pagina de socializare a soției 

Încercăm de 3 zile să facem transferul la un Spital de Specialitate din București al soțului meu Pr. Moroșan Cătălin dar ne luptăm cu morile de vânt, avem piedici la transfer. Este dreptul meu și lupt pentru el dar Spitalul Județean de Urgență Constanța nu mi-l oferă.

Rog să fie distribuită postarea mea.



La postarea de pe pagina de socializare a soției preotului, un medic a postat comentarii. 


DOAMNE AJUTA! Cu maximă mâhnire sufletească și revoltă, în calitate de mamă și medic care am depus un jurământ în fața lui DUMNEZEU să slujesc la căpătâiul bolnavilor, consider că este o datorie morală să intervin și să fac doar câteva precizări ADEVĂRATE, care pot fi oricând probate.

Este INCALIFICABIL gestul dumneavoastră de a face acuzații mincinoase, nefondate la adresa Spitalului Județean Constanța, în condițiile în care de mai bine de o săptămână, întregul corp medical în frunte cu dl Manager, au făcut eforturi susținute, continue și supra-omenești să-i salveze viața acestui om-părinte…Mai mult, la încercările dvoastră de a-l transfera în altă instituție din București, toți colegii au răspuns AFIRMATIV, și chiar la comanda dvoastră și în prezența dvoastră au acceptat și vorbit cu medicii din București, care înțelegând starea CRITICĂ și FFFF GRAVĂ a pacientului, NU și-au dat acordul să îl primească în acele spitale. Chiar și în aceste condiții, colegii din terapie intensivă, medicală, neurologie, neurochirurgie, hemodializă, imagistică, etc, se zbat secundă de secundă, din primul moment să-i salveze viața, în condițiile în care dvoastră ați ascuns și modificat adevărul despre cronologia faptelor și apariția primelor semne clinice în cazul acestei “intoxicații cu substanța necunoscută”, lucru care ar fi fost poate fff util ptr a-i salva viața, dacă se cunoștea din primele ore etiologia comei în care se afla pacientul din momentul în care l-ați adus la spital. 


Este mare păcat ceea ce faceți din toate punctele de vedere….

Noi, medicii, ne facem datoria față de pacienți, chiar dacă aparținătorii aruncă cu noroi în noi, pentru că faptele noastre sunt “contabilizate” de DUMNEZEU, așa cum va veni momentul să fie “contabilizate” și ale dvoastră….

Mare PĂCAT….

Iar pentru toți cei care fac comentarii nefondate și neadevărate, nu vreau să vă spun decât că sunteți într-o mare eroare…

În nume propriu vă asigur, că toți medicii din Spitalul Județean fac în continuare eforturi susținute să-i salveze viața părintelui, dându-și în orice secundă acordul ca pacientul să fie transportat în orice alt loc unde familia dorește, la cererea familiei, care TREBUIE să înțeleagă că starea GRAVĂ în care se află nu îi permite transportul în condiții de maximă siguranță., spune medicul ca răspuns la postarea soției preotului. 





UPDATE: Oficial de la Arhiepiscopia Tomisului 


În urma informațiilor apărute în spațiul public cu privire la starea de sănătate a pr. Cătălin Moroșan și acuzele aduse Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie că nu se implică pentru a facilita procedura de transfer a preotului la un Spital din București, facem următoarele precizări:
- Arhiepiscopul Tomisului nu are competențe medicale, motiv pentru care nu se poate pronunța în ce privește actul medical, Înaltpreasfinția sa având încredere că echipa de medici care se ocupă de preotul Cătălin Moroșan va demara protocolul transferului la un spital din Capitală, dacă acest lucru se va impune;
- IPS Teodosie nu dorește să influențeze actul medical deoarece acest lucru ar însemna o încălcare a legii, întrucât și ar depăși competențele. Conform Legislației în vigoare, transferul pacientului se poate face la solicitarea familiei, cu acordul spitalului în care este tratat și cu al unității medicale solicitate, prin proceduri reglementate de legislația națională în domeniul sănătății și doar atunci când transferul pacientului nu ar dăuna stării de sănătate a acestuia. Orice altă interpretare este de natură să intre în coliziune cu legislația civilă, dar și penală.
- Cu privire la informațiile prin care se prezintă opiniei publice faptul că preotul în cauză ar fi fost demis din anumite funcții administrative, facem precizarea că acest aspect nu reprezintă o sancțiune aplicată părintelui, ci reprezintă dinamismul caracteristic din administrația bisericească, conform Statutului de organizare și funcționare a Bisericii Ortodoxe Române, misiunea principală a preotului fiind aceea de a sluji la sfântul Altar.
- Vă aducem la cunoștință că Arhiepiscopul Tomisului se informează permanent despre evoluția medicală a preotului Cătălin Moroșan, se roagă pentru acesta, dând dispoziție tuturor preoților din subordine să facă slujbe speciale pentru însănătoșirea părintelui.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Dosar penal deschis după moartea preotului Cătălin Moroșan. Acesta ar fi ingerat o substanță necunoscută

03 Mar 2023 3977

Mesajul plin de durere al soției preotului decedat la Constanța. „Drum lin spre cer dragostea mea! Vei rămâne veșnic în sufletul meu! “

03 Mar 2023 20479

Tragedie în prima săptămână din Postul Mare Preotul Cătălin Moroșan s-a stins din viață în Spitalul Județean Constanța

01 Mar 2023 14269

Precizări importante ale Arhiepiscopiei Tomisului, despre cazul preotului Cătălin Moroșan, internat în spital în stare gravă

05 Feb 2023 4613