UPDATE. LIVE Săptămâna magică Neversea! Ce spun organizatorii festivalului care va debuta joi (GALERIE FOTO și VIDEO)

foto: ZIUA de Constanța

UPDATE

Edy Chereji a anunțat că cei care au făcut check-in online vor putea, cu o zi înainte, să schimbe biletul în brățară, începând cu 6 dimineața. 

„Va fi program prelungit pentru autobuzele din oraș. Recomand să se lase mașina acasă și să vină cu autobuzul la festival. Chiar pe jos se poate ajunge căci este un oraș frumos. 

Va fi o singură intrare la festival, dinspre Portul Tomis.

Ca de fiecare dată, ne străduim să luăm toate măsurile posibile și imposibile pentru a minimiza orice fel de risc”


Pentru a limita accesul minorilor la băuturi alcoolice, tutun, minorii au o brățară specială, iar cipul ei nu îi va permite să achiziționeze băutură sau tutun.
 

Avem toleranță zero pentru consumul de substanțe interzise la orice vârstă.

Avem și un istoric pozitiv care ne recomandă. Fetsivalul Neversea va fi la a patra ediție. Nu am avut evenimente majore. Avem și experiența UNTOLD la Cluj.

„Și acum, în acest an, mergând pe această experiență și pe tot ce am învățat în fiecare an, va asigura siguranța. Pentru a reduce orice fel de intenții de a introduce cu obiecte sau substanțe interzise, este de a limita intrarea și ieșire la de două ori pe zi, măsură implementată din 2019 la Cluj”


Bogdan Rădulescu spune că plaja Neversea a beneficiat de lucrări de amenajare.
 

„Festivalul va avea scena principală refăcută și adusă în tema anului acesta.

Line up-ul de anul acesta a fost unul pregătit de doi ani de zile. Avem artiști diverși din întreaga lume. Se reflectă în ponderea mare de participă din străinătate. Festivalul primește zone noi. Am reușit să dezvoltăm peste tot ce a însemnat Neversea Beach.

Aduce niște elemente de noutate. Sunt scene noi, cu adevărat impresionante. Mulțumesc primăriei pentru tot ce au făcut pe toată faleza și în perimetrul în care se desfășoară festivalul.


 
Știrea inițială

Organizatorii Neversea, alături de autoritățile locale, organizează astăzi, 4 iulie 2022, o conferință de presă la Primăria municipiului Constanța, pentru a afla toate informațiile importante despre festivalul de la malul mării.

La conferința de presă participă organizatorii festivalului și autoritățile care contribuie la buna funcționare și desfășurare a celui mai mare festival de pe o plajă din Europa, precum și la siguranța tuturor participanților. 

foto: ZIUA de Constanța

Autoritățile invitate sunt Primăria Municipiului Constanța, Instituția Prefectului – Județul Constanța, Gruparea de Jandarmi Mobilă Tomis Constanța, Poliția Municipiului Constanța, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Agenția Națională Antidrog și Brigada de Combatere a Crimei Organizate.
 

„Le mulțumim autorităților care susțin festivalul și asigură desfășurarea lui în cele mai bune condiții. Suntem bucuroși să ne uităm în urmă și să vedem că am avut ediții care au fost desfășurate în siguranță", a precizat Edy Chereji, reprezentantul Neversea. 


Vergil Chitac, primarul Constanței, ia cuvântul.
 

„Nu este un secret că Neversea a devenit un reper pentru Constanța. Mizăm pe faptul că o parte importantă de români vor veni la mare să se distreze. Sunt încântat să văd că orașul nostru a devenit un punct important din Europa pentru distracție”

Tinerilor le este adresat în mod special, dar nu în mod exclusiv.

Am încredere în experiența pe care o au organizatorii”


Vergil Chitac atrage atenția asupra riscurilor privind consumul de droguri și descurajează astfel de comportamente.

Ia cuvântul Constantin Dima, de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Constanța, care a precizat că, pentru a asigura ordinea publică pentru toși participanții de la festival, efectivele GJM vor fi prezente în tot arealul. 

„Recomandăm tuturor să evite implicarea în activități care să tulbure buna desfășurare a ordinii publice”

Comisar-șef Liviu Lazăr, șeful Poliției Municipiului Constanța, precizează că au fost alocați 600 de lucrători pentru a acționa pe toate cele trei bariere. 
 

