Un subofiţer ISU din judeţul Dâmboviţa, trimis în judecată pentru luare de mită

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar București a finalizat cercetările și a întocmit rechizitoriul  prin care, a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui inculpat, subofițer din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Basarab I” al județului Dâmbovița, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită.

În fapt, la data de 26 septembrie 2019, ofițerii Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, au prins în flagrant un subofițer din cadrul ISU Dâmbovița care a pretins de la un denunțător suma de 5.000 lei, din care a primit efectiv 1.000 de lei, pentru a nu lua măsurile legale în legătură cu nereguli constatate pe linie de PSI la o societate comercială și pentru a nu sancționa contravențional societatea cu amendă în valoare de 50.000 lei.

La percheziția corporală efectuată cu ocazia flagrantului, asupra subofițerului a fost găsită suma totală de 6.000 lei, între care și banii primiți cu titlu de mită.

Ulterior, în urma activităților procedurale efectuate, a mai fost identificat un denunțător, de la care subofițerul a solicitat și a primit sumele de 5.000 lei, respectiv 1.000 lei, cu ocazia efectuării a trei controale la societatea comercială ce îi aparține.
 

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură  penală,  având ca scop crearea cadrului  procesual de administrare  a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de  nevinovăţie., transmit reprezentanţii DGA.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Căutările celor doi tineri dispăruți pe lacul Siutghiol, reluate în această dimineață

17 Jan 2024 723

S-au reluat căutările celor doi dispăruți în lacul Siutghiol (VIDEO)

16 Jan 2024 910

Festivitate de înaintare în grad la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta” Tulcea (GALERIE FOTO)

01 Aug 2023 947

Doi pompieri răniți în timpul incendiului de la Rafinăria Petromidia Năvodari. Unul dintre aceștia, transportat la spital (GALERIE FOTO)

21 Jun 2023 2922

ISU Constanța scoate la concurs zeci de posturi de subofițer. Detalii

08 Nov 2021 2202

Subofițer din cadrul ISU ”Basarab I” al județului Dâmbovița condamnat definitiv, cu executare, pentru luare de mită

05 May 2020 1783

Un subofițer al ISU Brașov, confirmat cu Covid 19

08 Apr 2020 2130

Subofițer ISU, condamnat la cinci ani de închisoare pentru luare de mită

23 Jan 2020 2099