Uniunea Asociaţiilor de Proprietari Constanţa, în discuţii cu RADET, pe problema debranşărilor

Debranşările din ce în ce mai dese ale constănţenilor de la sistemul centralizat de încălzire îi pun pe gânduri pe mai-marii RADET Constanţa, care caută soluţii pentru a-i convinge pe abonaţi să renunţe la această idee. În acest sens, o delegaţie formată din Florica Ganea, preşedintele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari Constanţa (UAPC), ing. Nicolae Stan, expert tehnic al UAPC, şi ing. Ioachim Vasile Hârsescu, vicepreşedinte pe probleme tehnice al UAPC, a fost invitată, pe 26 iunie, la RADET Constanţa pentru un schimb de opinii referitor la problema debranşărilor de la sistemul centralizat de încălzire. Din partea RADET au participat la discuţii directorul regiei, Liviu Popa, şi directorul economic, Eugen Ionescu.
 
Directorul RADET, Liviu Popa, şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la valul de debranşări, cu mult peste cel prognosticat, susţinând că proprietarii apartamentelor nu sunt bine informaţi cu privire la costurile reale ale instalării unei centrale termice de apartament, în sensul că, pe lângă costul redus al facturii de încălzire, trebuie să se aibă în vedere şi amortizarea investiţiei, întreţinerea centralei, creşterea preţului gazelor naturale, cât şi taxa de mediu, plătită de fiecare deţinător de centrală. Reprezentanţii UAPC au arătat că principalul motiv al debranşărilor îl constituie costul exagerat al energiei termice, precum şi întârzierea cu care vine apa caldă la anumite ore. De asemenea, au subliniat că cine este hotărât să se debranşeze se va debranşa, indiferent de costuri. „Costul redus al energiei termice şi procedura complicată de debranşare nu fac decât să incite abonaţii la o şi mai mare hotărâre să se debranşeze, ocolind procedura legală“, susţin reprezentanţii UAPC. În acest sens, aceştia au insistat pe reanalizarea procedurii de debranşare, în sensul de a o face mai puţin costisitoare şi mai simplă.
 
În replică, Liviu Popa a menţionat că se are în vedere modernizarea sistemului centralizat de încălzire, ceea ce va duce la reducerea preţului energiei termice, anticipând că proprietarii de apartamente vor dori sa revină la RADET. În acelaşi timp, el a precizat că RADET Constanţa va crea noi servicii de asistenţă tehnică pentru situaţii de avarie, cât şi pentru repartizarea cheltuielilor cu asigurarea încălzirii.
 
În concluzie, s-a hotărât să se organizeze o întâlnire a asociaţiilor de proprietari afiliate la UAPC cu RADET Constanţa.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

liliana duse

09 Sep, 2015 15:28

buna ziua ,as vrea sa stiu daca plata debransarii 510 lei este obligatorie,in conditiile in care eu am facut toata lucrarea in casa,ar trebui doar o constatare.nu putem plati de 2 ori o lucrare .va multumesc si astept raspuns

Catargiu Petru..

14 Jul, 2015 15:24

Debransare RDET..900 roni Anexa 9 din dosar Proect..600roni schita proectului din constructie de la Institutu de Proectari..160 Roni la RADET pentru studierea Dosarului..400 roni pentru taiat tevile..cu angajatu radetului... ...Mai bine le tai cu flexu. ma costa un bidon de Bere...

Vica Stoica

01 Jul, 2015 22:09

Nu mi se pare normal ca RADET-ul så fie singura unitate care poate debransa un proprietar din sistem atâta timp cât nu existå un contract direct între acesta si RADET, sunt atâtea firme care au acreditare si autorizare de montare a centralelor termice pe gaz, de ce nu pot face si debransarea în acelasi timp ? Mai gânditi-vå domnilor consilieri, cei care a-ti emis acea hotårâre de consiliu (aberantå) în care a-ti stipulat obligatia proprietarului de a plåti sume aberante RADET-lui pentru a fi debransati de la sistemul centralizat, alt sistem aberant, în care unii plåtesc cheltuielile de întretinere iar altii nu, de, suntem la comun .....

Articole asemanatoare

Galeria de Artă a UAP Constanța va fi modernizată! Demersurile au fost începute de Primăria Constanța

26 Nov 2022 1822

Constanța culturală Atelierele 22 – locul unde se întâlnesc artele (galerie foto)

24 May 2022 2663

Dumitru Caragheorghe, USR Constanța „De bani nu duce orașul lipsă... de Primar, da!”

28 Apr 2022 2603

Constănțeanul supărat. Consiliul Director al Filialei Constanța a Uniunii Artiștilor Plastici, scrisoare deschisă către Chițac, Rusu și Ovanesian (documente)

16 Jul 2021 4263

„Colinde vizuale”, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

14 Dec 2019 2478

Vernisaj de pictură semnat Aurel Bulacu, la Art Gallery Constanța

31 Oct 2019 3283

RAEDPP a dat în judecată Uniunea Artiştilor Plastici pentru recuperarea unor datorii. Conducerea UAP susţine că primarul Făgădău le-ar fi promis sprijinul! (document)

20 Aug 2019 2896

Sunt mai multe procese pe rol, printre care și unul de evacuare, pentru datorii RAEDPP ar putea să scoată la licitație galeriile de artă ale Uniunii Artiștilor Plastici Constanța. Ce spune Decebal Făgădău? (document)

29 May 2019 4607

Artistii plastici constănţeni expun la Salonulul Național de Primăvară

06 Apr 2019 1856

Imagini de la eveniment Vernisajul expoziţiei „Dobrogea - poveştile tărâmului dintre ape“. Mansarda Muzeului de Istorie, metamorfozată în galerie de artă

12 Feb 2019 2476

Uniunea Judeţeană a Asociaţiilor de Proprietari Constanţa, nemulţumită de relaţia cu municipalitatea. Ce spune preşedintele Florica Ganea (galerie foto)

19 May 2018 6355

Artistul plastic constănţean Tudor Mirescu, la cea de-a nouă expoziție

19 Jun 2016 2570

Sculptorul Obeliscului din Costineşti a trecut în nefiinţă

20 Mar 2016 6380

Scade preţul gigacaloriei? Liviu Popa - „Încălzirea în sistem centralizat, mai profitabilă decât cu centrale de apartament“

04 Sep 2015 3435

Proiect cultural „Iubeşte Româneşte” la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”

10 Nov 2014 3462