UPDATE 10 Primarul Chițac lipsește de la ședința Consiliului Local Municipal. Regulamentul privind activitatea de taxi, adoptat! PUD-ul pentru un bloc de 35 de etaje a fost anulat!

UPDATE 10: Consilierii locali au trecut la votarea celor două proiecte aflate pe ordinea de zi suplimentară.


Cel de-al treilea proiect de hotărâre de pe ordinea suplimentară a vizat aprobarea membrilor Consiliului de administraţie provizoriu al Termoficare Constanţa SRL. iniţiator: primar Vergil Chiţac - avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 şi nr. 5

PNL: Iulian Aurel Gropoșilă (25 de voturi), Laurențiu Chirtop (25 voturi), Liviu Popa (23 voturi)

USR: Monica Moroianu (26 voturi), Ion Zaicu (25 de voturi)

Indemnizația lunară pentru aceștia va fi de 500 de lei.



În finalul ședinței, aleșii locali au mai aprobat și proiectul de hotărâre pentru aprobarea studiului de oportunitate privind stabilirea modalităţii optime de gestiune a serviciului de administrare a patrimoniului public şi privat al municipiului Constanţa; iniţiator: primar Vergil Chiţac avize Comisiile de specialitate nr. 1 şi nr. 5


Prin intermediul primul proiect, Primăria Constanța dorește o reactualizare a Planului Urbanistic Zonal - Constanţa - Cumpăna, ce vizează cartierul Veterani. Pentru a face acest lucru trebuie să anuleze două hotărâri de Consiliul Local emise în anii 2009 și 2013.

Revocarea HCL nr. 489/2009 este impusă şi de existenţa a 2 hotărâri judecătoreşti de anulare parţială, pronunţate in dosarele civile nr. 3744/118/2015 şi 2242/118/2017 (conform cererilor reclamanţilor) a PUZ aprobat prin HCLM nr. 489/2009, motivat atât de omisiunea asigurării transparenţei şi a consultării, cât şi de faptul că prin PUZ au fost transformate în căi de circulaţie proprietăţi private cu destinaţia "curţi-construcţii".

Cu 10 voturi pentru, 7 împotrivă și 9 abțineri - proiectul nu a fost aprobat.


UPDATE 9: Aleșii locali au mai aprobat proiectele nr.40, 41, 42, 43 și 44.


Astfel, a fost numit și un membru  provizoriu în Consiliul de administrație al Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța, în persoana lui Alexandru Timofte (PNL).

UPDATE 8: USR cere retragerea acestui proiect nr. 39 privind revocarea  HCL nr. 272/2011, HCL nr. 257/2020, precum și a certificatului de urbanism nr. 1115/2021 emis în baza acestora. Administratorul public al municipiului Constanța, Felicia Ovanesian pune întrebări și spune că PUZ-ul ar fi nelegal. Este vorba despre documentația emisă în 2020 pentru societatea SC Bel Transport SA. Cu 10 voturi pentru și 16 abțineri, proiectul nu a trecut.



UPDATE 7: Aleșii locali au mai adoptat și proiectele 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 și 38.

Proiectul de hotărâre 38 privind revocarea Proiectului de hotărâre privind încetarea valabilității planului urbanistic de detaliu aprobat prin HCL nr. 382/2007. Era vorba despre un PUD de 35 de etaje și 7 subsoluri din zona Poarta 2.

Vă reamintim, în anul 2007, Consiliul Local Constanța adopta o hotărâre prin care era aprobat un Plan Urbanistic de Detaliu pentru construirea unui imobil cu regim de înălțime 7S+P+35E, cu funcțiunea de spații comerciale și apartamente, în zona Poarta 2. Terenul pe care urma să fie edificat blocul este în suprafață de 3.021,76mp, este situat la instersecția străzilor Traian și Termele Romane și este proprietatea soților Șerban: medicul Alexandru Octavian și Rodica Mariana.



Având în vedere că există un excedent financiar pentru anul în curs, de 173 de milioane de lei, USR anunță că votează pentru proiectele nr.23 și nr.25, care vizează finanțarea unor lăcașuri de cult din municipiul Constanța.



UPDATE 6: Proiectul de hotărâre pentru abrogarea HCL nr. 77/2021 privind Regulamentul pentru îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța, inițiat de grupul consilierilor locali ai PSD este dezbătut în aceste momente.

