Universitatea Ovidius din Constanța a decernat titlul de Professor Honoris Causa doctorului farmacist Alexander Schenk

  • Doctorul farmacist Alexander Schenk a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Ovidius din Constanța.
  • Ceremonia a vut loc în format hibrid, joi, 04 noiembrie 2021, de la ora 11:00, cu prezența fizică a laureatului și a conducerii UOC, în Sala Senatului, Aleea Universităţii nr. 1, Campus, Corp A, etaj I și online pe platforma Webex.
  • Cu sprijinul lui Alexander Schenk, Compania Max Zeller Söhne AG din Elveția a acceptat ca studenții Facultății de Farmacie a UOC să efectueze stagii de practică în cadrul firmei.

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a decernat titlul de Professor Honoris Causa doctorului farmacist Alexander Schenk, Analytical Development Manager la compania Max Zeller AG, din Elveția, informează decanul Facultăţii de Farmacie, conf. univ. dr. Laura Bucur.

Potrivit sursei citate, înaltul titlu a fost acordat pentru profesionalismul și generozitatea cu care Alexander Schenk a împărtășit din experiența proprie cadrelor didactice și studenților UOC și totodată, pentru contribuția științifică substanțială și marcarea oportunităților de colaborare pe care Facultatea de Farmacie a universităţii  a reușit să le realizeze cu compania Max Zeller Söhne AG, Elveția, cu Asociația liberă a medicilor naturiști din Munster, Germania, dar și cu Universitatea de Științe Aplicate din Zurich (ZHAW), Elveția, prin intermediul laureatului.

Ceremonia s-a desfăşurat în format hibrid, joi, 04 noiembrie 2021, de la ora 11:00, cu prezența fizică a laureatului și a conducerii UOC, în Sala Senatului, Aleea Universităţii nr. 1, Campus, Corp A, etaj I și online pe platforma Webex la linkul: https://ovidius.webex.com/meet/senat.

Colaborarea de succes, care anul acesta a împlinit 20 de ani, a început în august 2001 cu vizita la Münster a unei delegații condusă de rectorul UOC de la acea vreme, prof. univ. dr. Adrian Bavaru. Obiectivele din cadrul vizitei au fost: colaborarea cu Asociația liberă a medicilor naturiști (FVDH) din Münster, cu Universitatea din Münster și cu Institutul de Cercetare a plantelor medicinale și Fitoterapie, vizitarea grădinii  farmacistului (Ghid dr. farmacist Alexander Schenk), precum și invitația de a susține cursuri la Universitatea Ovidius din Constanța.

Cu sprijinul dr. farmacist Alexander Schenk, Compania Max Zeller Söhne AG, Elveția a acceptat ca studenții Facultății de Farmacie a UOC să efectueze stagii de practică în cadrul companiei astfel că, prin efortul conjugat, alături de prof. univ. dr. Evelyn Wolfram, s-au pus bazele colaborării pentru mobilități de tip ERASMUS / SEMP cu Departamentul din Wadenswil al Universității de Științe Aplicate din Zurich (ZHAW), Elveția.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

In memoriam acad. prof. univ. dr. Nicolae Manolescu, Doctor Honoris Causa al Universităţii Ovidius din Constanţa

24 Mar 2024 515

LIVE TEXT Regizorul Andrei Șerban primește titlul de doctor Honoris Causa din partea Universității Ovidius Constanța (FOTO+VIDEO)

26 Feb 2024 860

Universitatea „Ovidius” Constanța îi va acorda regizorului Andrei Șerban titlul de Doctor Honoris Causa

20 Feb 2024 682

Universitatea „Ovidius” Constanța îi va acorda lui Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină şi Farmacie (UMF) „Carol Davila” din București, titlul de „Doctor Honoris Causa”

20 Nov 2023 819

Știri Constanța Patru personalități în domeniile matematicii și ingineriei vor primi titlul de Professor Honoris Causa al Universității Ovidius din Constanța (FOTO)

07 Nov 2023 1018

Universitatea Ovidius din Constanța Prof. univ. dr. Dumitru Miron va primi titlu de Doctor Honoris Causa

28 Jun 2023 1674

Dumitru Prunariu, Doctor Honoris Causa al UAIC la 42 de ani de la revenirea din spaţiul cosmic

22 May 2023 1146

Radu Voinea, inginerul amintit de constănțeanul Garabet Kumbetlian în volumul „Amintiri și povestiri”

11 May 2023 1218

Un fost ambasador al SUA în Republica Moldova primește titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universității Ovidius din Constanța

10 May 2023 1755

Supranumit „Patriarhul cetății Histria”, arheologul Alexandru Suceveanu se năștea în urmă cu 83 de ani

11 Mar 2023 1616

In memoriam acad. prof. univ. dr. Răzvan Theodorescu, Doctor Honoris Causa al Universităţii Ovidius din Constanţa

06 Feb 2023 1164

Universitatea Ovidius din Constanța acordă titlul de „Doctor Honoris Causa” prof. univ. dr. ing. Horia Mircea Alămoreanu

09 Nov 2022 1460

LIVE TEXT Universitatea Ovidius din Constanța acordă titlul de „Doctor Honoris Causa” academicianului Nicolae Manolescu (GALERIE FOTO)

26 Oct 2022 1879

"Una dintre cele mai limpezi minți ale generației sale" Universitatea Ovidius din Constanța acordă titlul de „Doctor Honoris Causa” academicianului Nicolae Manolescu

24 Oct 2022 1353

A murit academicianul Eugen Simion

18 Oct 2022 1611