USR Constanța „Haosul de pe Bulevardul Lăpuşneanu aduce disconfort pentru pietoni şi şoferi“

Consilierii USR Constanța critică modul în care se desfășoară lucrările de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din Constanța. Aceștia consideră că haosul de pe Bulevardul Lăpuşneanu aduce disconfort pentru pietoni şi şoferi, termene nerespectate şi amenzi de la Garda de Mediu pentru o firmă ce nu respectă legea!

„Au trecut mai bine de șase luni de la începerea lucrărilor de pe Bulevardul Lăpuşneanu și deja s-a ieșit din grafic. Nu s-a finalizat nici măcar un sfert din proiect. Mai mult de atât, au început deja să apară problemele de implementare. Pe lângă tot disconfortul creat locuitorilor din zonă pentru gestionarea defectuoasă a lucrărilor, au început să curgă amenzile de la Garda de Mediu pentru nereguli identificate.
Cel puţin două benzi de circulație pe sens au fost ocupate de lucrările pentru amenajarea trotuarelor creând haos în traficul și așa vitregit din oraș, iar rădăcinile copacilor au fost ciopârțite pentru că nu încăpeau în casetele proiectate. Nu mai vorbim de faptul că tot de atunci pietonii merg prin noroi.
Pe lângă tot acest disconfort și nereguli identificate va rămâne oricum nerezolvată problema locurilor de parcare desființate de pe bulevardul Lăpușneanu.
Mașinile nu se evaporă peste noapte. Mașinile nu dispar din senin. Constănțenii vor renunța la deplasările zilnice cu mașina personală și implicit la a doua sau a treia mașină numai în urma elaborării unei politici coerente de încurajare a transportului cu mijloace alternative, dar și a unor proiecte susținute de dezvoltare a infrastructurii pentru acesta.
Ideea realizării pistelor de bicicletă pe bulevard putea fi un proiect în acest sens, însă realizarea lor pe trotuar nu va încuraja deplasările velo decât pentru plimbări de weekend, nicidecum pentru deplasări zilnice, iar haosul creat printre șoferi putea fi evitat etapizând proiecte menite să atenueze efectele acestor schimbări bruște.“ - a precizat într-o postare pe Facebook Cristiana Popescu, consilier municipal USR Constanţa.


Consilierii USR Constanţa au mai precizat că vor face demersurile necesare pentru a identifica toate cauzele ce stau la baza haosului de pe Lăpuşneanu şi, mai mult, ce a făcut aparatul administrativ al primarului Vergil Chiţac pentru a preîntâmpina această situaţie inacceptabilă.

„De asemenea, vrem să aflăm dacă firma care prestează lucrările respectă toate prevederile contractuale şi care sunt masurile luate de administraţie privind încălcarea termenilor“ - au mai precizat reprezentanții USR Constanța.

Sursa foto: Garda de Mediu

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.