Universitatea Ovidius Constanța Începe sesiunea de vară a concursului de admitere pentru programele de licență și de master

foto: ZIUA de Constanța

La Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a început luni, 4 iulie 2022, sesiunea de vară a concursului de admitere pentru programele de licență și de master. 

Potrivit conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, pentru admiterea din acest an, sunt scoase la concurs 5041 de locuri la cele 77 de programe de studii universitare de licență și 2732 de locuri pentru 59 de programe universitare de master, din cadrul facultăților.

Astfel, pentru programele de licență, în perioada 4 - 31 iulie 2022 vor avea loc înscrierile, susținerea probelor de concurs și înmatricularea pentru toate domeniile de studii de la toate formele de învățământ – învățământ cu frecvență (IF), învățământ la distanță (ID) și învățământ cu frecvență redusă (IFR), în funcție de calendarul fiecărei facultăți, cu excepția facultăților cu programe în domeniul sănătății.

La Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Farmacie admiterea se desfășoară în perioada 4 iulie - 5 august 2022, când vor avea loc înscrierile, susținerea probelor de concurs, afișarea rezultatelor și înmatricularea, în funcție de calendarul fiecărei facultăți.

Pentru programele de master, calendarul general al admiterii este 4 - 31 iulie 2022, interval în care vor avea loc înscrierile, susținerea probelor de concurs și înmatricularea pentru toate domeniile de studii, conform calendarului specific al fiecărei facultăți. Excepția face Facultatea de Medicină, unde admiterea la master va fi în luna septembrie.

Și în acest an, la toate cele 16 facultăți și la Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, înscrierea pentru admitere a candidaților cetățeni români, UE, SEE, CE se va realiza online, pe platforma https://admitereonline.univ-ovidius.ro/. De asemenea, pentru al cincilea an consecutiv, românii de pretutindeni (români şi etnici români, cu domiciliul stabil în străinătate, conform actului de identitate) se pot înscrie prin platforma dedicată http://admitereonlinerp.univ-ovidius.ro/.

Totodată, cetățenii internaționali care doresc să urmeze cursuri la UOC se pot înscrie online utilizând platforma https://admitereonline.univ-ovidius.ro/.

În funcție de facultatea aleasă, admiterea se face fie pe baza concursului de dosare, fie prin examen de admitere - în cazul specializărilor ce presupun probarea, de către candidați, a unor abilități sau cunoștințe de specialitate.

Astfel, în 11 facultăți ale UOC (Facultatea de Istorie și Științe Politice, Facultatea de Litere, Facultatea de Științe Economice, Facultatea de Drept și Științe Administrative, Facultatea de Matematică și Informatică, Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole, Facultatea de Teologie, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Facultatea de Științe Aplicate și Inginerie, Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă, Facultatea de Construcții) admiterea va fi realizată pe baza mediei de la bacalaureat și a unui eseu motivațional sau a unei scrisori de intenție, în funcție de criteriile de selecție specifice fiecărui program de studii, și se va desfășura online.

La Facultatea de Arte admiterea se realizează în baza susținerii unor probe vocaționale și practice, în funcție de programul de studii aleas, în timp ce la Facultatea de Educație Fizică și Sport candidații vor susține probe sportive, în funcție de programul de studii pentru care optează.

Pentru admiterea la Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Farmacie candidații vor susține examene scrise, care se vor desfășura în format fizic, în spațiile aparținând UOC.

Candidații declarați ADMIS nu vor plăti taxă de înmatriculare, iar acest proces se va realiza online, prin platformă, odată cu confirmarea locului. Pentru finalizarea înmatriculării, candidații au obligația de a depune în original actele de studii utilizate la înscriere (diploma de bacalaureat sau, după caz, diploma de licență), precum și contractul de studii semnat în original.

Termenul de depunere a actelor este menționat în fișa de înscriere, mai precizează sursa citată. 

Toate informațiile legate de admiterea 2022 la UOC, sesiunile iulie și septembrie, pot fi accesate la http://admitere.univ-ovidius.ro/, dar și pe site-urile facultăților.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Universitatea „Ovidius“ din Constanța, alt contract subsecvent pentru servicii de pază (DOCUMENT)

06 Aug 2022 674

Universitatea „Ovidius“ din Constanța, contract subsecvent cu Alfaro Security SRL, din Galați, pentru serviciul de pază (DOCUMENT)

30 Jul 2022 693

Universitatea Ovidius din Constanța, la o nouă întâlnire transnațională. Ce proiecte au fost finalizate

25 Jul 2022 750

Minibliotecă stradală inaugurată în fața Campusului Universității Ovidius din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Jul 2022 675

UOC, în colaborare cu Biblioteca Județeană Constanța inaugurează vineri prima minibibliotecă stradală din cadrul proiectului „Raftul verde”

13 Jul 2022 578

Concurs de angajare la Universitatea Ovidius Constanța. Sunt mai multe posturi vacante

12 Jul 2022 1762

Universitatea Ovidius din Constanţa, participare la un eveniment din cadrul unui proiect european dedicat integrării studenților străini

11 Jul 2022 488

Universitatea Ovidius Constanța In memoriam Lector universitar doctor Ionela Duduță

11 Jul 2022 1294

Posturi vacante la Universitatea „Ovidius” din Constanța

01 Jul 2022 871

UOC a primit certificarea calificativului „Grad de încredere ridicat”

01 Jul 2022 530

Universitatea „Ovidius” din Constanţa angajează secretar

01 Jul 2022 517

Posturi vacante la Universitatea „Ovidius” din Constanța. Vezi dacă te califici

29 Jun 2022 575

Oportunitate de angajare la Universitatea „Ovidius" din Constanţa

29 Jun 2022 1310

Universitatea Ovidius din Constanța Conferință despre provocările actuale și perspective în domeniul construcțiilor

29 Jun 2022 524

Universitatea Maritimă din Constanța face angajări. Sunt mai multe posturi scoase la concurs

28 Jun 2022 833