UPDATE. Vești bune pentru părinții din Constanța! Se redeschid creșele la capacitate maximă!

Viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu a anunțat pe pagina sa de Facebook că se vor deschide toate creșele la capacitate maximă și astfel se va rezolva o problemă cu care se confruntă părinții care au încercat să își înscrie micuții la creșă. 

„VESTE BUNĂ PENTRU MAME!
Ca urmare a insistențelor noastre, a multor adrese trimise, cu contribuția importantă a doamnelor director Poptile Monica si Clipotă Cristina din cadrul D.G.A.S.Constanța, guvernul României a publicat Ordinul nr. 663/2021 care vizează redeschiderea creșelor la capacitate maximă. Mă bucur pentru această victorie legislativă obținută de echipa noastră pentru că rezolvă o problemă mai mult decât serioasă nu numai la nivelul Constanței, ci și la nivel național.
Pandemia COVID-19 a avut un impact serios asupra tinerelor mame. Imposibilitatea de a apela la un sistem instituționalizat dedicat copilașilor, și aici mă refer în special la creșe, a creat probleme serioase în rândul familiilor cu copii mici.
Îmbunătățirea condițiilor pentru tinerele familii constănțene este o prioritate constantă și voi face tot ce ține de mine să forțăm executivul în a prioritiza grija pentru mame si copilași. Totodată noi proiecte vor fi generate de către administrația constănțeană în această direcție“ - este mesajul transmis de viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu pe pagina sa de Facebook. 

UPDATE. Oficial de la Primăria Constanța

Vești bune! Se redeschid creșele la capacitate maximă! Și nu doar în Constanța

În urma insistențelor conducerii Primăriei Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială și a numeroaselor adrese transmise către Ministerul Sănătății și Ministerul Educației, Guvernul României a emis zilele trecute un ordin prin care creșele din toată țara pot funcționa din nou la capacitate maximă.

O contribuție valoroasă au avut și solicitările multiple venite din partea mămicilor din Constanța, care ajunseseră la capătul răbdării pentru că nu mai aveau soluții. Vocea lor a ajuns la urechile Guvernului, care în cele din urmă a răspuns apelului municipalității constănțene.

Viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu: „Mă bucur pentru această victorie legislativă obținută de echipa noastră pentru că rezolvă o problemă mai mult decât serioasă nu numai la nivelul Constanței, ci și la nivel național. Pandemia COVID-19 a avut un impact serios asupra tinerelor mame. Imposibilitatea de a apela la un sistem instituționalizat dedicat copilașilor și aici mă refer în special la creșe, a creat probleme serioase în rândul familiilor cu copii mici.

Îmbunătățirea condițiilor pentru tinerele familii constănțene este o prioritate constantă și voi face tot ce ține de mine să avem sprijinul Executivului în a aduce în prim plan grija pentru mame și copii. Complementar, administrația constănțeană va genera noi proiecte în această direcție".


Sursa foto: Primăria Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat în şedinţă extraordinară de îndată. Construirea unei creșe, pe ordinea de zi

11 Nov 2021 678

Vești bune pentru părinții din Constanța. Se deschide Creșa Licuricii (galerie foto)

15 Oct 2021 955

Licitație la Primăria Cernavodă. Iată ce cumpără (document)

09 Sep 2021 2506

Vești bune pentru părinți și copii! Creșa Licuricii din Constanța se mută în casă nouă (galerie foto)

07 Sep 2021 939

Ministerul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației a aprobat construcția a două creșe în municipiul Constanța

28 Aug 2021 1138

Vești bune pentru părinți Ministrul dezvoltării a aprobat construcția de creșe noi, la nivel național. Creșe noi și la Constanța (document)

26 Aug 2021 1039

S-a stabilit valoarea sumei lunare ce se acordă sub forma tichetelor de creșă pentru semestrul II 2021

24 Aug 2021 817

Ministrul Edcației Creşele, preluate în sistemul de educaţie. 15.000 de lei, costul standard per copil în creşă (video)

19 Aug 2021 974

Vești bune pentru părinții din Constanța. DGAS caută să închirieze un spațiu pentru a amenaja o creșă

18 Aug 2021 1014

Editorial „Odiseea“ înscrierii la o creșă de stat din Constanța. Trei luni de emoții și un val uriaș de nemulțumiri

14 Aug 2021 3035

Lista copiilor admiși la creșele de stat din municipiul Constanța a fost publicată (document)

12 Aug 2021 1187

Vești bune pentru părinții din Constanța. Numărul locurilor din creșe a fost suplimentat cu 100

10 Aug 2021 1088

Au fost publicate listele cu copiii admiși în creșele aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială Constanța

02 Aug 2021 1726

Creşa „Albă ca Zăpada” din Agigea, județul Constanța angajează îngrijitor

13 Jul 2021 937

Ce spune ministrul Sorin Cîmpeanu despre preluarea creşelor în sistemul de educaţie

18 Jun 2021 1521