UNTOLD. Peste 2.000 de angajați M.A.I și 700 de agenți de securitate privați se vor asigura că sunt respectate măsurile de siguranță

  • Mai sunt două zile până când tărâmul magic UNTOLD se redeschide pentru zecile de mii de fani, după aproape doi ani.
Și în acest an, organizatorii și autoritățile au pregătit un amplu plan de măsuri astfel încât festivalul UNTOLD să fie cel mai sigur loc public din România. Peste 2.000 de angajați ai Ministerului Administrației și Internelor (Direcția Generală Management Operațional M.A.I, Jandarmeria Română, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Poliția Română, Inspectoratul General pentru Emigrări, Agenția Națională Antidrog, Biroul de Combatere a Crimei Organizate, U.P.U. Cluj-Napoca) și ai Poliției Locale se vor asigura că sunt respectate măsurile de siguranță în toate cele 4 zile și 4 nopți de festival, la cea de-a șasea ediție UNTOLD.

Acestora li se alătură și 700 de agenți de securitate privați. De asemenea, în perimetrul festivalului vor fi amplasate și un spital de campanie SMURD și 5 puncte de prim ajutor.

Toate măsurile de siguranță au fost prezentate astăzi în cadrul unei conferințe de presă la care au fost prezenți reprezentanții UNTOLD, alături de comisarul șef de poliție Mircea Rus, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, colonelul Sebastian Clițan, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, Marcel Bonțidean, director general Poliția Locală din cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, inspector șef, general de brigadă Ion Moldovan, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj.

Organizatorii UNTOLD și-au reafirmat angajamentul de a face unul dintre cele mai sigure evenimente din Europa, care să devină un model global.

Astfel, participanții se vor afla în cel mai sigur loc din România, în cele 4 zile de festival.

CENTRELE DE TESTARE RAPIDĂ PENTRU UNTOLD ÎN TOATĂ ROMÂNIA TESTARE ȘI PENTRU COPIII DE PESTE 7 ANI UNTOLD a pus la dispoziția celor care nu sunt vaccinați, trecuți prin boală, sau nu au test RT-PCR, posibilitatea să se testeze (antigen rapid) prin parteneriatele încheiate cu 5 furnizori medicali însumând 28 centre de testare în 7 orașe din țară, precum Cluj-Napoca, Florești, Otopeni, București, Constanța, Arad și Timișoara.

Partener oficial medical al festivalului este rețeaua privată de sănătate Regina Maria.

Centrele și clinicile furnizorilor medicali autorizați sunt disponibile accesând link-ul https://untold.com/testing-centers. Costul unul test variază între 40 și 70 de lei, în funcție de centrul ales.

Pentru 16 centre de testare din 6 orașe este disponibilă programarea online. Cei interesați pot accesa link-ul https://www.calendis.ro/cluj-napoca/teste-antigen-acreditate-untold/b.

După testare, festivalierii vor primi la centrul unde s-au testat o brățară care atestă veridicitatea testului și rezultatul negativ. Aceștia nu trebuie să mai prezinte Certificatul Digital EU COVID-19 la intrarea în festival, dar trebuie să aibă la ei dovada rezultatului negativ al testului, în format fizic sau electronic, și actul de identitate pe toată durata evenimentului.


MĂSURI EXCEPȚIONALE DE SIGURANȚĂ PENTRU UNTOLD! - ACCES EXCLUSIV CU CERTIFICATUL DIGITAL EU COVID-19 SAU CU TESTARE

La festival se va putea intra doar cu Certificatul Digital EU COVID-19 sau cu testare rapidă antigen. Toate certificatele vor fi scanate pentru a fi verificată veridicitatea lor, prin intermediul aplicației VACCIN.LIVE.

