Utilaje de deszăpezire, pe străzile din municipiul Constanța (galerie foto)

Constanța se află în această noapte sub cod portocaliu de vreme severă. Se vor semnala intensificări susținute ale vântului și va ninge viscolit, determinând scăderea vizibilității. Primăria Municipiului Constanța a scos la această oră utilajele de deszăpezire în următoarele puncte din oraș: bulevardul Mamaia(zona Pescărie), intersecția dintre bulevardul I.C.Brătianu cu bulevardul 1 Decembrie 1918, gara CFR Constanța, intersecția dintre bulevardul I.C.Brătianu cu strada Cumpenei, intersecția dintre bulevardul Alexandru Lăpușneanu cu bulevardul Aurel Vlaicu, strada Crișului(zona pod IPMC), strada Termele Romane (zona Poarta 1), intersecția dintre bulevardul Tomis și bulevardul Aurel Vlaicu.

În funcție de evoluția vremii, sărărițele vor începe să împrăștie material antiderapant în următoarele ore iar autospecialele cu lamă, precum și frezele de mici dimensiuni sau ATV-uri cu sărărițe și plug vor interveni odată cu primii fulgi de nea, atât pe străzile principale, cât și pe arterele înguste și trotuare.

De asemenea, Primăria Constanța este pregătită să intervină și cu echipe de țapinari, drujbari și alpiniști, în funcție de intensitatea și evoluția fenomenelor meteorologice. 

Pentru a veni în sprijinul persoanelor fără adăpost, polițiștii locali au împânzit astăzi orașul și i-au sfătuit pe aceștia să meargă la centrul de urgență pentru vreme rea, situat pe șoseaua Mangaliei nr. 86 A.

Acolo beneficiază de condiții civilizate, căldură, apă caldă și mâncare. Locuitorii orașului care identifică pe stradă persoane fără adăpost, sunt rugați să sune la 112 pentru ca aceștia să fie preluați și transportați în centrul special amenajat pentru vremea rea.

Primăria Constanța face apel către toți constănțenii să nu folosească autoturismele în această noapte decât dacă este neaparat nevoie iar cele care se află în trafic să fie echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă.

Pentru autovehiculele sau tirurile care sunt nevoite să rămână peste noapte în municipiu sunt pregătite parcările din următoarele centre comerciale: Metro (Șoseaua Mangaliei 211)-100 de locuri de parcare și Centrul Comercial Vivo (bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 220)-100 locuri de parcare.

Pentru persoanele blocate în orașul Constanța din cauza condițiilor meteo au fost amenajate spații la Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca”(Strada Vifor Haiducul, Nr.34)- cincisprezece locuri și Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” (Aleea Pelicanului, Nr.8)- șase locuri.

Având în vedere faptul că vântul va sufla cu putere, Primăria Municipiului Constanța sfătuiește cetățenii să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe, și să circule cu atenție sporită prin dreptul panourilor publicitare.


Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:
Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055

Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cod galben de intensificări ale vântului la Constanța!

28 Mar 2024 164

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 225

Atribuiri Constanța Primăria Năvodari achiziționează urnă mobilă. Ce firmă o va furniza (DOCUMENT)

28 Mar 2024 223

Felicia Ovanesian strânge semnături pentru candidatura la Primăria Constanța - „Constănțeni, am nevoie de ajutorul vostru!”

28 Mar 2024 392

Decebal Făgădău „Mi-aș fi dorit din tot sufletul să candidez la funcția de primar al Municipiului Constanța“ (VIDEO)

27 Mar 2024 1412

Cât plătește administrația Chițac pentru conferințele Dilema de la Constanța (DOCUMENT)

27 Mar 2024 421

Cumpărări directe O firmă din Mureș va furniza tutori arbori pentru Primăria Constanța (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 326

Imobiliare Bucureștenii Floriștean și Chirănescu vor să construiască un bloc pe Bulevardul 1 Mai Vechi din Constanța. PUZ-ul a fost lansat în consultare publică (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 470

Primăria Cumpăna, județul Constanța, dezvoltă un parc industrial în zona de vest

27 Mar 2024 475

LIVE VIDEO+TEXT Biroul Politic Național a validat candidații PSD pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

27 Mar 2024 2579

Construirea noului CET antrenează licitații după licitații. Primăria Constanța caută supervizori !

27 Mar 2024 385

Certificat de urbanism, emis de Primăria Constanța Un bloc de două etaje, edificat Holiday Beach SRL pe bulevardul Aurel Vlaicu

27 Mar 2024 418

Primăria Constanța „Steagul României a fluturat pe străzile din Fort Lauderdale!”

27 Mar 2024 418

Constanța Ce firmă se va ocupa de serviciul de mentenanță a aplicației informatice pentru Biroul Registrul Agricol din cadrul Primăriei Constanța (DOCUMENT)

26 Mar 2024 554

Când vor fi anunțați candidații PSD la Primăria și Consiliul Județean Constanța

26 Mar 2024 892