„Au fost alocați 600 de lucrători pentru a acționa pe toate cele trei bariere. Vom asigura un climat de ordine publică. Vor fi de față mai mulți câini special antrenați pentru depistarea de substanțe interzise”

„Au fost stabilite resursele pentru festival. Am fost susținuți de Inspectoratul General pentru acest festival: Două autospeciale de intervenție, autospeciale de victime multiple și ofițeri”, a precizat șeful ISU Constanța, Cristian Amarandei. 

”Au fost stabilite resursele pentru fiecare zi. Vom desfășura în două intervale - de la 8 la 18 vom sprijini activitatea. Iar de la 18 până la 8 vom aloca resurse pentru prevenirea producerii de situații de urgență. Personalul va fi din cadrul ISU Constanța și din cadrul IGSU, cât și medicii din cadrul SAJ”

„Vor fi trei puncte de prim ajutor. Vor fi 10 mijloace de mobilitate și aproximativ 50 de angajați. Vor fi atât mijloace de mobilitate, cât și angajați, de rezervă”


Cuvântul a fost luat Cristian Oprișan, șeful Agenției Antidrog Constanța. 
 

„Aceste activități de depistare a consumului de droguri respectă standardele europene. Avem specialiști, medici care alaturi de reprezentanții Antidrog vor fi prezenți cu activități specifice. Aceste activități țin de amenințarile privind consmul de droguri”

 

UPDATE - Oficial de la NEVERSEA

În 3 zile începe cel mai mare festival organizat pe o plajă din Europa, Neversea, unde sunt așteptați zeci de mii de participanți din România și din străinătate. A patra ediție începe joi, 7 iulie, pe plaja Neversea, iar organizatorii festivalului și autoritățile locale lucrează împreună pentru a se asigura că toată lumea va fi în siguranță la cea mai mare petrecere de la malul Mării Negre.

Timp de 4 zile și 4 nopți, Constanța va fi gazdă pentru zeci de mii de fani, artiști și echipele lor, precum și pentru echipa festivalului, parteneri și colaboratori. În oraș vor fi restricții pe șosele, măsurile de siguranță vor fi sporite, iar autobuzele vor avea schimbări în program.
 
MĂSURI DE SIGURANȚĂ ÎN PERIOADA FESTIVALULUI
 
Mii de angajați ai Ministerului Administrației și Internelor (Direcția Generală Management Operațional M.A.I., Jandarmeria Română, Poliția Română, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Agenția Națională Antidrog, Brigada de Combatere a Crimei Organizate, U.P.U. Constanța) și ai Poliției

Locale se vor asigura că sunt respectate măsurile de siguranță în toate cele 4 zile și 4 nopți de festival, la cea de-a patra ediție Neversea. În festival vor fi și 700 de agenți de securitate privați.

De asemenea, în perimetrul festivalului vor fi amplasate 2 spitale mobile și 3 puncte de prim ajutor cu paramedici. Toate măsurile de siguranță au fost prezentate astăzi în cadrul unei conferințe de presă la care au participat reprezentanții Neversea: Edy Chereji - Head of Communication & CSR, Bogdan Rădulescu - Head of Partnership & New Business, alături de reprezentanți ai autorităților locale: Vergil Chițac, primarul Municipiului Constanța, colonel Constantin Dima, comandantul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța, comisar-șef Liviu Lazăr, șeful Poliției Municipiului Constanța, comisar-șef Cristian Oprișan, șeful Agenției Naționale Antidrog Constanța, colonel Cristian Amarandei, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea.

În acest fel, perimetrul festivalului Neversea 2022 va deveni cel mai sigur loc public de la malul Mării Negre, în cele 4 zile și 4 nopți de desfășurare. UNIQA este asiguratorul oficial al festivalului și susține siguranța tuturor participanților la Neversea, astfel încât aceștia să se poată bucura din plin de experiențele de la mare, fără nicio grijă.

THE ISLAND OF DREAMS ESTE APROAPE GATA
PESTE 10.000 OAMENI DIN ROMÂNIA ȘI DIN STRĂINĂTATE CONSTRUIESC CEL MAI MARE FESTIVAL DE PE O PLAJĂ DIN EUROPA
 

Producția festivalului Neversea este una impresionantă și în acest an, de la decoruri și arhitectură, la poveste, personaje maritime fantastice, animatori și dansatori, artiști și fani din întreaga lume. Vor fi 5 scene de muzică, mai multe music spots și diverse activități pe o suprafață întinsă de 100.000 de metri pătrați.

