UPDATE.Oficial. 29 noiembrie 2021, zi liberă pentru salariaţii din sectorul public (VIDEO)

Guvernul României, condus de Nicolae Ciucă se întrunește astăzi în ședință, iar pe ordinea de zi se află mai multe proiecte. 

Unul dintre acestea se referă la stabilirea zilei de 29 noiembrie 2021 ca zi liberă.  
 
PROIECTE DE ORDONANȚE DE URGENȚĂ
  • PROIECT DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2021 și la instituirea cadrului legal pentru acordarea unui împrumut subordonat de către statul român, prin Ministerul Finanțelor, în calitate de acționar, către CEC BANK S.A. 
  • PROIECT DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021 
 
PROIECTE DE HOTÂRÂRI
  • PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1183/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19
  • PROIECT DE HOTĂRÂRE privind stabilirea zilei de 29 noiembrie 2021 ca zi liberă 
 
Notă: Proiectele de acte normative și documentele de politici publice incluse pe agendă pot suferi unele modificări în urma dezbaterilor din cadrul ședinței Guvernului României.

UPDATE. Oficial de la Ministerul Muncii 

29 noiembrie 2021, zi liberă pentru salariaţii din sectorul public

Guvernul a stabilit ca data de 29 noiembrie 2021 să fie zi liberă pentru salariații din sectorul public, având în vedere că marți, 30 noiembrie, și miercuri, 1 decembrie, sunt zile libere nelucrătoare conform Codului Muncii.

Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producţie sau specificului activităţii, și nici magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 29 noiembrie sau participanţilor în aceste procese.

De asemenea, la solicitarea justificată a conducătorului instituției sau autorității publice, prevederea potrivit căreia ziua de 29 noiembrie este zi liberă ar putea să nu se aplice.

Potrivit documentului aprobat de Guvern, prin centrala Ministerului Finanțelor se vor efectua operațiuni de încasări și plăți, operațiuni de plăți privind serviciul datoriei publice, precum și eventualele operațiuni de debitare dispuse de Comisia Europeană din contul de resurse proprii în lei deschis la Trezoreria Statului.


De asemenea, unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale, care în data de 29 noiembrie 2021 au scadenţă la obligaţiile de plată aferente convenţiilor de împrumuturi din venituri din privatizare, potrivit scadenţarelor de plată anexate acestora la convenţiile de împrumut, vor efectua plata sumelor scadente înaintea acestei date.

Pentru recuperarea zilei libere, instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 decembrie 2021, potrivit planificărilor stabilite.

UPDATE: 1

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat la începutul  ședinței de astăzi că Guvernul va aproba rectificarea bugetară. Ciucă i-a cerut ministrului de Finanţe să asigure continuitatea în activitate în vederea implementării rectificării, având în vedere acordarea unei zile libere pe 29 noiembrie, conform Agerpres.ro

"Avem trei puncte importante pe ordinea de zi. Primul este proiectul de ordonanţă de urgenţă cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2021 şi la instituirea cadrului legal pentru acordarea unui împrumut subordonat de către statul român, prin Ministerul Finanţelor, în calitate de acţionar, către CEC Bank SA. Cel de-al doilea - proiect de ordonanţă de urgenţă pentru rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021", a declarat Nicolae Ciucă la începutul şedinţei.

El a menţionat că Guvernul va aproba şi un proiect de hotărâre prin care 29 noiembrie 2021 este zi liberă.

"Pe data de 29 va fi zi liberă, în cuprinsul hotărârii sunt cuprinse o serie de prevederi care vizează întreprinderile şi unităţile de producţie cu foc continuu şi acolo se respectă prevederile prevăzute la nivelul fiecărui minister, fiecărei structuri în parte pentru asigurarea continuităţii lucrului, dar, ţinând cont de faptul că urmează să aibă loc această rectificare de buget, consider că este necesar ca ministrul Finanţelor şi ceilalţi miniştri care consideră că vor avea implicaţii referitoare la modul în care modificările la buget impactează la nivelul fiecărui minister în parte să-şi asigure continuitatea de lucru, astfel încât să nu întârziem de niciun fel modul în care se asigură partea aceasta de continuitate în procesul de asigurare a fondurilor pentru structurile beneficiare", a precizat premierul Ciucă.


Totodată, el a atras atenţia miniştrilor asupra modului în care se vor implica în pregătirile aferente ceremoniilor oficiale organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României.

"Cel de-al doilea subiect este legat de modul în care fiecare dintre dumneavoastră veţi pregăti şi veţi fi implicaţi în activităţile pregătitoare şi cele care urmează a se desfăşura în ziua de 1 Decembrie, de Ziua Naţională, atât la nivel Capitalei, cât şi la nivelul fiecărui judeţ în parte, la nivelul fiecărei Prefecturi în parte", a declarat Ciucă.


Executivul va aproba şi un proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea anexelor nr. 2 şi 3 la HG nr. 1183/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Prin aprobarea proiectului de hotărâre, Guvernul urmează să valideze propunerile adoptate prin Hotărârea CNSU nr.105/2021 privind condiţiile de participare la ceremoniile oficiale dedicate Zilei Naţionale a României şi pe cele referitoare la organizarea şi accesul la competiţii sportive, spectacole, concerte, festivaluri publice şi private sau alte evenimente culturale desfăşurate în aer liber, precum şi la cursuri, workshopuri, conferinţe.

Sursa foto: Facebook/Guvernul României
Sursa text: agerpres.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Ligia Deca, despre majorarea salariilor în învățământ „Un profesor cu studii superioare debutant are acum 2.376 pe net şi ar ajunge la 2.956 net“ (VIDEO)

01 Jun 2023 381

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Ordonanţa de urgenţă privind educaţia a fost adoptată de Guvern şi negocierile au luat sfârşit (VIDEO)

01 Jun 2023 383

Greva din Educație, continuă! Sindicatele resping oferta Guvernului

01 Jun 2023 300

Premierul Nicolae Ciucă „Ordonanţa de urgenţă de astăzi schimbă radical modul de salarizare în educaţie“ (VIDEO)

01 Jun 2023 389

Majorarea salariilor din învățământ, pe ordinea de zi a ședinței de Guvern

01 Jun 2023 314

Guvernul anunță că va crește salariile profesorilor! Iată cu cât

31 May 2023 743

UPDATE Consiliul Local Constanța a aprobat solicitarea către Guvern de preluare a activului funcțional CET Palas

31 May 2023 811

Lucrări de retehnologizare a ecluzei Năvodari în valoare de peste 500 milioane de lei

26 May 2023 533

Ministrul Marius Budăi „Mâine la ora 12 voi fi prezent la Guvern, la negocierile cu sindicatele din Educație“

20 May 2023 710

Premierul, Nicolae Ciucă „Am convocat mâine o întâlnire cu sindicatele, la Guvern“

20 May 2023 678

Cătălin Drulă, USR „Tot ce trebuie să facă Marcel Ciolacu dacă vrea să rezolve cele două priorități este să voteze amendamentele și proiectele USR“

20 May 2023 531

Klaus Iohannis a promulgat o lege despre Rezervaţia Biosferei ''Delta Dunării''

19 May 2023 505

Ministrul Sorin Grindeanu „Odată cu noul guvern trebuie să avem mai puține ministere, nu doar secretari de stat“

10 May 2023 736

Anunț important al premierului Nicolae Ciucă despre programul de susţinere a refugiaţilor ucraineni (VIDEO)

04 May 2023 766

Iată ce sume vor primii cetățenii ucraineni, aflați pe teritoriul României. Măsura se aplică de astăzi!

01 May 2023 1413