Universitatea Ovidius din Constanța, workshop internațional despre maladia Alzheimer



Lect. univ. dr. Floricica Mariana Călin, directorul Departamentului Psihologie, asistență socială și științe ale educației din cadrul facultății a anunțat că Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității Ovidius din Constanța organizează, în data de 26 octombrie 2021, workshopul internațional de psihologie „Interdisciplinary Summit on Alzheimer's Disease”.
 
Obiectivele urmărite acestui workshop sunt: „identificarea și compararea impactului medical și psihosocial generat de către pandemie de Covid-19, asupra calității vieții românilor și americanilor de vârsta a treia;  identificarea și compararea factorilor de risc și a celor de protecție socială și medicală împotriva maladiei, atât în ceea ce-i privește pe români, cât și pe americanii vârstnici; identificarea și compararea impactului Covid asupra îngrijitorilor profesioniști români și americani, care lucrează cu vârstnici; evaluarea celor mai bune modele de sănătate publică, în ceea ce privește sănătatea mintală a vârstnicilor și pandemia de coronavirus în România și in SUA, studiu comparativ.”
 
Iată ce ne-a transmis Universitatea Ovidius din Constanța:
 

„Facultatea de Psihologie și Științele Educației (FPSE) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) organizează marţi, 26 octombrie 2021, workshopul internațional de psihologie „Interdisciplinary Summit on Alzheimer's Disease”, informează lect. univ. dr. Floricica Mariana Călin, directorul Departamentului Psihologie, asistență socială și științe ale educației din cadrul facultății.
 
Evenimentul este parte a proiectului de cercetare transculturală „Covid-19 Pandemic Collaborative Program, Targeting the Elderly Population”, derulat sub egida colaborării interinstituționale în domeniul cercetării științifice, între UOC și The Chicago School of Professional Psychology, statuată în anul 2019.
 
Potrivit sursei citate, workshopul este susținut de dr. Michael Jonathan Stevens, profesor de psihologie la The Chicago School of Professional Psychology, coordonator al proiectului de cercetare din partea instituției americane iar întâlnirea este programată online, de la ora 18.00, pe platforma Webex, la adresa: https://ovidius.webex.com/meet/mariana.calin.
 
„Workshopul se va axa pe maladia Alzheimer, prezentată din perspectiva specialiștilor americani, cu accent pe simptomatologia bolii, factorii declanșatori, factorii agravanți, impactul asupra calității vieții persoanelor afectate, importanța diagnosticării precoce și variante de tratament și terapii specifice. Manifestarea ştiinţifică se adresează cadrelor didactice și studenților din cadrul FPSE și The Chicago School of Psychology, medicilor și specialiștilor din echipa multidisciplinară a proiectului, precum și colaboratorilor pe programe de practică și voluntariat ai specializării psihologie”, precizează lect. univ. dr. Floricica Mariana Călin.
 
Proiectul de cercetare transculturală „Covid-19 Pandemic Collaborative Program, Targeting the Elderly Population” se desfăşoară în perioada 2020-2022 și are o abordare multidisciplinară (din perspectivele psihologică, medicală și socială) a efectelor pandemiei asupra calității vieții vârstnicilor, având ca rezultate elaborarea unor materiale universitare cu caracter de noutate, bazate pe studiile și rezultatele obținute în cadrul cercetării, precum și organizarea unor ateliere de lucru pe tema traumei generate de pandemia de Covid-19, pe baza expertizei partenerilor americani. 


 
Obiectivele urmărite în primul sunt: identificarea și compararea impactului medical și psihosocial generat de către pandemie de Covid-19, asupra calității vieții românilor și americanilor de vârsta a treia;  identificarea și compararea factorilor de risc și a celor de protecție socială și medicală împotriva maladiei, atât în ceea ce-i privește pe români, cât și pe americanii vârstnici; identificarea și compararea impactului Covid asupra îngrijitorilor profesioniști români și americani, care lucrează cu vârstnici; evaluarea celor mai bune modele de sănătate publică, în ceea ce privește sănătatea mintală a vârstnicilor și pandemia de coronavirus în România și in SUA, studiu comparativ.
 

Dr. Michael Jonathan Stevens este psiholog clinician licențiat, profesor de psihologie la The Chicago School of Professional Psychology, din SUA, profesor emerit la Illinois State University USA, profesor de onoare la UOC, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și C. Peter Magrath Center for Romanian-American Interaction, Romania, visiting professor la School of Arts & Sciences, St. George’s University, Grenada.
 
În calitate de bursier Fulbright în România (1995), dr. Michael Jonathan Stevens a adus contribuții esențiale la dezvoltarea domeniului psihologiei românești, prin colaborarea în domeniul didactic și de cercetare, cu departamentele de psihologie ale mai multor universități de prestigiu din țara noastră și cu membrii Colegiului Psihologilor din România.
 
În perioada 2014 – 2017, în calitate de visiting professor la Universitatea Ovidius din Constanța, dr. Michael Jonathan Stevens a predat cursuri în domeniul evaluării psihometrice a personalității și a coordonat lucrări de absolvire la masteratul de Psihodiagnoza personalității pentru studenții facultății. Începând cu 2014 și până în prezent, acesta a susținut peste 10 workshop-uri științifice, în cadrul manifestărilor internaționale organizate de către Facultatea de Psihologie și Științele Educației.”


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Debut în instanță pentru ÎPS Teodosie, în procesul legate de salariile de la Universitatea Ovidius! Ce s-a întâmplat la primul termen

19 Apr 2024 423

Universitatea „Ovidius” Constanța, gazda lansării volumului „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”, o lucrare despre regiunea Moldova

17 Apr 2024 425

Studentă la Universitatea „Ovidius” Constanța Andreea Lungan, medaliată cu bronz la Concursul Studențesc de Matematică SEEMOUS

16 Apr 2024 486

Servicii de consultanţă în domeniul digitalizării S-a semnat protocolul încheiat între Consorțiul CiTyInnoHub și Instituția Prefectului - Județul Constanța (FOTO)

12 Apr 2024 411

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 551

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 534

Workshop la Muzeul de Artă Constanța dedicat Zilei Mondiale a Artei

12 Apr 2024 348

Universitatea „Ovidius” Constanța îi va decerna titlul de „Doctor Honoris Causa” lui Andrzej Pastwa, de la Universitatea de stat Silezia, din Polonia

11 Apr 2024 618

Doctor Honoris Causa al Universității „Ovidius” Constanța In memoriam Șerban Papacostea, reputatul academician care a fost deținut politic la Canal

05 Apr 2024 721

Universitatea Ovidius din Constanța a găzduit testarea candidaților înscriși la Concursul național organizat de ANFP

05 Apr 2024 695

Competiția de comunicare pentru tineri cercetători, „Games of Science 2024”, la Universitatea Ovidius din Constanța

04 Apr 2024 469

Studenți ai Facultății de Psihologie din cadrul Universității Ovidius Constanța, în practică în școlile din Constanța. Despre ce le vor vorbi elevilor

02 Apr 2024 552

Universitatea Ovidius din Constanța, membru fondator al Asociației Școala Națională pentru Energie Nucleară – SNEN

02 Apr 2024 491

Ziua Internațională a Francofoniei, celebrată la Universitatea Ovidius din Constanța

29 Mar 2024 523

Universitatea Ovidius din Constanța angajează. Iată ce post este scos la concurs

29 Mar 2024 923