UNSAR Polițele de asigurare încheiate de clienți la Euroins România, valabile 90 de zile după data pronunțării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment

Foto: PexelsUNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România a luat notă de decizia Autorității de Supraveghere Financiară privind retragerea autorizației de funcționare a societății Euroins România, promovarea de către autoritate a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment și numirea FGA – Fondul de Garantare a Asiguraților ca administrator interimar al societății.

Informații utile pentru asigurați si păgubiți

Potrivit UNSAR, în primul rând, polițele de asigurare încheiate de clienți la Euroins România rămân valabile, conform prevederilor legale, încă 90 de zile după data pronunțării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment. Astfel, șoferii care aveau polițe RCA la această societate vor putea circula în continuare pe drumurile publice, rămânând asigurați până la data respectivă. De asemenea, aceștia au posibilitatea de a denunța în orice moment polița, pentru a încheia una nouă, la un alt asigurator autorizat.

În al doilea rând: în ceea ce îi privește pe păgubiții unui accident cauzat prin intermediul unui vehicul acoperit printr-o poliță RCA emisă de societatea Euroins România, ei vor fi despăgubiți în baza acesteia, în limitele și termenele stabilite de legislația în vigoare privind Fondul de Garantare a Asiguraților, respectiv de până la 500.000 lei pentru fiecare creanță de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare.

Context

„Având în vedere falimentele care au marcat în ultimii ani anumite societăți axate pe zona asigurărilor obligatorii RCA, ne exprimăm încrederea că autoritățile statului vor găsi nu numai cauzele care au condus la aceste evoluții, ci și căile de a preîntâmpina astfel de situații pe viitor, inclusiv o analiză detaliată și imparțială a întregului context legislativ specific RCA.

Este însă important de punctat că problemele din zona RCA nu se regăsesc și în cazul altor tipuri de asigurări. Astfel, industria de asigurări înglobează mult mai multe segmente, precum asigurările de viață, sănătate, de bunuri și proprietăți, locuințe și nu numai, reprezentând un pilon important al economiei românești. Per ansamblu, în ciuda acestor situații cu care s-a confruntat, industria de asigurări a rămas alături de clienți de-a lungul timpului, plătind în fiecare zi calendaristică despăgubiri de circa 3,7 milioane EUR și gestionând aproape 16 milioane de polițe“ - au mai precizat reprezentanții UNSAR.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Euroins România contestă intrarea în faliment! Anunțul Curții de Apel București

07 Jan 2024 949

Premierul Marcel Ciolacu se va întâlni cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu (SURSE)

15 Oct 2023 804

Anunț important în dosarul în care Euroins contestă intrarea în faliment!

15 Oct 2023 1202

Ai asigurare la Euroins? Compania și-a radiat toate agențiile și centrele de daună!

05 Sep 2023 1238

Oficial! Euroins a contestat intrarea în faliment!

06 Jul 2023 1674

Oficial de la ASF! Euroins a intrat în faliment! Sfaturi importante pentru cei care solicită restituiri și despăgubiri

10 Jun 2023 1850

Este oficial! Euroins a intrat în faliment! Polițele rămân valabile 90 de zile

09 Jun 2023 5432

Compania care deține Euroins, reacție oficială „Conducerea Eurohold va demara procesul de contestare a deciziei privind procedura de faliment“

17 Mar 2023 1180

Cutremur pe piața RCA. Oficial Autoritatea de Supraveghere Financiară retrage autorizația de funcționare a Euroins România

17 Mar 2023 1690