Actualitate

UPDATE. Oficial de la IPJ Constanța. Stelian Ion(USR) "Am reușit să oprim construcţia de pe vestigiile cetăţii antice Tomis, în zona Lupoaică!


Deputatul USR Constanța, Stelian Ion anunță oprirea lucrărilor de pe Bulevardul Tomis nr.49 A, care avea ca beneficiar societatea Bueno Comp SRL:
"Am reuşit să-i oprim! În urma plângerii depuse de colegii mei, s-a deschis dosar penal, iar organele de cercetare penală au luat măsura sistării construcţiei unei clădiri pe vestigii ale cetăţii antice Tomis, în zona Lupoaica. Arheologii vor fi şi ei implicaţi pentru a constata în ce măsură lucrările de până acum au afectat situl. Administraţia locală PSD şi complicităţile din consiliul local au pierdut o bătălie în primul datorită reacţiei oamenilor care au protestat la faţa locului. Cu bună credinţă şi prin acţiune tenace, putem opri degradarea Constanţei şi îi putem reda aura istorică", a precizat deputatul.

UPDATE 

"Implicarea societății civile, a presei și a colegilor mei din USR produce consecințe.

Un secretar de stat din Ministerul Culturii va veni mâine la Constanța pentru a verifica situația sitului arheologic de lângă "Lupoaică". Mă voi întâlni cu domnul secretar de stat și îi voi oferi toate detaliile pe care le cunosc cu privire la acest caz", a mai spus deputatul Stelian Ion.

Îi mulțumesc pentru această decizie domnului Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii.

La rândul meu, i-am înmânat personal domnului ministru o sesizare.

Domnia sa a fost foarte deschis și foarte interesant de subiect.

Oficial de la IPJ Constanța

În urma cercetărilor cu privire la găsirea unor  fragmente de obiecte care ar putea avea o anumită valoare arheologică, polițiștii din cadrul Secției 3 au continuat verificările privind legalitatea activităților de excavare și depozitare a materialelor arheologice, context în care s-a stabilit  că nu au fost respectate cerințele prevăzute în autorizația de construire. Având în vedere că în șantierul de lucru, privind construcția unui imobil pe terenul situat în municipiul Constanța, există posibilitatea existenței de materiale arheologice, s-a dispus măsura opririi temporare a executării tuturor lucrărilor până la definitivarea cercetărilor.  În cauză, a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de executare fără autorizație de construire sau de desființare, conf. Legii 50/1991.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Deputatul USR Stelian Ion vine cu o nouă propunere către CLM. Proiectul vizează măsuri de organizare a activității instituțiilor publice locale (document)

04 Apr 2020 2727

Deputatul USR de Constanța Stelian Ion acuză PNL și PSD de ipocrizie şi de populism, în chestiunea impozitării pensiilor speciale

03 Apr 2020 1979

Stelian Ion a depus propunerea de modificare a Ordinului nr. 414/2020 pentru obținerea avizului epidemiologic la ieșirea din izolare sau din carantină (document)

28 Mar 2020 3790

USR cere Ministerului Sănătății clarificarea normelor privind persoanele izolate la domiciliu

27 Mar 2020 606

Deputatul Stelian Ion - „Măsurile dispuse prin Ordonanța Militară nr. 3/2020 sunt insuficiente!”

26 Mar 2020 1682

Deputatul USR Stelian Ion solicită autorităților centrale și locale blocarea totală a activităților neesențiale pentru un interval de 14 zile

25 Mar 2020 2563

Stelian Ion (USR) - „I-am solicitat ministrului de Interne să ia o serie de măsuri care să limiteze răspândirea coronavirusului”

24 Mar 2020 2590

Deputatul USR Stelian Ion explică procedura pe care a urmat-o pentru a ieși oficial din izolarea la domiciliu. Va cere Parlamentului simplificarea ei (video)

21 Mar 2020 3129

Deputatul USR Stelian Ion - „Țara Piticilor din parcul Tăbăcărie trebuie închisă temporar, nu dezinfectată!”

19 Mar 2020 2629

Bogdan Huțucă (PNL) - „Nu ne interesează alegerile, acum contează sănătatea publică și găsirea soluțiilor pentru sprijinirea mediului economic”

17 Mar 2020 1233

Deputatul USR de Constanța Stelian Ion, aflat în izolare la domiciliu și luat în evidență de DSP, dar netestat pentru COVID-19, cere amânarea alegerilor locale

17 Mar 2020 3349

Candidatul USR la primăria Constanța, Stelian Ion - "Alegerile locale trebuie amânate"!

16 Mar 2020 1613

Stelian Ion (USR) „Toate resursele financiare trebuie dirijate înspre gestionarea situației de criză“

14 Mar 2020 853

Mai mulți lideri politici din Constanța au intrat în autoizolare după ce senatorul Chițac a fost confirmat ca purtător al COVID-19

14 Mar 2020 1690

USR cere înfiinţarea unei direcţii de investigare a infracţiunilor de mediu pe modelul DIICOT

10 Mar 2020 1202