USR susține modificarea parțială a HCL nr. 77/2021 în următoarea lună și anunță că vor vota împotriva propunerii PSD.

Reprezentantul PSD, Costin Răsăuțeanu afirmă că aleșii USR nu sunt serioși pentru că și ei au anunțat într-o conferință de presă că doresc abrogarea Regulamentului privind gospodărirea. Răsăuțeanu le transmite celor de la USR că "joacă teatru ieftin și sunt ipocriți".

Președintele de ședință, Costin Avătafului i-a dat lui Răsăuțeanu un adverstisment pentru limbajul judicios utilizat în cadrul CLM.

Dumitru Caragheroghe, consilier local USR: "Regulamentul privind îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța trebuie să fie elaborat în concordanță cu prevederile legislației naționale în vigoare!
 Mai mult, dispozițiile privind rolul asociațiilor de proprietari în acțiunile de curățenie a spațiului din jurul condominiilor trebuie să fie elaborate punând accent pe motivarea acestora și nu pe obligarea lor!
Mai mult, Administrația Locală trebuie sa-și asume îngrijirea fondului de spații verzi din preajma condominiilor prin acțiuni de îngrijire generală susținute din resurse financiare proprii, de cel puțin 3-4 ori pe an în intervalul aprilie – noiembrie.
Nu vom susține proiectul ipocrit de abrogare totală a HCL 77 inclus pe OZ a ședinței de azi care nu poate avea ca efect decât crearea unui vid de aplicare a legii. Susținem în continuare ca, până la finalul lunii august, să găsim cea mai bună soluție de modificare parțială a HCL 77 și implicit a acestui Regulament".
Proiectul inițiat de PSD nu a fost aprobat.

UPDATE 5: Se discută proiectul de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea și executarea transportului de persoane și bunuri în regim de taxi pe raza municipiului Constanța care a născut multe nemulțumiri printre șoferii constănțeni. De altfel, astăzi înaintea ședinței de CLM a avut loc și un protest al taximetriștilor constănțeni, care au solicitat retragerea Regulamentului de pe ordinea de zi.
Viceprimarul Ionuț Rusu prezintă o serie de amendamente la Regulament, menite să-l facă operabil.
Mai exact, administrația locala a preluat propunerile taximetriștilor și le-au adăugat în Regulamentulul privind organizarea și executarea transportului de persoane și bunuri în regim de taxi pe raza municipiului Constanța. Rusu spune că amendamentele ar fi fost discutate în Coaliție chiar înainte de protestul taximetriștilor.

Amendamente:

1. La articolul 10 - numărul maxim de 1600 de autorizații de taxi

2. Art.17 (5) Pentru departajarea solicitanţilor se vor acorda puncte după următoarele criterii :
A) Vechimea autovehiculului de la anul fabricaţiei: a) până la 1 an – 20 puncte, b) între 1 şi 2 ani – 18 puncte, c) între 2 şi 3 ani – 16 puncte, d) între 3 şi 4 ani – 14 puncte, e) între 4 şi 5 ani – 12 puncte
B) Clasificarea autovehiculului conform normelor de poluare Euro:
a) electric - 15 puncte
b) peste euro 6 - 12 puncte
c) hibrid și Euro 6 - 10 puncte
d) euro 5 - 0 puncte
3. La autorizații de taxi se va prelungi pentru 5 ani dacă vor fi îndeplinite: autovehiculul nu de pășește 10 ani. Dacă trece de 10 ani, autorizația se va elibera pe dupată limitată.
4. Articolul 49: Se stabilesc amplasamentele - stații vor fi funcționale după finalizarea marcajului. La articolul 3, lit. j. s-a scos expresia „cazierul fiscal al transportatorului”
Proiectul a fost aprobat cu 18 voturi pentru și 7 abțineri.

UPDATE 4: Consilierii au mai aprobat și proiectele nr.14 și 15.

