Una dintre reţetele preparate în cadrul concursului „Trofeul Balada Nej" Prăjitură de casă cu piersici şi pepene galben Dobrogea

retete.jpgUna dintre reţetele tradiţionale româneşti (proba impusă), pe care a trebuit să le prepare, în prima zi, participanţii la concursul internaţional de gastronomie „Trofeul Balada Nej - Bucătar european, gust tradiţional", organizat de Fundaţia inginer Nicolae Nejloveanu a fost „Prăjitură de casă cu piersici şi pepene galben - Dobrogea". Mai jos prezentăm reţeta prăjiturii, pusă la dispoziţie de Nicolae Nejloveanu, pe care sperăm că o veţi face acasă şi savura împreună cu întreaga familie şi prieteni.

Materii prime: 4 ouă, 0,100 litri de apă, 0,200 kg de zahăr, 0,200 kg de făină, 0, 005 kg de sare, o lămâie, 0, 005 kg de praf de copt.

Pentru decor: un kilogram de piersici, 0, 300 kg de pepene galben, 0, 300 kg de zahăr şi 0, 2000 l de vin alb

Tehnica de pregătire: Într-un vas cu pereţii înalţi se topeşte zahărul cu apa şi restul de lămâie, dat prin răzătoare. Când siropul s-a îngroşat, se temperează într-un vas cu gheaţă. Se adaugă untul, din care se păstrează 50 de grame, gălbenuşurile de ou, făina, praful de copt stins cu zeama de la lămâie şi albuşul bătut spumă.

În tava tapetată cu hârtie pergament se aşează jumătăţile de piersici curăţate de pieliţă şi de sâmbure, se presară cu zahăr şi cubuleţe de unt. Se introduce tava la cuptor, la 160 de grade timp de 15 munte. Se scoate şi se toarnă aluatul. Se continuă coacerea la 180 de grade, timp de 20 de minute. Se scoate prăjitura din formă, se porţionează şi se servesc cu felii de piersici şi pepene galben sotate în unt şi vin, caramelizate


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.