Peste 10.000 oameni din 15 țări ale lumii construiesc de mai bine de două săptămâni oaza de libertate denumită și The Island of Dreams, pe plaja Neversea.

Scena principală va avea peste 450 de metri pătrați de ecran LED, 23 de metri înălțime, 85 de metri lățime și 28 de metri adâncime. Greutatea scenei depășește 285 de tone, iar acoperișul acesteia are o deschidere de 24 de metri. În timpul show-urilor, peste 500 de lumini vor colora cerul peste Neversea. Toată energia utilizată la scena principală provine din surse regenerabile.

Alan Walker, Alesso, Black Eyed Peas, Danny Avila, Dimitri Vegas & Like Mike, Don Diablo, KSHMR, NERVO, Nicky Romero, Parov Stelar, Steve Aoki, Timmy Trumpet și Tyga sunt câțiva dintre artiștii care vor face senzație pe mainstage.

Producția este spectaculoasă și în cazul scenelor secundare.

Scena The Ark, gazda artiștilor naționali și internaționali din lumea rap, trap, hip-hop, drum&bass, liquid și dubstep, are o deschidere de 42 de metri pătrați și o înălțime de 17 metri, în formă de arcă. Rapperul bbno$ va cânta pentru prima oară în România pe această scenă. Tot aici va fi prezent și fenomenul românesc de trap cu Ian, AlbertNbn, Arkanian x Arael x Zannidache, Yny Sebi, Oscar, Zo, Phunk B, Rava, Marko Glass ft. Bvcovia, Nane, Connect-R & Johny Romano. De nelipsit vor fi și DJ Shiver, Borgore, Dirtyphonics, DJ Wicked, Netsky și mulți alți artiști români.

Scena Temple, cu forma ei spectaculoasă de piramidă, are o deschidere de 21 de metri și o înălțime de 12 metri. Proiecțiile și luminile care se joacă pe această scenă poartă fanii techno în călătorii muzicale unice alături de premierele festivalului Amelie Lens și Paul Kalkbrenner Live și artiști care se întorc pe The Island of Dreams, precum Jamie Jones, Priku, Raresh și nu numai.

Colorata scenă Daydreaming, cu decoruri florale ce te îndeamnă la visare, are o deschidere de 38 de metri și o înălțime de 8 metri. Fanii prezenți aici vor admira marea și îi vor putea asculta pe Akos, Armen Miran, Audiofly, Christian Loffler, Day Dreamers (Marwan, Woodnote, Dub FX), HVOB Live (Clubset), Hernan Cattaneo, Kerala Dust, Lee Burridge, Oliver Koletzki, Sebastien Leger și mulți alți artiști din lumea house, deep house și Ambiental.
 
Scena Oasis, așa cum îi spune numele, este o adevărată oază de relaxare și muzică bună de la artiști precum Anna Tur, Claptone, Kasia, Simina Grigoriu Moonsound, Pascal Junior și mulți alții. Scena Oasis este un dome geodezic și are un diametru de 14 metri și o înălțime de 5 metri.

Toate echipamentele necesare pentru construcția festivalului au fost transportate cu peste 400 camioane de 40 de tone și aproximativ 200 de autovehicule de 7,5 tone. Rețeaua electrică a festivalului însumează 15 kilometri de cablu, iar pentru împrejmuirea zonei de eveniment, organizatorii au folosit 10,5 kilometri de garduri.
 