Fanii festivalului trebuie să vină cu actul de identitate și Certificatul Digital EU COVID-19 (Green Pass), care să conțină:
  • fie dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare cu un vaccin autorizat în România;
  • fie dovada că se află în perioada cuprinsă între a 15-a și 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;
  • fie dovada rezultatului negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore.
Aplicația scanează codul QR al Certificatului Digital, verifică integritatea semnăturii digitale (care protejează certificatul împotriva falsificării) și afișează informațiile pe ecranul echipamentului de scanare.

Persoana care prezintă codul QR în vederea scanării este de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conținute în acest cod. Datele nu sunt salvate pe dispozitivul de scanare.

Aplicația VACCIN.LIVE poate verifica Certificate Digitale Europene COVID-19 emise de către toate statele membre UE + Elveția, Islanda, Liechtenstein, Norvegia, San Marino, Vatican, Macedonia de Nord, Ucraina și Turcia.

Participanții sunt rugați să aibă pregătit Certificatul Digital European COVID-19 (care se poate descărca accesând portalul certificat-covid.gov.ro) în format electronic sau tipărit pe hârtie pentru a putea fi scanat la punctele de acces, împreună cu un act de identitate care să conțină cel puțin nume, prenume și data nașterii, pentru verificare.

De asemenea, în timpul show-urilor care vor avea loc în Sala Polivalentă, numărul participanților va fi scanat în timp real datorită tehnologiei pusă la dispoziție de Konica Minolta care va asigura monitorizarea evenimentului pe durata celor 4 zile, prin intermediul camerelor de supraveghere și soluțiilor software de analiză video avansată, împreună cu Metrici, brand românesc specializat în soluții software și aplicații bazate pe analiză video și Inteligență Artificială.

Pe toată durata festivalului, participanții vor fi informați asupra obligativității de a purta mască. Festivalul UNTOLD are loc în perioada 9-12 septembrie. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Organizatorii festivalului Untold anunță că primele 10.000 de abonamente pentru UNTOLD 2022 s-au epuizat

18 Nov 2021 529

Aftermovie UNTOLD 2021. Unul dintre cele mai așteptate momente de fanii din întreaga lume a sosit (video)

17 Nov 2021 428

UNTOLD 2022 se va desfășura între 4 și 7 august. Când se pun în vânzare primele abonamente

15 Nov 2021 473

Campania „Blood Network” ajunge la Ploiești. Donatorii primesc un bilet gratuit la UNTOLD

10 Nov 2021 485

Creatorii UNTOLD și Neversea își doresc să plaseze orașul Brașov în topul mondial al evenimentelor

15 Oct 2021 635

David Guetta a fost ales cel mai bun dj din lume în acest an. Încă o confirmare că UNTOLD 2021 a avut cel mai bun line-up din Europa

14 Oct 2021 737

Creatorii UNTOLD și Neversea pregătesc un nou concept de divertisment, special pentru stațiunea Poiana Brașov. Despre ce este vorba

30 Sep 2021 862

Melodia zilei Netflix | The Last Bella Ciao | Steve Aoki x Delia

18 Sep 2021 455

UNTOLD în cifre Investiții în inima orașului Cluj-Napoca

16 Sep 2021 831

Peste 265.000 de participanți în cele patru zile la UNTOLD. Ultima zi a festivalului, una memorabilă

13 Sep 2021 837

75.000 de fani, prezenți în a treia zi a festivalului UNTOLD. Zeci de mii de fani au venit să-l vadă pe David Guetta

12 Sep 2021 881

UNTOLD marchează o nouă premieră în România. The Edge, chitaristul legendarei trupe U2, l-a însoțit pe Martin Garrix la festival

11 Sep 2021 961

Peste 69.000 de fani au participat la a doua zi a festivalului UNTOLD

11 Sep 2021 968

Mult așteptatul UNTOLD Peste 56.000 de oameni au participat în prima zi de festival

10 Sep 2021 4271

Militari și tehnică aparținând MApN, la festivalul UNTOLD. Exerciții de drill team pe tot parcursul evenimentului

09 Sep 2021 845