Universitatea Ovidius Constanța Începe sesiunea de vară a concursului de admitere pentru programele de licență și de master

foto: ZIUA de Constanța

La Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a început luni, 4 iulie 2022, sesiunea de vară a concursului de admitere pentru programele de licență și de master. 

Potrivit conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, pentru admiterea din acest an, sunt scoase la concurs 5041 de locuri la cele 77 de programe de studii universitare de licență și 2732 de locuri pentru 59 de programe universitare de master, din cadrul facultăților.

Astfel, pentru programele de licență, în perioada 4 - 31 iulie 2022 vor avea loc înscrierile, susținerea probelor de concurs și înmatricularea pentru toate domeniile de studii de la toate formele de învățământ – învățământ cu frecvență (IF), învățământ la distanță (ID) și învățământ cu frecvență redusă (IFR), în funcție de calendarul fiecărei facultăți, cu excepția facultăților cu programe în domeniul sănătății.

La Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Farmacie admiterea se desfășoară în perioada 4 iulie - 5 august 2022, când vor avea loc înscrierile, susținerea probelor de concurs, afișarea rezultatelor și înmatricularea, în funcție de calendarul fiecărei facultăți.

Pentru programele de master, calendarul general al admiterii este 4 - 31 iulie 2022, interval în care vor avea loc înscrierile, susținerea probelor de concurs și înmatricularea pentru toate domeniile de studii, conform calendarului specific al fiecărei facultăți. Excepția face Facultatea de Medicină, unde admiterea la master va fi în luna septembrie.

Și în acest an, la toate cele 16 facultăți și la Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, înscrierea pentru admitere a candidaților cetățeni români, UE, SEE, CE se va realiza online, pe platforma https://admitereonline.univ-ovidius.ro/. De asemenea, pentru al cincilea an consecutiv, românii de pretutindeni (români şi etnici români, cu domiciliul stabil în străinătate, conform actului de identitate) se pot înscrie prin platforma dedicată http://admitereonlinerp.univ-ovidius.ro/.

Totodată, cetățenii internaționali care doresc să urmeze cursuri la UOC se pot înscrie online utilizând platforma https://admitereonline.univ-ovidius.ro/.

În funcție de facultatea aleasă, admiterea se face fie pe baza concursului de dosare, fie prin examen de admitere - în cazul specializărilor ce presupun probarea, de către candidați, a unor abilități sau cunoștințe de specialitate.

Astfel, în 11 facultăți ale UOC (Facultatea de Istorie și Științe Politice, Facultatea de Litere, Facultatea de Științe Economice, Facultatea de Drept și Științe Administrative, Facultatea de Matematică și Informatică, Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole, Facultatea de Teologie, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Facultatea de Științe Aplicate și Inginerie, Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă, Facultatea de Construcții) admiterea va fi realizată pe baza mediei de la bacalaureat și a unui eseu motivațional sau a unei scrisori de intenție, în funcție de criteriile de selecție specifice fiecărui program de studii, și se va desfășura online.


La Facultatea de Arte admiterea se realizează în baza susținerii unor probe vocaționale și practice, în funcție de programul de studii aleas, în timp ce la Facultatea de Educație Fizică și Sport candidații vor susține probe sportive, în funcție de programul de studii pentru care optează.

Pentru admiterea la Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Farmacie candidații vor susține examene scrise, care se vor desfășura în format fizic, în spațiile aparținând UOC.

Candidații declarați ADMIS nu vor plăti taxă de înmatriculare, iar acest proces se va realiza online, prin platformă, odată cu confirmarea locului. Pentru finalizarea înmatriculării, candidații au obligația de a depune în original actele de studii utilizate la înscriere (diploma de bacalaureat sau, după caz, diploma de licență), precum și contractul de studii semnat în original.

Termenul de depunere a actelor este menționat în fișa de înscriere, mai precizează sursa citată. 

Toate informațiile legate de admiterea 2022 la UOC, sesiunile iulie și septembrie, pot fi accesate la http://admitere.univ-ovidius.ro/, dar și pe site-urile facultăților.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Istoriografia română la ceas de sărbătoare Profesoara UOC Viorica Moisuc - Nonaginta Annis!

15 Apr 2024 348

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 487

Servicii de consultanţă în domeniul digitalizării S-a semnat protocolul încheiat între Consorțiul CiTyInnoHub și Instituția Prefectului - Județul Constanța (FOTO)

12 Apr 2024 389

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 506

Workshop la Muzeul de Artă Constanța dedicat Zilei Mondiale a Artei

12 Apr 2024 325

Universitatea Ovidius din Constanța a găzduit testarea candidaților înscriși la Concursul național organizat de ANFP

05 Apr 2024 673

Competiția de comunicare pentru tineri cercetători, „Games of Science 2024”, la Universitatea Ovidius din Constanța

04 Apr 2024 451

Studenți ai Facultății de Psihologie din cadrul Universității Ovidius Constanța, în practică în școlile din Constanța. Despre ce le vor vorbi elevilor

02 Apr 2024 531

Universitatea Ovidius din Constanța, membru fondator al Asociației Școala Națională pentru Energie Nucleară – SNEN

02 Apr 2024 476

Ziua Internațională a Francofoniei, celebrată la Universitatea Ovidius din Constanța

29 Mar 2024 510

Universitatea Ovidius din Constanța angajează. Iată ce post este scos la concurs

29 Mar 2024 895

Polițiștii în vizită la Universitatea Ovidius din Constanța

28 Mar 2024 676

ÎPS Teodosie, primele declarații despre procesul cu Universitatea Ovidius – „Eu cu salariul meu făceam milostenie“ (VIDEO)

25 Mar 2024 1414

ÎPS Teodosie, proces cu Universitatea Ovidius! Prejudiciul, estimat la circa 30.000 de euro. Ce reprezintă suma solicitată

22 Mar 2024 853

Prima întâlnire transnațională în cadrul proiectului Protecting Children in Sport Developing Safe and Inclusive Sport Organizations la Universitatea Ovidius Constanța

20 Mar 2024 512