UPDATE. Oficial de la MAE Pe tancul de produse chimice capturat de pirați în vestul Africii nu sunt cetățeni români


 
  • Un tanc de produse chimice construit în 2016 a fost capturatde pirați în largul Cotonou, Benin, joi, cu 15 membri ai echipajului răpiți, conform paginii de socializare a Serviciului de stat pentru transport maritim și fluvial din Ucraina.
  • MAE precizează că la bordul navei menționate nu s-au aflat cetățeni români.

Conform Dryad Global, cisterna Davide B construită în 2016, de 19.800 dwt, operată de compania olandeză De Poli Shipmanagement, a fost capturată de nouă bărbați înarmați. Nava are un echipaj de 21 de personal format din cetățeni ucraineni, români și filipinezi.

De Poli a confirmat că 15 membri au fost luați de pe navă, iar restul de șase sunt în siguranță și rămân la bord. Nava se află sub pavilion Malta. Nava a plecat din portul din Kiel, Germania, pe 21 februarie 2021, destinația finală nefiind stabilită.

„Societatea De Poli Shipmanagement este foarte îngrijorată de atacul asupra navei sale și a navigatorilor săi. Principala prioritate a companiei este acum de a stabili contactul cu echipajul dispărut pentru a asigura eliberarea lor cât mai rapidă și sigură. Echipa de intervenție în caz de urgență a De Poli Shipmanagement este în legătură cu toate autoritățile care au fost notificate imediat după incidentul care a avut loc la ora 15.00 UTC joi. Compania este în contact strâns cu familiile navigatorilor pentru a-i sprijini în acest moment extrem de dificil ”, a spus De Poli într-un anunț.


UPDATE

După cum ați aflat din comunicatele companiei De Poli Shipmanagement distribuit în presa și listate mai jos, nava Davide B sub pavilion Malta cu 21 de navigatori la bord, a fost atacată ieri 11.03.2021 de pirați la 210 Mile marine departare de Cotounu, Benin, în zona Golfului Guinea.  Pirații au reușit să captureze 15 navigatori iar 6 au reușit să se închidă în citadela navei și astfel să scape cu bine din acest atac. Nouă pirați înarmați au acostat nava pe 11 martie 2021 în jurul orelor 15.15 UTC. Până în acest moment nu sunt indicații clare privind componența echipajului. S-a presupus că echipajul era format din ukrainieni, români și filipinezi dar această informație nu este înca confirmată.  În momentul când o să avem o confirmare a componenței echipajului o să revenim, a transmis Sindicatul Liber al Navigatorilor, prin președintele Adrian Mihălcioiu


UPDATE 2

Ministerul de Externe a transmis vineri, în legătură cu incidentul produs în largul coastelor statului Benin, unde nava „Davide B” a fost capturată de pirați:


Celula de Criză interinstituțională, convocată de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, a efectuat în regim de urgență o serie de demersuri complexe pe mai multe canale specifice, inclusiv diplomatice, pentru verificarea situației, confirmarea informațiilor referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor potențial implicate și întreprinderea acțiunilor necesare în astfel de cazuri. Conform datelor și informațiilor obținute, MAE precizează că la bordul navei menționate nu s-au aflat cetățeni români. Prin urmare, nu au existat cetățeni români victime ale unei acțiuni de răpire de persoane. 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Forţele ucrainene au atacat cu drone un depozit petrolier din regiunea Lugansk, aflată sub ocupaţie rusă

04 Dec 2023 359

Poluare pe mare în zona Farul Alb din Constanța! Miroase puternic a produse petroliere (GALERIE FOTO+VIDEO)

03 Dec 2023 715

Atenție la buteliile cu gaz petrolier lichefiat! Sfaturi de la pompierii ISU Constanța pentru a evita o tragedie

08 Nov 2023 565

Apele Române Râu din țară, poluat cu un produs petrolier! (FOTO)

26 Oct 2023 523

Oil Terminal Constanța Șase companii din țară și străinătate sunt interesate de construirea unui terminal de bitum

24 Oct 2023 894

Ministerului Apărării ucrainean „Ucraina a preluat controlul asupra Vîşki Boika (Turnurile Boiko)“

11 Sep 2023 749

Oficial de la Ministerul Muncii. Se acordă ajutoare de urgență estimate la 1,5 milioane lei pentru familiile și persoanele afectate de explozia produsă la Crevedia

31 Aug 2023 705

Afaceri Constanța Cine va construi terminalul petrolier deținut de JT Oil Terminal Constanța?

15 Aug 2023 2861

Petre Frangopol, nume de seamă al ingineriei și chimiei născut la Constanța

26 May 2023 1189

DIICOT Doi cetățeni români și doi cetățeni kazahi, trimiși în judecată pentru evaziune fiscală. Prejudiciu uriaș

17 Feb 2023 1018

Undă verde de la mediu pentru viitoarea stație peco SOCAR, în Constanța. Unde va fi localizată

20 Sep 2022 2113

Dosarul „Motorina“, trimis în instanță, la Constanța Mai mulți șoferi acuzați de furt calificat! Procesul, amânat

13 Sep 2022 3395

Romgaz a finalizat cu succes tranzacția cu ExxonMobil pentru gazele din Marea Neagră

02 Aug 2022 961

Verde pentru gazele din Marea Neagră! Anunț ANRE despre perimetrele Pelican şi Midia

15 Jun 2022 1078

Putin Occidentul nu va putea să sisteze complet importurile energetice din Rusia

09 Jun 2022 1268