Uniunea Europeană şi NATO, mesaje ferme cu prilejul Zilei Independenței Ucrainei

NATO. Sursă foto: Pixabay
  • Totodată, Serviciul European de Acţiune Externă a semnalat că, „de Ziua Independenţei, culorile Ucrainei strălucesc în inima Europei'' şi că ''inimile noastre bat la unison, pentru o Ucraină independentă şi mereu liberă''.

Uniunea Europeană şi NATO şi-au exprimat miercuri sprijinul ferm faţă de Ucraina cu prilejul Zilei Independenţei acestei ţări, la 24 august, când se împlinesc şi şase luni de la declanşarea invaziei ruse, transmite Agerpres.

„Suntem mândri să-i sprijinim pe prietenii noştri ucraineni în lupta lor pentru un viitor liber, independent şi european'', a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-un mesaj pe contul ei de Twitter.


De Ziua Independenţei Ucrainei, clădirea Berlaymont, sediul Comisiei Europene din Bruxelles, a fost iluminată în culorile drapelului ucrainean, galben şi albastru, în noaptea din 23 spre 24 august, ''pentru a ne arăta sprijinul faţă de Ucraina'', a explicat Von der Leyen. 

„Însemnătatea Zilei Independenţei Ucrainei este mai convingătoare ca oricând. Ucraineni puternici şi curajoşi care luptă pentru vieţile, familiile, ţara, valorile, alegerile şi libertatea lor. Pentru independenţa lor. UE va fi mereu alături de Ucraina. Sprijinul nostru nu se va opri aici'', a transmis la rândul său, într-un comunicat, preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola.


Totodată, Serviciul European de Acţiune Externă a semnalat că, „de Ziua Independenţei, culorile Ucrainei strălucesc în inima Europei'' şi că ''inimile noastre bat la unison, pentru o Ucraină independentă şi mereu liberă''.

Şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a trimis un mesaj poporului ucrainean, căruia i-a dat asigurări că poate conta în continuare pe sprijinul Alianţei Nord-Atlantice.

„De Ziua Independenţei Ucrainei, aduc un omagiu femeilor şi bărbaţilor ucraineni curajoşi care au luptat pentru libertatea şi pentru ţara lor. NATO a sprijinit Ucraina de la independenţa ei şi (Ucraina) poate conta pe NATO cât este nevoie. Ucraina va învinge!'', a scris politicianul norvegian pe contul său de Twitter.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Maia Sandu, mesaj de Ziua Independenței Ucrainei. Ce a transmis șeful statului (VIDEO)

24 Aug 2023 871

Ziua Independenței Ucrainei Palatul Cotroceni iluminat în culorile drapelului ucrainean

24 Aug 2023 767

Marcel Ciolacu, întâlnire cu Denys Shymal „Vom fi alături de Ucraina până la victorie, dar și mai departe“

24 Aug 2023 754

Volodimir Zelenski, discurs emoționat de Ziua Independenței Ucrainei - „Nimeni nu va spune despre Ucraina este acolo undeva lângă Rusia“

24 Aug 2022 1135

Palatul Parlamentului va fi iluminat în culorile steagului Ucrainei

23 Aug 2022 1062