UPDATE 3:  Aleșii au adoptat și proiectul  de hotărâre privind aprobarea prețului local al energiei termice furnizată de către RADET Constanța în municipiul Constanța începând cu data de 01.07.2021, ca urmare a Deciziei ANRE nr. 1338/2021. Astfel, pentru energia termică livrată în SACET în semestrul II al anului 2021 din centrala CET Palas aparţinând SC Electrocentrale Constanţa SA, începând cu data de 01.07.2021 prețul va creşte cu 44,93 lei/Gcal (de la 251,17 lei la 296,10 lei/Gcal).  Acesta va fi preţul pentru energia termică livrată în SACET sub formă de apă fierbinte de către Electrocentrale Constanţa S.A.
Totodată, în temeiul art.136 alin.(1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, iniţiez proiectul de hotărâre în vederea aprobării preţului local al energiei termice furnizată de către R.A.D.E.T. Constanţa în municipiul Constanţa începând cu 01.07.2021 - 514,52 lei/MWh (echivalent 598,39 lei/Gcal) inclusiv TVA, pentru energia termică furnizată în municipiul Constanţa”, este notat în Referatul de Aprobare al proiectului.

UPDATE 2: Aleșii locali au aprobat proiectele nr. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 și 13 de pe ordinea de zi.

UPDATE 1: Amendamentul USR nu a fost aprobat!

Dumitru Caragheorghe, consilier local și președintele USR Constanța a depus un amendament la proiectul nr.5 privind rectificarea bugetară. Amendamentul nu a trecut. A primit doar 12 voturi pentru și 13 împotrivă.

Iată amendamentul USR : „Taxele din parcări sunt impuse de doar o lună. Vreau să precizez că excedentul provine din încasări din taxe și impozite sau cheltuieli neefectuate. Această problemă va fi rezolvată în umătoarele 6 luni. Ne dorim ca pentru punctele de la cultură, recreere și religie să se depună eforturi și să rămână în atenția noastră. Am dori ca și Casa Ion Brănescu să primească mai mulți bani. Totodată, vrem ca ceasurile stradale să fie scoase din rectificarea bugetară și să se aloce banii în PUZ-uri.”

 

UPDATE: A început ședința Consiliului local al municipiului Constanţa. Acesta este condusă de Costin Avătafului de la PNL, în calitate de președinte de ședință.

În debutul întâlnirii, aleșii locali au aprobat ordinea de zi ordonară și pe cea suplimentară iar Constantin Nicolae de la PNL a depus jurământul și devine astfel consilier local cu acte în regulă.

A început votul în Consiliul Local Municipal, dar și contrele între consilierii PSD și USR. Ședința care se desfășoară în sistem online, se desfășoară cu dificultate din cauza sistemului de videoconferință al municipalității.

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac lipsește de la ședință. Potrivit viceprimarului Ionuț Rusu, edilul s-ar afla pentru câteva zile în concediu.




Pe ordinea de zi se află următoarele proiecte:

1. Depunerea jurământului de către domnul consilier Nicolae Constantin;

2. Aprobarea procesului verbal al şedinţei ordinare a Consiliului local al municipiului Constanţa din data de 30.06.2021;

3. Proiect de hotărâre pentru modificarea anexei nr. 3 și anexei nr. 4 din HCL nr. 383/2020 privind constituirea Comisiilor permanente de specialitate ale Consiliului local al municipiului Constanța, modificată prin HCL nr. 37/2021;iniţiator: primar Vergil Chițac

- aviz Comisia de specialitate nr. 5

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea execuției bugetului local pe trimestrul II din anul 2021;iniţiator: primar Vergil Chițac

- aviz Comisia de specialitate nr. 1

5. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2021;iniţiator: primar Vergil Chițac

- aviz Comisia de specialitate nr. 1

6. Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 9/2021 privind desemnarea reprezentanților Consiliului local al municipiului Constanța în consiliile de administrație și comisiile pentru evaluarea și asigurarea calității în unitățile de învățământ preuniversitar din municipiul Constanța, cu modificările și completările ulterioare;iniţiatori: consilieri locali Mirela Garip, Romeo Stavăr-Vergea, Irinela Nicolae și Liviu Merdinian

- avize Comisiile de specialitate nr. 4 și nr. 5

7. Proiect de hotărâre privind aprobarea prețului local al energiei termice furnizată de către RADET Constanța în municipiul Constanța începând cu data de 01.07.2021, ca urmare a Deciziei ANRE nr. 1338/2021;iniţiator: primar Vergil Chițac

- avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 3

8. Proiect de hotărâre pentru aprobarea organigramei și a statului de funcții al Serviciului Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local Constanța;iniţiator: primar Vergil Chițac

- avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 și nr. 5

9. Proiect de hotărâre privind Regulamentului de Organizare și Funcționare al Serviciului Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local Constanța;iniţiator: primar Vergil Chițac

- avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 și nr. 5

10. Proiect de hotărâre privind aprobarea organigramei, statului de funcții și Regulamentului de organizare și funcționare al CT BUS S.A.;iniţiator: primar Vergil Chițac

- avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 și nr. 5

11. Proiect de hotărâre privind aprobarea statului de funcții al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța;iniţiator: primar Vergil Chițac

- avize Comisiile de specialitate nr. 3, nr. 4 și nr. 5

12. Proiect de hotărâre privind aprobarea ocupării prin concurs a unor posturi vacante și temporar vacante din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța;iniţiator: primar Vergil Chițac

- avize Comisiile de specialitate nr. 3, nr. 4 și nr. 5

13. Proiect de hotărâre pentru modificarea art. 1 din HCL nr. 274/2016 privind aprobarea componenței comisiei de evaluare şi selecţionare a asociațiilor şi fundațiilor care acordă servicii de asistență socială și care solicită subvenţii de la bugetul local, cu modificările și completările ulterioare;iniţiator: primar Vergil Chițac - în Comisie a  fost cooptat noul ales local, Nicolae Constantin de la PNL.

- avize Comisiile de specialitate nr. 4 și nr. 5

14. Proiect de hotărâre pentru aprobarea raportului privind activitatea asistenţilor personali ai persoanelor încadrate în gradul de handicap „grav cu asistent personal”, în perioada ianuarie–iunie 2021;iniţiator: primar Vergil Chițac

- avize Comisiile de specialitate nr. 4 și nr. 5

15. Proiect de hotărâre privind aprobarea Actului adițional nr. 1 la Documentul de Poziție, avizarea Studiului de oportunitate și fundamentare pentru delegarea gestiunii activităților de colectare, transport, transfer, tratare și depozitare a deșeurilor municipale în județul Constanța și a regulamentului serviciului de salubrizare pentru județul Constanța aferente Proiectului „Sistem Management Integrat al Deșeurilor în Județul Constanța”;iniţiator: primar Vergil Chițac

- avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 și nr. 5

16. Proiect de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea și executarea transportului de persoane și bunuri în regim de taxi pe raza municipiului Constanța;
iniţiator: primar Vergil Chițac

- avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 și nr. 5

17. Proiect de hotărâre pentru abrogarea HCL nr. 77/2021 privind Regulamentul pentru îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța ;iniţiatori: grupul consilierilor locali ai PSD

- avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 2, nr. 3 și nr. 5

18. Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 411/2019 privind delegarea gestiunii serviciului public de transport local de persoane către societatea CT BUS SA și atribuirea Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de persoane prin concesiune în municipiul Constanța;iniţiator: primar Vergil Chițac

- avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 și nr. 5

19. Proiect de hotărâre privind aprobarea numărului maxim de autovehicule necesare pentru activități proprii și activități specifice desfășurate de Primăria municipiului Constanța;iniţiator: primar Vergil Chițac

- avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 5

20. Proiect de hotărâre pentru aprobarea normativului privind consumul lunar de carburanți pentru autovehiculele ce deservesc structuri ale aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanța;iniţiator: primar Vergil Chițac

- avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 5
 
21. Proiect de hotărâre pentru aprobarea demarării procedurii privind înființarea Clubului Sportiv Municipal Constanța;iniţiator: primar Vergil Chițac

- avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 și nr. 5

22. Proiect de hotărâre privind alocarea unor sume din bugetul local pentru finanțarea activităților sportive ale structurilor sportive în anul competițional 2021 și sezonul competițional 2021-2022;iniţiator: primar Vergil Chițac

- avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 4 și nr. 5
 
23. Proiect de hotărâre privind alocarea unei sume din bugetul local pentru acordarea unui sprijin financiar Parohiei „Adormirea Maicii Domnului I”;iniţiator: primar Vergil Chițac

- avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 4

24. Proiect de hotărâre privind alocarea unei sume din bugetul local pentru acordarea unui sprijin financiar Parohiei „Duminica Tuturor Sfinților” Constanța;iniţiator: primar Vergil Chițac

- avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 4

25. Proiect de hotărâre privind alocarea unei sume din bugetul local pentru acordarea unui sprijin financiar Parohiei „Sf. Gheorghe” Constanța;iniţiator: primar Vergil Chițac

- avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 4

26. Proiect de hotărâre pentru completarea HCL nr. 125/2012 privind aprobarea sediului social și a punctelor de lucru ale Regiei Autonome „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța;iniţiator: primar Vergil Chițac

- avize Comisiile de specialitate nr. 3 și nr. 5

27. Proiect de hotărâre privind stabilirea nivelului chiriei, ca urmare a repartizării locuinței sociale în baza Legii nr. 114/1996, situată pe raza municipiului Constanța, str. Zmeurei nr. 3, bl. 4, ap. 8, parter;iniţiator: primar Vergil Chițac

- avize Comisiile de specialitate nr. 3 și nr. 5

28. Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea HCL nr. 65/2011 privind aprobarea „Programului de construire unități locative modulare în Municipiul Constanța și lucrări tehnico-edilitare aferente – Campus Henri Coandă – str. Ștefăniță Vodă”, cu modificările și completările ulterioare;iniţiator: primar Vergil Chițac

- avize Comisiile de specialitate nr. 3, nr. 4 și nr. 5

29. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici, conform aviz CTE nr. 121905/18.06.2021, emis de comisia tehnico-economică pentru imobilul situat în Constanța, str. Mercur nr. 10.iniţiator: primar Vergil Chițac

- avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 5

30. Proiect de hotărâre privind solicitarea către Guvernul României în vederea efectuării demersurilor necesare referitoare la trecerea unor imobile din domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al municipiului Constanța;iniţiator: primar Vergil Chițac

- avize Comisiile de specialitate nr. 2 și nr. 5

31. Proiect de hotărâre privind solicitarea către Guvernul României în vederea efectuării demersurilor necesare referitoare la trecerea unor imobile din domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului Afacerilor Interne prin UM0406 Constanța în domeniul public al municipiului Constanța;iniţiator: primar Vergil Chițac

- avize Comisiile de specialitate nr. 3 și nr. 5

32. Proiect de hotărâre privind dezmembrarea și ieșirea din indiviziune a imobilului situat în municipiul Constanța, str. Industrială nr. 10 în vederea înscrierii în cartea funciară;iniţiator: primar Vergil Chițac

- avize Comisiile de specialitate nr. 2 și nr. 5

33. Proiect de hotărâre privind aprobarea trecerii din domeniul public în domeniul privat al municipiului Constanţa a terenului situat în str. Industrială nr. 10, lot 2, în suprafață de 7000 mp;iniţiator: primar Vergil Chițac

- avize Comisiile de specialitate nr. 2 și nr. 5

34. Proiect de hotărâre privind radierea unor imobile – construcții, situate în municipiul Constanța, Bd. Aurel Vlaicu nr. 254, din inventarul bunurilor care aparțin domeniului privat al municipiului Constanța;iniţiator: primar Vergil Chițac

- avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 5

35. Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 63/2013 privind aprobarea Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat de interes local din municipiul Constanţa;iniţiator: primar Vergil Chițac

- avize Comisiile de specialitate nr. 3 și nr. 5

36. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu – construire locuință individuală cu birou profesiuni liberale la parter, str. Petru Vulcan nr. 81, investitor Iacob Ovidiu;iniţiator: primar Vergil Chițac

- aviz Comisia de specialitate nr. 2

37. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu – construire locuință individuală, str. Barbu Ștefănescu Delavrancea nr. 58-58A, investitor Iorgoveanu Sorin;iniţiator: primar Vergil Chițac

- aviz Comisia de specialitate nr. 2

38. Proiect de hotărâre privind încetarea valabilității planului urbanistic de detaliu aprobat prin HCL nr. 382/2007;iniţiator: primar Vergil Chițac

- aviz Comisia de specialitate nr. 2

39. Proiect de hotărâre privind revocarea HCL nr. 272/2011, HCL nr. 257/2020, precum și a certificatului de urbanism nr. 1115/2021 emis în baza acestora;iniţiator: primar Vergil Chițac

- avize Comisiile de specialitate nr. 2 și nr. 5

40. Proiect de hotărâre pentru aprobarea actului adițional privind modificarea protocolului de colaborare nr. 6043 din data de 12.01.2021 încheiat între UAT Municipiul Constanța și Asociația Animal Society aprobat prin HCL nr. 458/2020;iniţiator: viceprimar Ionuț Rusu

- avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 și nr. 5

41. Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de fezabilitate (SF de obiectiv mixt) și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Reabilitarea și modernizarea Bazei de supraveghere a animalelor fără stăpân”;iniţiator: primar Vergil Chițac

- avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 și nr. 5

42. Proiect de hotărâre pentru aprobarea modificării HCL nr. 33/2021 privind aprobarea proiectului „Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din Municipiul Constanța - Etapa 1” și a cheltuielilor legate de proiect în vederea finanțării acestuia în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020;iniţiator: primar Vergil Chițac

- avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 5

43. Proiect de hotărâre pentru aprobarea modificării HCL nr. 34/2021 privind aprobarea proiectului „Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din Municipiul Constanța - Etapa 2” și a cheltuielilor legate de proiect în vederea finanțării acestuia în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020;iniţiator: primar Vergil Chițac

- avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 5

44. Proiect de hotărâre privind numirea unui membru provizoriu în Consiliul de administrație al Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța.iniţiator: primar Vergil Chițac

- avize Comisiile de specialitate nr. 3 și nr. 5

Ordine de zi suplimentară:

 

1. Proiect de hotărâre privind revocarea HCL nr. 489/2009, HCL nr. 316/2013, precum şi a actelor subsecvente emise în baza acestora; iniţiator: primar Vergil Chiţac - avize Comisiile de specialitate nr. 2 şi nr. 5

2. Proiect de hotărâre pentru aprobarea studiului de oportunitate privind stabilirea modalităţii optime de gestiune a serviciului de administrare a patrimoniului public şi privat al municipiului Constanţa; iniţiator: primar Vergil Chiţac avize Comisiile de specialitate nr. 1 şi nr. 5

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un teren de 10.000 mp și unul de 6.000 mp în atenția acționarilor Transfer de terenuri între CN APM Constanţa și Autoritatea Vamală Română

18 Mar 2024 583

Acționarii CN APM Constanța vor desemna membrii provizorii în Consiliul de Administraţie pe 25 aprilie

18 Mar 2024 336

Convocare AGA Litoral SA Se aprobă oferta de cumpărare a unui teren intravilan şi a unei construcții situate în Mamaia, zona Club Castel

16 Mar 2024 488

Consiliul Local al comunei Valu lui Traian, județul Constanţa, convocat în ședință ordinară! Lista proiectelor de pe ordinea de zi

12 Mar 2024 425

Imobiliare Constanța Certificat de urbanism pentru terenul vândut de municipalitate către firma lui Gheorghe Bujduveanu

05 Mar 2024 728

Consiliul Local al comunei Valu lui Traian, județul Constanţa, se întrunește în ședință extraordinară. Lista proiectelor pe ordinea de zi

01 Mar 2024 399

Ce spune primarul Vergil Chițac despre o candidatură pentru un nou mandat la Primăria Municipiului Constanța

29 Feb 2024 993

Scandal la intrarea în sala în care are loc ședința Consiliului Local al Municipiului Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Feb 2024 1215

Diane Vancea, realeasă președinte al Senatului Universității „Ovidius“ din Constanţa. Iată cine sunt cei doi vicepreședinți

29 Feb 2024 768

Știri Constanța Ședința de lucru cu membrii Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice. Factorii care fac vârstnicii mult mai vulnerabili la abuz

29 Feb 2024 434

LIVE VIDEO + TEXT Ședință în format fizic a Consiliului Local al municipiului Constanţa! Iată ce proiecte au fost adoptate (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

29 Feb 2024 1344

Consilerii locali vor apoba documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Constanța, reabilitat energetic (DOCUMENT)

29 Feb 2024 483

Ședința CLM Constanța Se discută despre creșterea eficienței energetice a Liceului Teoretic „George Călinescu” din Constanța (DOCUMENT)

29 Feb 2024 416

Ședință CLM Constanța Se revocă dreptul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța de a folosi gratuit un imobil din municipiu (DOCUMENT)

29 Feb 2024 635

Spațiul situat în corpul CI al Liceulul Tehnologic "loan N. Roman" din Constanța va fi închiriat, cu destinația de chioșc alimentar (DOCUMENT)

29 Feb 2024 502