Undă verde pentru noul proiect Astoria Residence SRL, la Constanța!

  • Firma este fondată în anul 2017 și are sediul social în municipiul Constanța, pe strada Duiliu Zamfirescu nr. 16A
 
Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul dezvoltat de firma Astoria Residence SRL, deținută de omul de afaceri constănțean Nicu Babu.
 

Mai precis, vorbim de construire spații depozitare produse agricole, magazii, șoproane, spații administrative aferente, uscător cereale, platforme și împrejmuire teren, organizare de șantier și branșamente utilități, propus a fi amplasat în oraș Ovidiu, sat Culmea, extravilan, parcela A 539/1.
 
 
Informaţiile privind proiectul propus/memoriul de prezentare pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului din municipiul Constanța, str. Unirii.

 
Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanța.

 

Astoria Residence SRL


 
Firma este fondată în anul 2017 și are sediul social în municipiul Constanța, pe strada Duiliu Zamfirescu nr. 16A, având principala activitate, conform codului CAEN, de „Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”. Asociat unic și administrator este Nicu Babu. În anul 2021, firma a raportat 2 salariați, o cifră de afaceri de peste 12,1 milioane lei și un profit de 2,88 milioane lei.
 

Conform RECOM, Nicu Babu mai apare în firmele Nicolaos SRL, Fish Tour Delta SRL, Astoria Building SRL, Lavdor Perla Mării SRL și Nikomar-Cons SRL.
 

Suspendara autorizației

 
 

Astoria Residence SRL, Dima SRL și Primarul municipiului Constanța, pârâți în dosarul de pe rolul Tribunalului Constanța, cu privire la un bloc care se ridică pe strada Budapesta din municipiul Constanța, au pierdut procesul. Este vorba de un bloc care se ridică la o vecinătate mică de un alt imobil edificat deja. Oamenii din blocul învecinat au chemat firmele în instanță – pe Dima SRL că a obținut autorizația, iar pe Astoria Residence SRL, actual investitor.

 
Astfel, judecătorii au decis, pe 21 iulie 2021, anularea autorizației de construire nr. 795/24.05.2019, până la soluționarea acțiunii în fond. Totodată, din soluția instanței redăm următoarele: „ Obligă pârâţii la plata către reclamanţi a sumei de 1805 lei, reprezentând cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, la Tribunalul Constanţa. Pronunţată astăzi, 21.07.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia păr?ilor prin mijlocirea grefei instanţei.”

 
Imobilul în cauză este un bloc de pe strada Budapesta nr. 2. În anul 2020, societatea Dima SRL, controlată de Jamal Zeido şi Zeido Zeido, fostul consul al Siriei la Constanţa, a solicitat acord de mediu de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa pentru modificarea unor imobile ridicate pe strada Berlin nr. 1, strada Berlin nr. 2 şi strada Budapesta nr. 2.

 
Autoritatea pentru Protecţia Mediului Constanţa a transmis nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul „Modificare proiect autorizat cu autorizaţia de construire nr. 795/24.05.2019 «Construire imobil S+P+4E+Etaj tehnic retras-locuinţe colective cu spaţii comerciale la parter, împrejmuire teren şi organizare de şantier» prin recompartimentări interioare, supraetajare cu un nivel (în limita a 20% din suprafaţa construită desfăşurată) şi modificare faţade”, amplasat în municipiul Constanţa, strada Budapesta nr. 2.
 

Reamintim că pe data de 24 mai 2019, societatea Dima SRL, controlată de Jamal Zeido şi Zeido Zeido, a obţinut de la Primăria Constanţa un act de urbanism care permite ridicarea unui imobil de patru etaje în municipiul Constanţa. Este vorba despre autorizaţia de construire nr. 795, care constă în „Construire imobil S+P+4e+nivel tehnic retras locuinţe colective cu spaţii comerciale la parter, împrejmuire teren şi organizare de şantier“. Investiţia imobiliară va fi realizată pe strada Budapesta nr. 2.

 
Bloc de 10 etaje în Mamaia
 
În mai 2021, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţa publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul imobiliar al societății Astoria Building SRL, documentație depusă de Nicu Babu.

 
Este vorba de proiectul „Construire imobil P+10E cu locuințe colective și parcaje la parter împrejmuire proprietate și organizare execuție lucrări”, propus a fi amplasat în oraș Năvodari, Mamaia Nord, str. Bdul Mamaia Nord, Lot 3 – 1/1/3. Titular al proiectului este Astoria Building SRL prin Babu Nicu. Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța, str. Unirii, nr.23, cât și la sediul Astoria Building SRL.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nicu Babu, de la Astoria Residence, construiește depozite pentru produse agricole în satul Culmea

22 Apr 2023 1724

Locuitorii de pe strada Budapesta vor anularea autorizației de construire a blocului ridicat de Nicu Babu

23 Sep 2021 2094

Motivare pentru Nicu Babu de la Astoria Residence. Judecătorii au suspendat autorizația de construire

28 Jul 2021 2963

Instanța a suspendat executarea autorizației de construire a blocului lui Nicu Babu de pe strada Budapesta, din Constanța

23 Jul 2021 3953

Se modifică blocul de patru etaje ridicat de Astoria Residence SRL pe strada Budapesta din Constanța

07 Apr 2020 2214