Universitatea „Ovidius” din Constanța organizează primul maraton de vaccinare dedicat tinerilor

  • În cadrul maratonului de vaccinare, tinerii care doresc să se imunizeze se pot prezenta fără programare prealabilă la Pavilionul Expozițional din Mamaia.
Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), prin Facultatea de Medicină, în parteneriat cu Asociația Studenților Mediciniști și Tinerilor Medici Constanța (ASMTMC), Liga Studenților UOC și Capitala Tineretului, organizează, alături de Direcția de Sănătate Publică (DSP), în perioada 14-16 mai, la Pavilionul Expozițional din Mamaia, primul maraton de vaccinare destinat tinerilor, informează conf. univ. dr. Irina Dumitru.

Potrivit sursei citate, în cadrul maratonului de vaccinare, tinerii care doresc să se imunizeze se pot prezenta fără programare prealabilă la Pavilionul Expozițional, unde vor beneficia de un flux separat de vaccinare, cu serul dezvoltat de Pfizer și BioNTech (Comirnaty), doar în urma legitimării cu cartea de identitate.

Vaccinul va fi administrat de personal medical reprezentat de medici infecționiști, epidemiologi și asistente medicale.

„Acțiunea se adresează studenților români și străini din cadrul Universității Ovidius din Constanța și celor din celelalte universități constănțene, elevilor din licee, cu vârsta mai mare de 16 ani, și familiilor acestora, dar și cadrelor didactice din toate unitățile de învățământ. De asemenea, în cadrul maratonului va avea loc un webinar, creditat EMC (Educație Medicală Continuă), ce va oferi informații despre vaccinare și se va desfășura atât în limba română, cât și în engleză, fiind adresat cadrelor medicale”, a precizat coordonatorul evenimentului, conf. univ. dr. Irina Dumitru, din cadrul Facultății de Medicină a UOC.

„Acesta este primul maraton de vaccinare cu, despre și pentru tineri, iar avantajul organizării acțiunii în zilele de weekend este reprezentat de faptul că le oferă părinților elevilor minori posibilitatea de a-i însoți pentru vaccinare. Este, de asemenea, un interval potrivit pentru studenții care, astfel, pot veni să se vaccineze fără să lipsească de la cursuri”, a declarat Andreea Bugescu, reprezentanta ASMTMC.

Conform datelor oficiale centralizate de DSP Constanţa, până în prezent au fost vaccinate, în total, 156.159 de persoane la nivelul întregului județ.

Totodată, UOC, prin Facultatea de Medicină, susţine o campanie de testare gratuită a Hepatitei C, sâmbătă, 15 mai, între orele 10.00 – 18.00, la Pavilionul Expozițional din Mamaia și pe faleza Cazinoului din Constanţa, aici urmând a fi organizat şi un punct de vaccinare împotriva COVID-19.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Universitatea „Ovidius” din Constanța, organizează „Acțiunea pilot de colectare a deșeurilor în zona țintă utilizând metode inovative”

30 Jul 2021 333

Universitatea „Ovidius” din Constanța Conferință de închidere a proiectului „Stagii de practică - creșterea inserției pe piața muncii a studenților din regiunea Sud-Est”

30 Jul 2021 348

Universitatea „Ovidius” din Constanța marchează Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hepatitelor Virale

28 Jul 2021 372

ZIUA LIVE. Angelo Mitchievici Ideea e de a transforma biblioteca într-un loc unde tinerele generații să fie educate

27 Jul 2021 635

Universitatea „Ovidius” din Constanța Comisia de admitere RP, la Chișinău pentru preluarea documentelor studenților admiși

24 Jul 2021 570

Universitatea Ovidius din Constanța Resurse științifice și educaționale pe tema dezvoltării teritoriale durabile a zonelor costiere, publicate în cadrul unui proiect internațional

22 Jul 2021 607

Stagii de practică în domeniul turismului pentru studenții și masteranzii Universității „Ovidius” din Constanța

21 Jul 2021 433

Universitatea Ovidius din Constanța, campanie de informare cu privire la poluarea bazinului Mării Negre

17 Jul 2021 946

ZIUA LIVE. Student la Universitatea Ovidius în 8 pași !

14 Jul 2021 1061

ZIUA LIVE. Cum se desfășoară admiterea la Universitatea „Ovidius” din Constanța?

12 Jul 2021 1455

Posturi vacante la Universitatea „Ovidius” din Constanţa

10 Jul 2021 2097

Admitere în cadrul Colegiului UOC la Universitatea „Ovidius” din Constanța

09 Jul 2021 765

Universitatea „Ovidius” din Constanța, conferință internațională în domeniul economic

09 Jul 2021 525

Admitere 2021 la Universitatea „Ovidius” din Constanța Câte locuri sunt scoase la concurs pentru studii de licență și programe de master

07 Jul 2021 1936

Universitatea „Ovidius” din Constanța Sesiune de întrebări și răspunsuri pentru viitorii studenți

07 Jul 2021 695