CIRCULAȚIA ÎN CONSTANȚA ÎN PERIOADA FESTIVALULUI NEVERSEA
 

Organizatorii și autoritățile locale anunță și programul pentru transportul publicul, precum și restricțiile de circulație în perioada festivalului Neversea.
Liniile cuprinse în programul de transport vor circula după programul normal pe 7 și 8 iulie, în intervalul 05:15 - 23:00, iar pe 9 și 10 iulie acestea vor circula între orele 05:45 - 23:00. Excepție de la acest orar îl fac liniile 42, 48, 44, 51 și 101, care își vor prelungi traseul până în Portul Turistic Tomis, pe toată perioada festivalului, 7-10 iulie.
Cu sprijinul Regiei Autonome de Transport în Comun din Constanţa s-a decis suplimentarea mijloacelor de transport cu cinci autobuze de linie, linia SHUTTLE Neversea, care vor circula toată noaptea pe următorul traseu:
Stațiunea Mamaia (Hotel Caraiman), B-dul Mamaia, B-dul Tomis, Str. Traian, Poarta 2 Port, Str. Termele Romane, B-dul Regina Elisabeta, Str. Remus Opreanu, Port Tomis (și retur), Str. Remus Opreanu, Port Tomis, B-dul Regina Elisabeta, Str. Termele Romane, Str. Traian, Str. Negru Voda, Str Mircea cel Bătrân, B-dul Mamaia, Stațiunea Mamaia (Hotel Caraiman).
Linia SHUTTLE Neversea, deviere a liniei CiTy TOUR, va avea prima plecare din CL Caraiman și Portul Tomis la ora 21:00 și ultima plecare din CL Caraiman și Portul Tomis la ora 06:00, la un interval de 16 minute.
În Portul Tomis, în stația liniei CiTy TOUR, va fi amenajat un dispecerat care va comercializa bilete cu valabilitate de 24 de ore.
Liniile de noapte N2-43, N5-40, N100M și N102 își vor incepe programul la ora 23:30 și vor circula la un interval de 30 de minute.
Pentru a trece de filtrele instituite de autorități, riveranii trebuie să prezinte fie un act de identitate, un contract de comodat sau unul de închiriere care să ateste domiciliul în zona peninsulară. Cei care nu pot face dovada domiciliului în perimetrul închis de autorități sunt rugați să se prezinte la punctul de acreditări marcat pe plaja Neversea pentru a ridica permisul de acces.
 
Programul pentru acreditări pe plaja Neversea este:
  • Luni, 4 iulie:  8:00 - 22:00
  • Marți - sâmbătă (5-9 iulie): 8:00 - 03:00
  • Duminică (10 iulie): 8:00 - 22:00
Accesul taxi-urilor, mijloacelor de transport particular (autoturisme, microbuze, maxi-taxi) în interiorul perimetrului de siguranță este interzis, excepție fiind autobuzele CT Bus autorizate să efectueze cursele speciale.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța A început spectacolul la Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă (GALERIE FOTO)

01 Sep 2022 825

Sportivi din 17 țări participă la Campionatul Mondial de lupte pe plajă de la Constanța (GALERIE FOTO)

31 Aug 2022 511

Festivalul Neversea, o manifestare fără incidente de securitate. Mesajul ISU Dobrogea

14 Jul 2022 619

NEVERSEA 2022 s-a desfășurat în condiții optime de siguranță (GALERIE FOTO)

14 Jul 2022 1288

Activități de informare şi conștientizare, derulate de Agenția Națională Antidrog

11 Jul 2022 562

ISU Dobrogea Peste 160 de pompieri salvatori au fost la datorie la Festivalul Neversea (VIDEO

11 Jul 2022 577

Neversea 2022, cea mai impresionantă ediție de până acum Peste 260.000 de oameni, în cea de-a patra zi de festival

11 Jul 2022 1022

Neversea, la ziua 4! Ritmurile electrizante fac din nou scenele să vibreze (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Jul 2022 964

Festivalul Neversea, Ziua 3. Spectacol de excepție cu trupa Black Eyed Peas. Peste 70.000 de spectatori prezenți pe plajă (GALERIE FOTO)

10 Jul 2022 1465

Constanța Ziua a treia a Festivalului Neversea. Artiști de excepție vor face spectacol la malul mării (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Jul 2022 1623

Neversea a fost și aseară centrul distracției din România pentru peste 67.000 de fani ai muzicii

09 Jul 2022 964

Prima seară a festivalului Neversea, fără incidente negative

08 Jul 2022 712

Constanța Ziua 2 a Festivalului Neversea. Nume sonore de pe scena mondială au răsunat pe plajă (GALERIE FOTO și VIDEO)

08 Jul 2022 1069

Imaginea zilei Fani ai Neversea din scutece. Cum a fost surprins un bebeluș la cel mai mare festival de la malul mării (VIDEO)

08 Jul 2022 1062

Peste 60.000 de fani din România și din străinătate au ajuns la malul Mării Negre în prima zi de Neversea

08 Jul 2022 770