UPDATE. Oficial de la Garda de Coastă Sute de tone de deşeuri au fost depistate pe două barje de Garda de Mediu Constanţa şi Garda de Coastă (galerie foto+video)

  • Autorităţile au interzis tranzitul pe teritoriul României a doua barje care transportau cantitatea de peste 1000 tone deșeuri declarate ca fiind deșeuri de metale feroase provenite din tratarea mecanica a deseurilor.

Peste 1.000 de tone de deşeuri au fost întoarse în Bulgaria de către Garda de Mediu Constanţa şi Garda de Coastă. 

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Mediu Constanţa, comisarii din cadrul Comisariatului Județean Constanța împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Coastă și ai Biroului Vamal de Frontiera Constanța Sud Agigea au interzis tranzitul pe teritoriul României a doua barje care transportau cantitatea de peste 1000 tone deșeuri declarate ca fiind deșeuri de metale feroase provenite din tratarea mecanica a deseurilor. 

La controlul fizic s-a constatat ca barajele erau încărcate deșeuri metalice feroase în amestec cu deșeuri provenite din dezmembrări auto, DEEE-uri, deșeuri plastic.

Deşeurile erau expediate din Bulgaria cu destinația Turcia, cu tranzit pe teritoriul României.

 UPDATE. Oficial de la Garda de Coastă

 Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători vamali și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, au depistat două barje încărcate cu peste 1.000 tone deşeuri din fier, sosite în portul Murfatlar pe fluviul Dunărea, care urmau să tranziteze România, din Bulgaria, cu destinația Turcia, fără respectarea prevederilor legale. 
 
În data de 16.08.2021, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța, au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra a două barje, care transportau conform documentelor deșeuri feroase, din Bulgaria cu destinaţia Turcia.
 În urma controlului, s-a constatat ca deșeurile feroase sunt amestecate cu anvelope uzate, motoare ce conțin lubrifianți, deșeuri din material plastic, carton, hârtie, precum și componente din vehicule scoase din uz.
Astfel, s-a stabilit faptul că transferul de deșeuri nu îndeplineşte condiţiile legale, iar comisarii Gărzii de Mediu au luat măsura interzicerii efectuării tranzitului pe teritoriul României a deșeurilor și returnarea acestora în țara de origine.

Cele două barje au mai fost depistate în cursul lunii iunie, având o încărcătură similară de deşeuri neconforme, de către polițiștii de frontieră împreună cu comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, cei din urmă luând măsura de nepermitere a intrării în ţară în vederea efectuării tranzitului și returnarea deșeurilor la expeditor.

S-a întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea măsurilor în desfășurarea activității de colectare/tratare/transport deșeuri și folosirea de acte nereale.

         
 


Sursa foto-video: Facebook/Garda de Mediu Constanţa
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sancțiuni drastice pentru încălcările legate de gestionarea deșeurilor în Constanța (FOTO)

12 Apr 2024 429

Constanța! În ce zone sunt amplasate săptămâna aceasta containerele speciale pentru colectarea deșeurilor voluminoase

09 Apr 2024 565

În municipiul Constanța Gunoiul aruncat la întâmplare se lasă cu sancțiuni

08 Apr 2024 420

Primăria Mangalia pune la bătaie 2.4 milioane de lei pentru gestiunea deșeurilor municipale

03 Apr 2024 383

Știri Constanța O firmă de colectare a deșeurilor din Lumina s-a ales cu amendă usturătoare de la Garda de Mediu! (FOTO)

02 Apr 2024 575

Știri Constanța Anunț important pentru constănțenii care locuiesc în cartierul Faleză Nord!

02 Apr 2024 532

O companie din Turcia deschide o fabrică uriașă în România. Tehnologia va folosi deșeurile

31 Mar 2024 840

Știri Constanța Iată unde pot depune constănțenii deșeurile voluminoase, săptămâna aceasta

27 Mar 2024 534

Primăria Murfatlar pune la bătaie aproape 585.000 de euro pentru lucrările la noul centru de colectare deșeuri prin aport voluntar din oraș (DOCUMENT)

26 Mar 2024 1151

Eco Gold Invest SA anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul Amplasarea Unei Instalații De Sortare Deșeuri

26 Mar 2024 360

Primăria Cogealac contestă amenda dată de Garda de Mediu Constanța. Dosarul, pe masa magistraților

22 Mar 2024 609

Platforme de colectare a deșeurilor, vandalizate la Constanța (FOTO)

21 Mar 2024 488

Știri Constanța Iată unde pot depune constănțenii deșeurile voluminoase, săptămâna aceasta

13 Mar 2024 522

Tracon SRL a câștigat contractul de salubrizare în orașul Cernavodă. Vezi detaliile contractului (DOCUMENT)

11 Mar 2024 653

În ce zonă sunt amplasate săptămâna aceasta containerele speciale pentru colectarea deșeurilor voluminoase

06 Mar 2024 560