USR are în vedere o nouă lege a sportului şi strategie naţională pentru tineri

  • USR propune înfiinţarea unui program naţional de utilitate publică, gestionat de Ministerul Tineretului şi Sportului, pentru finanţarea directă a sportului pentru persoane cu dizabilităţi, precum şi „repornirea relaţiei sport - şcoală".
USR propune, în programul de guvernare, o nouă lege a sportului, programe dedicate sportului pentru persoanele cu dizabilităţi, revitalizarea competiţiilor sportive şcolare, un nou model de sprijinire a activităţii federaţiilor sportive naţionale, precum şi o nouă Strategie naţională pentru tineri.

„Ne propunem să creştem rata de practicare şi de implicare a românilor în sport. În prezent, nu avem o comunitate sportivă suficient de bine conectată la agenda de zi cu zi a cetăţeanului, iar asta face ca potenţialul sportului de a face bine şi în România să rămână neatins", se arată în document.


USR precizează că este necesară o nouă lege a sportului, care vizează transformarea autorităţilor publice, inclusiv locale, „din furnizor direct de servicii şi activităţi sportive în susţinător al sportului asociativ" şi „o proporţie echilibrată de finanţare între susţinerea sportului amator şi cel profesionist".

Înființarea unui program naţional de utilitate publică este pe listă. Va fi gestionat de Ministerul Tineretului şi Sportului, pentru finanţarea directă a sportului pentru persoane cu dizabilităţi, precum şi „repornirea relaţiei sport - şcoală".

„Ne propunem implicarea MTS în creşterea amplorii sistemului competiţional sportiv şcolar, vizând finanţarea adecvată a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, Olimpiada Gimnaziilor, dar şi înfiinţarea de competiţii dedicate copiilor nelegitimaţi la structuri sportive", se menţionează în programul de guvernare.

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidat USR la Primăria Ghindărești – „2024 este un an foarte greu din punct de vedere electoral” (VIDEO)

19 Apr 2024 233

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 378

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 509

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 517

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 575

Bugetare participativă Se amenajează părculețul de la Termele Romane. Proiectul a fost depus de un adolescent din Constanța!

13 Apr 2024 511

Consultare publică Regulamentul de organizare și funcționare al comisiei de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat din municipiul Constanța destinate închirierii (DOCUMENT)

12 Apr 2024 537

A fost emis certificatul de urbanism Spații dotate cu echipamente pentru exerciții fizice, amenajate în Poarta 6 din municipiul Constanța

12 Apr 2024 437

ZIUA LIVE Candidatul USR la Primăria Mangalia, Semiran Abdurefi – „Oamenii din Mangalia trebuie să aibă curaj, să își urmeze visul”

10 Apr 2024 585

ZIUA LIVE Semiran Abdurefi, președinte USR Mangalia, candidat la fotoliul de primar al Municipiului Mangalia (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 901

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Constanța este un oraș nespălat, îl spală doar ploile, iar din cauza lucrărilor prost făcute se inundă”!

09 Apr 2024 737

Alianța Dreapta Unită a stabilit candidatul pentru Primăria Independența, județul Constanța

09 Apr 2024 558

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Constanța - „Primăria s-a detașat de cetățeni și pare că ia decizii împotriva cetățenilor“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Apr 2024 497

ZIUA LIVE În ce direcție se îndreaptă orașul Mangalia? (VIDEO)

09 Apr 2024 645

ZIUA LIVE Deputatul Stelian Ion, candidatul ADU la Primăria Municipiului Constanța despre lipsa locurilor de parcare și traficul infernal!

08 Apr 2024 652