UPDATE 6 70 de ani de relații diplomatice între România și Indonezia. APM SA Constanța și PT Pelabuhan Indonezia II (Persero) semnează un Memorandum de înțegere (galerie foto)


În aceste momente are loc semnarea Memorandumului de Înțelegere dintre CN APM SA Constanța și PT Pelabuhan Indonezia II (Persero), cel mai mare operator portuar de stat din Indonezia.

Evenimentul are loc la sediul CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța.

Ceremonia de semnare se desfășoară în prezența Ambasadorului Republicii Indonezia în România și Moldova, Excelența Sa M. Amhar Azeth și a prefectului județului Constanța, George Niculescu.

Semnarea acestui document marchează 70 de ani de relații diplomatice între România și Indonezia.

PT Pelabuhan Indonezia II (Persero) este unul dintre cei mai mari operatori portuari de stat din Indonezia, care deține 12 porturi publice, 100% deținute de guvernul indonezian, situate în cele mai importante 10 provincii din punct de vedere al creșterii economice.

Portul Tanjung Priok - una dintre filialele PT Pelabuhan Indonezia II, reprezintă cel mai mare port comercial din Indonezia, care a operat 7,6 mil. TEU în anul 2018, clasându-se pe locul 22 în topul mondial al porturilor.

UPDATE 6

În aceste momente, vorbește Viorel Panait, președintele Constanța Port Business Association.


UPDATE 5 

Elvyn G Masassya, reprezentantul IPC oferă o prezentare a perspectivei colaborării care urmează să fie reglementată prin memorandumul semnat astazi la Constanța. IPC are în subordine 12 porturi din Indonezia. Prin parteneriat se dorește să se ajungă la schimburi de muncitori portuari pentru training între România și Indonezia.

UPDATE 4

Costel Stanca, directorul CN APM Constanța, a prezentat Portul Constanța și statisticile ultimilor ani, printr-o prezentare PowerPoint. 

UPDATE 3

 "Sunt onorat să fiu astăzi aici. Doamnelor și domnilor, evenimentele de astăzi dau startul afacerilor cu persoanele prezente. Când am auzit de memorandumul cu Indonezia m-am bucurat mai ales de perspectiva experienței lor. Indonezia este cea mai mare forță economică din Asia de est. Experiența lor este foarte importantă în relația lor cu Portul Constanța. Parteneriatul de astăzi este primul pas dintr-un drum anevoios, dar cu un final fructuos. Mulțumim Iondonezia Corporation pentru încrederea acordată Portului Constanța. Pe scurt, avem multe avantaje în mâinile noastre, iar parteneriatul cu Portul Constanța este un lucru oportun. Constanța este unul dintre porturile mari din Europa și putem intra în competiția cu porturile vestice. Rețeaua de porturi din România are un viitor strălucit," a spus prefectul județului Constanța, George Niculescu.

UPDATE 2

"Sunt fericit să fiu aici. Este prima realizare dupa 70 de ani de colaborare România-Indonezia. Ambele țări au similarități. Portul Constanța ar putea fi o piață alternativă, o posibilă piață de desfacere" a spus ambasadorul Rep. Indonezia, Excelența Sa M. Amhar Azeth.

UPDATE 1

Costel Stanca, directorul CN APM Constanța, a avut cuvântul de deschidere și a precizat că este fericit să fie alături de ambasadorul Indoneziei la Portul Constanța.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

SC Aaylex One SA anunță publicul interesat asupra depunerii la sediul APM Constanța a solicitarii de actualizare a Autorizației Integrate de Mediu nr. 2/28.03.2016

28 Mar 2024 149

Dunărea Power SRL, investiție nouă la Topalu. Proiectul privind stocarea energiei electrice în baterii a fost depus la APM Constanța

27 Mar 2024 283

Primăria Cumpăna, județul Constanța, dezvoltă un parc industrial în zona de vest

27 Mar 2024 467

Portul Constanța a cumpărat lapte praf. Vezi pentru ce sumă (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 341

Undă verde de la APM Constanța Parc fotovoltaic, înființat de societatea E Soare Afară SRL la Murfatlar

26 Mar 2024 540

Bloc de 20 de etaje, în municipiul Constanța! Demersurile făcute de Maritimo Residence SRL

26 Mar 2024 2973

CN APM SA Constanța Contract pentru dragaj de investiții în porturile maritime. Ce valoare are (DOCUMENT)

24 Mar 2024 533

Primăria Oltina, județul Constanța a solicitat acord de mediu Strada Pelinului din localitatea Răzoarele va fi asfaltată. Investiție de peste 400.000 lei

24 Mar 2024 364

Procesul dintre CN APM Constanța și o firmă in județul Suceava, amânat. Dosarul, pe rolul Tribunalului

23 Mar 2024 447

Cumpărări directe DSL Save Topleg SRL, din Caransebeș, va oferi CN APM Constanța SA servicii de legătorie a documentelor (DOCUMENT)

21 Mar 2024 339

Grup Petrol Marin SA anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru imobil amplasat în oraș Năvodari

21 Mar 2024 309

APM Constanța Ce demersuri trebuie să facă Cristian Panait să ridice două blocuri de 12 etaje în Mamaia?

20 Mar 2024 497

Știri Portul Constanța CN APM cumpără consultanță pentru proiectul de extindere a drumului dintre Poarta 7 și podul nou de la Agigea, la intersecția cu drumul dintre Poarta 9 și Poarta 8 (DOCUMENT)

20 Mar 2024 464

SC Agrement Sport Club SRL solicită de la Agenția de protecție a mediului obținerea autorizației de mediu, amplasat în Mamaia Sat

20 Mar 2024 304

Dezbatere publică, la APM Constanța Eolenerg Project SRL va construi o centrală electrică eoliană în comuna Săcele

19 Mar 2024 428