Unde au intervenit pompierii salvatori în ultimele 24 de ore. Cea mai mare parte a intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale

Intervenții, foto: Pexels
În cursul zilei de ieri, 07 februarie a.c., pompierii au fost prezenți la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel național. Acordarea de prim ajutor, descarcerarea, stingerea incendiilor, căutarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.450 misiuni desfășurate de salvatori.

O pondere de peste 80% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD (1.188 de cazuri din totalul de 1.450 de situații de urgență gestionate). ,informezză IGSU. 

De asemenea, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea celor 89 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 165 misiuni pentru protecția comunităților.Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 8 cazuri pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

Potrivit sursei citate, în perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 4 persoane aflate în dificultate.


Oficial de la IGSU, despre misiuni 

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

- Salvatorii băcăuani au acționat, ieri, în urma unui eveniment rutier în care a fost implicat un autotren și un microbuz cu 13 pasageri, pe raza localității Cleja. Colegii noștri au evaluat și acordat asistență medicală victimelor, ulterior 7 dintre acestea au necesitat transport la spital, pentru investigații suplimentare. 

- O altă misiune, care a necesitat atenție sporită, a fost gestionată de către salvatorii din județul Neamț, în urma unui accident rutier produs pe raza localității Săbăuani, în care au fost implicate trei autovehicule. Echipajele de descarcerare și prim ajutor ajunse la locul solicitării au constatat că, în urma impactului, o persoană a rămas încarcerată într-unul dintre autoturisme. Pompierii militari au extras victima cu ajutorul echipamentelor specifice, iar echipajele medicale au asistat medical o altă persoană implicată în incidentul rutier. Ulterior, ambele victime au fost transportate la o unitate medicală pentru îngrijiri de specialitate.  

Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 240 de pompieri salvatori și 188 mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.


Salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Razie a polițiștilor IPJ Constanța în stațiunile de pe litoral! Au fost aplicate mai multe amenzi

25 Mar 2023 428

Incendiu de amploare între localitățile Sarinasuf și Plopu, în județul Tulcea. au intervenit pompierii ISU Delta

25 Mar 2023 430

Surpriză uriașă pentru pompierii ISU Dobrogea. Ce au găsit salvatorii în garajul Detașamentului "Slt. Fripis Marius Daniel" (GALERIE FOTO)

23 Mar 2023 2423

IGSU Peste 1.400 de situații de urgență, în ultimele 24 de ore. Unde au avut loc cele mai multe intervenții

23 Mar 2023 377

Apartament mistuit de flăcări la Măcin, județul Tulcea. De la ce a pornit focul care a distrus locuința

23 Mar 2023 445

IGSU Începutul acestei săptămâni, foarte solicitant pentru pompierii salvatori. Unde au avut loc cele mai multe intervenții

21 Mar 2023 437

Incendiu de amploare în apropierea municipiului Tulcea. Două anexe gospodărești, în pericol (GALERIE FOTO)

21 Mar 2023 466

Lebădă moartă, scoasă de pompieri dintr-un lac

20 Mar 2023 963

ISU Giurgiu O altfel de zi, alături de pompieri

20 Mar 2023 487

IGSU Peste 4.000 de misiuni gestionate de pompieri în weekendul care s-a încheiat

20 Mar 2023 451

Peste 4.000 de misiuni gestionate de pompieri în weekendul care s-a încheiat. Unde au intervenit

20 Mar 2023 366

Patru adulți și un copil, răniți într-un grav accident rutier în județul Prahova. Două victime, încarcerate (GALERIE FOTO)

19 Mar 2023 530

Mașină de pompieri în misiune, răsturnată în județul Bistrița Năsăud! Trei salvatori, răniți

19 Mar 2023 614

Doliu în lumea pompierilor! A renunțat la propria viață după ce și-a dedicat toată existența salvând oameni

18 Mar 2023 4057

ISU BihorPompierii bihoreni continuă campania “Aveți grijă de părinții și bunicii dumneavoastră!”

16 Mar 2023 310